Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6508
De la 07 Ianuarie 2003
123658494

Botoşani: Târgul Agro-Zoo, o manifestare care s-a bucurat de succes

  • 4 May 2014, 23:00

Sâmbătă, pe străzile municipiului Botoşani, parada portului popular, manifestare aflată la prima ediţie, a captat atenţia trecătorilor care s-au întrecut să imortalizeze evenimentul. În fruntea paradei, îmbrăcat în straie naţionale a stat chiar preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu.
Manifestarea a fost organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, cu sprijinul şi sub patronajul Consiliului Judeţean Botoşani. Defilarea celor mai frumoase costume populare a fost urmată de un spectacol folcloric maraton, al formaţiilor participante la paradă, pe scena amplasată la Poligonul ACR Botoşani.
Au prezentat straiele populare formaţii artistice de dans popular tradiţional din judeţele: Botoşani – Tudora, Mileanca, Vorona, Corni, Hlipiceni, Lozna, Hudeşti, Cordăreni, Dorohoi, Durneşti, Răchiţi, Albeşti, Vlăsineşti, Hăneşti, Coţuşca, Vârfu Câmpului, Călăraşi, Lunca, Şcoala Nr.8 Botoşani, Liceul Economic Botoşani, Liceul Pedagogic Botoşani (copii), Liceul Dimitrie Negreanu Botoşani, Ansamblul Mărgineanca al Casei de Cultură "Nicolae Iorga" Botoşani, Ansamblul pozaAnsamblul "Balada" Botoşani, Formaţia de dansuri populare "Alunelul" a Clubului Copiilor Dorohoi, Grupul folcloric "Vatra" Botoşani, Ansamblul "Comorile Luncii" Lunca; Braşov –Ansamblul "Piatra Craiului" Zărneşti;
Olt – Grupurile vocale "Rapsozii Oltului" şi "Bujorelul", Drăgăneşti –Olt; Maramureş– Ansamblul "Florile Coşăului",Budeşti; Bistrita-Năsăud – Ansamblul "Balada", Bistriţa. Poligonul de la ACR a fost timp de două zile, sâmbătă şi duminică, scena Târgului Agro Zoo care a reunit fermieri din tot judeţul. Chiar dacă vremea capricioasă a dat de furcă organizatorilor, manifestarea s-a bucurat de prezenţa a mii de botoşăneni, atraşi de oferta variată de produse.
Comercianţii prezenţi au etalat de la panouri solare, până la tractoare, animale, legume, produse fitosanitare, dulciuri, articole lucrate cu multă migală de meşteşugari. Duminică, ploaia torenţială nu i-a ţinut în case pe botoşăneni, care s-au înghesuit cu sutele să se bucure de manifestarea care s-a dovedit a fi un real succes. (Liana Anuţei)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei
Bancul zilei: Vizită la psihiatrie
Comunicat de presă PDL Botosani
Măria Sa Ştefan cel Mare a fost mândru de moldovenii săi
Stanga a gresit fugind de intalnirea de la Ambasada SUA
Ponta vrea sa propuna o discutie in CSAT privind Ucraina
Basescu raspunde: S-a discutat demult, dar nu si-a dat seama cand
Politician ultranationalist britanic, in campania pentru europarlamentar
Admiterea Romaniei in UE a facilitat extinderea infractionalitatii organizate
Comunicat de pres㠖 Andreea Paul Vass şi Cătălin Predoiu
Lumea lu' Rotundu: Meşterii populari
Dinamica economiei: Afacerile primarului din Şendriceni
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog