Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6599
De la 07 Ianuarie 2003
123658585

Pentru că Becali s-a arătat strâns la pungă,

PNG-ul şi-a lansat candidaţii în sărăcie şi anonimat

  • o adunătură de refulaţi politici din alte partide
  • 4 May 2008, 23:00

Penegiştii botoşăneni şi-au lansat ieri candidaţii pentru alegerile locale din iunie 2008. Manifestarea a avut loc în Sala de Marmură a Teatrului „Mihai Eminescu” Botoşani într-un grup mai restrâns. Liderul formaţiunii, Dorin Ciuştea a motivat lipsa de fast pe seama faptului că reprezentanţii Noii Generaţii ştiu să-şi facă imagine foarte bine şi singuri. De altfel, evenimentul nu a fost onorat de nici o figură de la nivel central. „Nu avem nevoie de prezenţa lăutarului Goran Bregovic, nici de decolteul doamnei Udrea şi nici să ne împingă de la spate Adrian Năstase. Suntem adevăraţi luptători ai partidului care vom face campanie nu pe baza sclipiciului, a mitei, bâlciului şi pomenilor electorale”, a spus celor prezenţi, Dorin Ciuştea, sugerându-le candidaţilor de primar să nu se hazardeze la mitinguri sau manifestări electorale mari. Pentru Primăria Botoşani a fost lansat oficial Florin Egner, fostul primar al municipiului în mandatul 2000-2004. Înfocat social-democrat vreme de 17 ani, Egner a devenit, peste noapte, susţinătorul lui Becali. După ce-a părăsit PSD-ul, sub cupola căruia s-a rostuit binişor vreme de mai mulţi ani, atât ca şi consilier municipal cât şi ca primar, în momentul în are a aflat că nu va mai fi desemnat candidat la primărie, s-a refugiat în PNG, de unde-şi împroaşcă cu noroi foştii şefi politici.
La Dorohoi, Noua Generaţie îl aruncă în luptă pe inginerul Ioan Munteanu, şi el fost democrat înfocat, în legislatura 1996 – 2000 fiind propulsat de PD viceprimarul Dorohoiului. Acum s-a pus, slugarnic, sub sabia şi scutul lui Becali, doar-doar dorohoienii îşi vor mai aminti de el.
La Bucecea, contracandidatul social-democratului Anton Ţmpău va fi patroana Doina Grosu. Contabilă de formaţie, patroana are în zonă un lanţ de magazine, dar n-are şi lipici politic. Poate obţine un mandat de consilier local, ceea ce şi urmăreşte dealtfel.
În Darabani, PNG-ul şi-a pus mari speranţe în inginerul Valerian Moga. Neimplicat politic până acum, în vârstă de 54 de ani, inginerul lucrează la E.ON. Dărăbănenii nu-i dau nici o şansă, el necontând în lupta politică pentru funcţia de primar. Poate va ieşi consilier local, deşi nici în această funcţie nu este acreditat cu prea mari şanse.
Nici la Săveni profesorul Cristian Cârligeanu nu-i luat în seamă, aici cărţile fiind tranşate în favoarea actualului primar democrat-liberal Traian Romaniuc.
Reanimat politic, la Flămânzi, liberalul Constantin Ţăruş vrea să mai ajungă odată primar, deşi în mandatele anterioare n-a făcut nimic pentru localitate. Va rămâne cu speranţa, căci la Flămânzi lupta se va da între actualul primar Micuţaru, PSD, şi democratul-liberal Pitorac.
Un candidat pe care PNG-ul l-a scos de la naftalină este şi Victor Ignat de la Ştefăneşti. Fost social-democrat, fost primar în legislatura 1996 – 2000, Ignat poate spera la un mandat de consilier local. La Ştefăneşti, actualul primar Ştefănel Rusu, PSD, îşi va reînnoi mandatul din primul tur.
Au fost prezentaţi şi candidaţii de primari pentru comune, apoi cei de pe listele de consilieri judeţeni şi municipali. Liderul penegist, Dorin Ciuştea speră într-un rezultat bun, mai ales că în conformitate cu sondajele făcute de celelalte formaţiuni, atât el, care candidează pentru şefia Consiliului Judeţean Botoşani, cât şi Florin Egner se plasează pe locul doi în preferinţele electoratului. „Sperăm să devenim noi lideri în detrimentul celor care deocamdată se presupune că sunt în faţă”, a mai adăugat Dorin Ciuştea. Cei la care se face referire fiind primarul municipiului Botoşani Cătălin Flutur şi preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Conţac. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Lupta dintre doi cavaleri şi-o domniţă
Ioan Rotundu
246 de botoşăneni au cules date statistice din agricultură
Vântul „şomează” la Bucecea
Gura păcătosului Egner adevăruri din epoca sa rosteşte
Ba al meu e cel mai bun!
Comentariul comentariilor (CVII)
(Ioan Rotundu)
Toată forţa sa politică stă în puterea ameninţărilor
Din 1 mai eşti pe Internet cu primarul tău!
Program Tele'M Botoşani luni, 5 MAI
Angajăm primar!
Botoşanii – gazda unei concurs naţional de limba română
Festivalul Mieilor
Horoscop
Replica nevestei
Are bani şi vrea relaţii intime
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog