Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13004
De la 07 Ianuarie 2003
118212090

Botoşani: Lista de candidaţi ai PSD la CJ este plină de catastrofe umane

  • Ioan Rotundu
  • 4 May 2016, 23:00

Aşa cum am promis, în ediţia de astăzi vin cu un comentariu referitor la candidaţii PSD Botoşani pentru funcţia de consilier judeţean iar trei dintre ei cu pretenţia de a face parte din viitoarea conducere a instituţiei pe post de preşedinte şi doi vicepreşedinţi.
În primul rând trebuie remarcată vârsta destul de înaintată a candidaţilor. Din primii 15, considerate locuri eligibile, 9 au vârsta de peste 50 de ani, din care 6 peste 60 de ani, decanul de vârstă fiind Gheorghe Vâzdoagă cu cei 68 de ani ai săi. Cei 6 tineri poartă nume prea puţin sau chiar deloc cunoscute în spaţiul public şi fără nici un fel de experienţă în administraţia publică locală, iluştri necunoscători ai problemelor judeţului.
Deschizător de listă este fostul prefect Costică Macaleţi având vârsta de 61 de ani. Fost prefect de Botoşani în mandatele 2000 – 2004 şi 2012 – 2016, Macaleţi nu şi-a legat numele de nicio realizare pentru interesul judeţului. Singurul domeniu în care s-a remarcat a fost cel al pesederizării instituţiilor statului prin a pune conducători persoane total incompetente profesional dar fidele intereselor partidului. Macaleţi şi-ar mai putea trece în cont, după cum se vorbeşte în spaţiul public, că în calitate de prefect şi în cei 8 ani de mandat a fumat ţigări scumpe, a băut whisky şi a iubit cât l-au ţinut puterile.
Dacă PSD va câştiga preşedinţia Consiliului Judeţean Botoşani, Macaleţi îşi va putea continua cariera de Don Juan pe fundalul unei muzici erotice formată din corul sclavilor botoşăneni care se vor tângui timp de patru ani turnându-şi cenuşă în cap ca evreii în vremurile lui Mardoheu biblicul.
Pe locul doi îl găsim pe dorohoianul Dorin Berta. La cei 48 de ani ai săi, spun cunoscătorii, Berta a adunat o bogată experienţă prin Turcia îndeletnicindu-se cu nişte afaceri dubioase cu miros de parfum feminin. Se pare că l-a adunat de pe drumuri deputatul Andrei Dolineaschi care l-a făcut consultant parlamentar. O enigmă planează asupra lui Berta cu privire la studiile cu care se laudă, respectiv facultate şi masterat în administraţia publică. Din cei pe care i-am întrebat nimeni n-a putut să-mi spună cum de la cele vreo 10 clase a ajuns Berta cu masterat. Nicio problemă cu studiile, îi plină ţara de licenţiaţi pe banii lu’ babacu’ care nu ştiu să facă nimic.
Pus pe listă pe locul 2, Berta ar putea fi unul dintre viitorii vicepreşedinţi ai Consiliului judeţean. De pe aşa un scaun înalt îşi va putea relua îndeletnicirile turceşti. Numai că nu-l concureze pe interlopul Răzvan Rotaru, pupila lui Macaleţi, zis Chinezul, pus de PSD şef la Garda de Mediu, că tipul nu suferă să fie concurat în specialitatea sa de rang european şi nu turcesc.
Florica Bârliga (foto 1) este nora celebrului dinozaur comunist Erou al Muncii Socialiste şi deputat MAN în două mandate, vrednic slujitor al lui Ceauşescu şi cel mai crud preşedinte comunist de CAP din judeţ. Este vorba de Mihai Bârliga din Roma, iar nora sa, la cei 63 de ani, acum isprăvniceasă de Roma, pe soţul ei Gheorghe făcându-l ispravnic primar de Roma după ce a fost primită în audienţă publică pe scena de la Popăuţi de cei doi co-lideri USL Victor Ponta şi Crin Antonescu.
