De exemplu, la alocarea unei sume din fondul de rulment al Consiliului Judeţean, cei doi nu s-au înţeles asupra destinaţiei, cearta dintre ei răbufnind public. Ciuştea dorea ca banii să fie alocaţi spitalelor botoşănene, cu prioritate către Spitalul judeţean „Mavromati”. Conţac şi-a dorit ca banii să ajungă la Vama Rădăuţi Prut, pentru întocmirea unui studiu de fezabilitate, deşi investiţiile din vămi au ca sursă de finanţate bugetul republican. Divergenţa dintre cei doi pare să fi pornit de la nişte interese personale. Este de notorietate faptul că Dorin Ciuştea a intrat în conducerea Consiliului Judeţean, ca vicepreşedinte, venind din postul de acţionar şi economist la societatea SIMCOS Botoşani. De când Ciuştea stă pe acest post, prosperitatea firmei SIMCOS a devenit evidentă, având multe afaceri derulate pe bani publici. Una dintre afacerile acestei firme s-a derulat cu Spitalul Judeţean „Mavromati”. Cât timp directorul spitalului a fost dr. Radu Malancea, societatea SIMCOS nu s-a prea înfruptat din banii unităţii spitaliceşti, nereuşind să câştige licitaţii substanţiale. Chiar dacă s-au făcut presiuni asupra sa şi a fost reclamat în repetate rânduri, directorul Malancea n-a cedat, pe motiv că ofertele societăţii SIMCOS erau total neserioase. O lucrare, la care SIMCOS pare să fi râvnit, era cea de modernizare a reţelei termice, care impunea reconversia unor cazane de pe abur pe gaz, înlocuire de conducte, aducţiune gaz etc. lucrare evaluată la 15 miliarde lei vechi. Malancea zice că a respins oferta

Nici interesul lui Conţac de a aloca banii către vamă nu pare a fi unul imaculat. Preşedintele Conţac are tot interesul ca investiţiile pentru construcţia vămii de la Rădăuţi Prut să fie demarate şi chiar accelerate. Odată vama ajunsă în stare de funcţionare şi punctul vamal Rădăuţi Prut – Lipcani Republica Moldova deschis, traficul pe şoselele spre nordul judeţului va lua amploare. Motiv ca aceste drumuri, în majoritate de categorie judeţeană, să fie modernizate. Chiar dacă firmele lui Conţac nu vor apărea în prim plan, pentru a genera suspiciuni asupra corectitudinii licitaţiilor, ele vor putea prelua lucrările în subantrepriză, metodă practicată cu succes şi în prezent. Iată că, în prima ciocnire de interese dintre Ciuştea şi Conţac, câştigătorul a fost să fie Conţac, el având în mână frâiele puterii locale, putând rosti „cea” sau „hăisa”, după nevoi.
Cearta dintre cei doi fiind abia la început, aşteptăm ca ea să îmbrace şi alte forme, dând la iveală şi celelalte mişmaşuri. (Ioan Rotundu)