Femeia are mari probleme de socializare cu cei care intră în contact, adică este conflictuală şi găseşte nod în papură pentru scandal când nici nu te aştepţi. Spun cei din Roma că dacă vrei să rezolvi o problemă în Primăria Roma mai întâi trebuie să treci pe la isprăvniceasa Florica, adică pe la cabinetul său medic.
Dintr-o privire doamna doctor a apreciat dacă cel care s-a prezentat a respectat regula de protocol introdusă pe vremurile Chiriţei şi în raport de cum arată „curcanul” îi porunceşte ispravnicului ce şi cum trebuie să facă. Iar ispravnicul Ghiţă, cu probleme psihice dovedite cu acte de fostul primar Humelnicu, tace şi face că nu-i de glumit cu Florica cea iute la mânie nu numai cu vorba ci şi cu fapta. Acum cei din PSD, partidul în care corupţia este la ea acasă pe post de stăpână, vor s-o facă pe Florica consilier judeţean şi posibil val doilea vicepreşedinte. Şi pentru că am vorbit de diavolul corupţiei în Casa PSD-ului, pe locul 5 îl găsim pe pensionarul Gheorghe Nazare din Darabani.
Nazare poza
Nazare este fratele baronului PSD Costel Nazare ce domneşte peste partea de nord-vest a judeţului şi deţine funcţia de primar al comunei Conceşti, având în oraşul Darabani palate pe măsura rangului politic obţinut prin a sluji cu credinţă PSD-ul.
Gheorghe Nazare a fost ofiţer de poliţie în cadrul Serviciului Economic al IJP Botoşani şi a fost considerat capo di tuti capi al evazioniştilor cu alcool, fratele său ajuns baron fiind un fruntaş în acest domeniu. Nu trebuie să ne pară ciudată apariţia lui Nazare pe lista PSD la consilieri judeţeni pentru că, aşa cum am afirmat mai sus., în PSD corupţia este etalonul valoric după care sunt selectaţi candidaţii. Cu cât eşti mai corupt, cu atât urci mai sus în ierarhie.
Locul 6 pe listă îl ocupă nemuritorul Gheorghe Vâzdoagă (foto 2). Are 68 de ani dar nu poate fi înlocuit din nicio funcţie deţinută în PSD pentru că el este cel mai iscusit în a duce la îndeplinire treburile murdare ale partidului. Va mai mulge „vaca” administraţiei publice locale patru ani, botoşănenii care vor vota cu PSD-ul urmând a o ţine de coadă iar cei care nu vor vota urmând a o ţine de coarne. „Laptele” muls de Vâzdoagă îl vor bea doar cei din PSD.
Ionel Nenişcă este un dărăbănean care s-a descurcat binişor. Are în Darabani o pensiune unde se adună în păr social-democraţii locali pentru a pune la punct strategia de luptă împotriva liberalilor şi ce oportunităţi de afaceri mai pot întreprinde. Pentru fidelitate faţă de PSD, pentru generozitatea cu care i-a omenit pe liderii PSD veniţi de la Botoşani în frunte cu Doina Federovici, senatorul nevastă de şofer şi tăcutul dar cu sânge în instalaţie când vine vorba de femei Costică Macaleţi, Nenişcă a fost cocoţat pe listă pe locul 9, loc supereliginil. Va vota tot ce-i vor cere şefii pentru că este disciplinat şi extrem de conştiincios la cei 50 de ani ai săi.
Gheorghe Todică este din Voineşti, judeţul Iaşi şi s-a oploşit pe la Botoşani ca şef de district pe la Drumuri Naţionale, fiind tehnician. Habar n-m ce învârte prin PSD dar îl suspectez pe Vâzdoagă că l-ar fi moşit pe locul 12 pe listă pentru că cel mai controversat şi corupt şef de la Secţia DN Botoşani, mă refer la Viorel Zacreţchi îi este extrem de apropiat.
Prins cu corupţia în gură, adică cu angajaţii luaţi acasă să-i ridice vila, Zacreţchi a pierdut o perioadă şefia. L-a ajutat Vâzdoagă, ambii sunt din Tulbureni, să revină la şefie. Tot Conţac mi-a povestit cum pe vremea sa Zacreţchi a venit cu sacoşa cu parale la Vâzdoagă să-şi recapete huzmetul de şef Secţie DN. Iată de ce-l suspectez pe Vâzdoagă că l-a impus pe listă pe vârstnicul de 60 de ani Todică. Tactica a fost aceiaşi poate culoarea sacoşei alta.
Nici Mariana Andrioaie, care la cei 64 de ani ai săi ar trebui să stea acasă la Mănăstirea doamnei – Curteşti şi să-şi pape pensia, n-are linişte. Ea ocupă locul 13, considerat eligibil dar şi ghinionist. Vor decide botoşănenii la vot ce i se cuvine. Medic de familie de profesor, Andrioaie are legături cu administraţia publică locală cât are şi Vâzdoagă cu morala lui Kant. Chiar că nu-mi dau seama pe asta cine a mai scos-o de la naftalina bătrâneţii!
Închei şirul vârstnicilor cu Florentin Pietraru care la 68 de ani numai nu se lasă de PSD sau poate PSD-ul nu-l lasă pe el că şi corupţia are legile ei. Intrat în joc Pietraru poate că ar vrea să stea pe bancă dar nu-l mai lasă membrii găştii corupţiei care se tem că de-l lasă pe dinafară ar putea fi „corupt” de DNA cu ceva denunţuri. Şi ar avea Florentin ce denunţa numai că nu-l caută nimeni de la DNA Suceava să-l întrebe cât mai are ţinerea de minte vioaie.
Nu am habar cine a pitrocit această listă de consilieri dar ştiu că în toată perioada postdecembristă PSD-ul n-a depus vreo dată o listă cu candidaţi de o aşa calitate umană catastrofală. Dacă botoşăneni vor vota lista, să facă bine să înveţe şi partitura Corului sclavi8lor din opera Nabuco pentru că nimic nu ne va mai putea salva din ghearele corupţiei cu care PSD va prelua conducerea Consiliului Judeţean Botoşani.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Un candidat dintr-o comuna botosaneana, eliminat din competitia electorala
pentru ca figura pe listele a doua partide
Victor Ponta, vehiculat ca varianta a PSD pentru sefia Camerei Deputatilor:
Vali Zgonea greseste, functia de presedinte al Camerei este a unei majoritati
Procurorii cer inchisoare cu executare pentru Mircea Sandu si Dumitru Dragomir
in dosarul dezafilierii Universitatii Craiova
DIICOT explica de ce nu a verificat o plangere impotriva patronului Hexi Pharma:
Din cauza lipsei elementelor obligatorii prevazute de Codul de procedura penala
Anexă gospodărească distrusă de un fumător neglijent
Indonezia: Locuitorii unui sat izolat au luat drept un inger cazut
o papusa gonflabila pe care au gasit-o in mare
Cercetatorii care au detectat undele gravitationale, premiati cu 3 milioane dolari
Două case afectate de un incendiu, la Ibăneşti
Ovidiule, predă-te, dar fă-o cu demnitate!
Petre Toba: Corpul de control al MAI va verifica, in campanie, aspectele legate de eventuale incidente electorale
Rusia va pozitiona trei noi divizii la frontiera cu NATO
Curtea Constitutionala a respins sesizarea jurnalistului Liviu Avram privind alegerile locale intr-un singur tur,
declarand-o inadmisibila
Horoscopul zilei de 5.05.2016
Bancul zilei: Lecţie de viaţă
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă