Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9457
De la 07 Ianuarie 2003
118488683

Bugetul judeţului a fost aprobat după vrerea preşedintelui Ţâbuleac

  • subfinanţare la cultură, învăţământ sau sport
  • în loc de stimulente financiare, elevii olimpici vor asculta cuvântări
  • 4 March 2010, 23:00

Ieri, consilierii botoşăneni s-au întrunit în Şedinţă Ordinară pentru a-şi da avizul în ce priveşte proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului propriu judeţean pe anul 2010, dar şi proiectul de hotărâre privind aprobarea organigramelor şi statelor de funcţii pentru instituţiile publice de interes judeţean care au prevăzute posturi contractuale.
Prin votul lor, consilierii judeţeni au decis că jumătate din banii judeţului vor fi cheltuiţi în acest an la asistenţă socială şi protecţia copilului şi sportul nu va primi nimic. Proiectul a trecut în forma concepută iniţial, nici unul dintre amendamentele depuse nefiind validat de consilieri. La începutul şedinţei, un grup de opt consilieri judeţeni PD-L au depus un amendament la proiectul de buget prin care au solicitat diminuarea sumelor alocate capitolului de asistenţă socială cu 600.000 lei şi majorarea sumei distribuite pentru cultură, recreare, religie şi sport.
„6 miliarde pentru proiecte din 754 de miliarde alocate pentru asistenţă socială nu reprezintă nici măcar 1 la sută. Nesemnificativ. În ce priveşte utilitatea acestor proiecte îmi pare rău să aud că anul trecut nu au avut finalitate. Nici mie nu îmi place minciuna şi banii de pe proiectele de anul trecut nu au fost numai pentru fotbal şi pentru volei.
Au fost şi pentru teatru, pentru cultură şi nu a fost nici măcar un leu pentru educaţie şi mi se pare revoltător. Nu se poate să lăsăm deoparte educaţia, chiar dacă e an de criză, pentru că avem în sistem 78 de mii de copii şi 7000 de angajaţi, faţă de asistenţa socială unde sunt 1200. Şase miliarde din cei 750 poate însemna un balon de oxigen pentru copiii olimpici, pentru vârstnicii care nu au unde să iasă.
Şi pentru copiii olimpici care aduc faimă judeţului de asemenea am cerut. Văd că mai mare trecere are protecţia copilului. Şi copiii olimpici sunt ai noştri nu numai aceştia din centrele de plasament”
, a spus consilierul judeţean Ada Macovei.
Preşedintele CJ. Mihai Ţâbuleac a respins din start acest amendament, argumentând că la adăpostul cererii unor fonduri pentru educaţie se află de fapt volei şi fotbal. „Când nu poţi plăti salariile într-un sistem atât de delicat cum este cel al Protecţiei Copilului, atunci când în centrele noastre de plasament avem copii care merg cu tenişi găuriţi. Banii unui buget public nu sunt niciodată destui, mai ales într-un an de criză.. Nu susţin amendamentul cu atât mai mult cu cât nu-mi place minciuna pentru că se aruncă în dezbatere chestiuni care ţin de educaţie, şi cultură, dar presiunile se fac doar pentru fotbal şi volei”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, care a fost faultat toată şedinţa de proprii consilieri, care s-au întrecut în a-l contrazice.
Mihai Ţâbuleac a adus un amendament la rândul său la proiectul iniţial. „Aş vrea să prezint şi eu un amendament, prin care vă solicit să fiţi de acord să suplimentăm prevederea din proiect referitoare la fondul de rezervă, care la momentul acesta se ridică la suma de 15 miliarde de lei vechi să o suplimentăm cu 5 miliarde de lei vechi luând de la Casa Ventura, unde avem lucrări de reabilitare. Pentru că am siguranţa că lucrările vor începe anul acesta, dar ritmul lucrărilor va fi lent, iar dacă va fi nevoie de suplimentare mai putem face o rectificare, dar la fondul de rezervă nu” a sunat intervenţia preşedintelui CJ.
Ca şi cum nu a fost destul şi consilierul PNL Liviu Andronic a adus în discuţie situaţia dezastruoasă de la Primăria Darabani, solicitând alocarea unor sume din fondul de rezervă. În cele din urmă votul consilierilor a pus capăt polemicilor, iar proiectul a trecut în faza iniţială. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Cum încearcă Antal Arpad, primarul din Sfântu Gheorghe,
să scoată Armata Română "de ocupaţie" din Covasna
Ghemotoacele şmechere
Bancul zilei: Autodidact în evaziunea fiscală
Bucătăria Jurnalul: Varză dulce cu ciolan la cuptor
Procedurile de obţinere a permisului pentru micul trafic vor fi simplificate
Romani carne de tun pentru sovietici: 54.618 de basarabeni omorâţi în trei luni
Parlamentarii europeni au gustat din produsele româneşti
in cadrul „A taste of Romania”
Economia României va stagna în 2010
Parlamentul moldovean l-a demis pe preşedintele Curţii Supreme
Delegaţia Permanentă a PNL a decis: Vot pe liste la Congres
Chiriaşii care nu plătesc chiria sau utilităţile pot fi evacuaţi de proprietari
Vremea se răceşte din nou. De vineri ninge în mai multe zone ale ţării
Blestemul lui Caragiale. Un Caţavencu Turmentat
Comentariul comentariilor (XXXVIII)
Ioan Rotundu
Zâmbete de primăvară
Grecia, odiseea unui faliment
cum bogătaşii greci şi-au împins propria ţară în prăpastie
Cabinet medical nou şi, poate, stomatologie, în fosta Primărie Frumuşica
Primăria Darabani este în colaps financiar
consilierii PNL au băgat-o, tot ei au încercat ieri să dreagă situaţia
Încă 10 psihologi pentru învăţământul botoşănean
Bărbat dat dispărut şi căutat de poliţie
Dorele, amice, eşti un idiot?!
S-au stabilit criteriile de performanţă pentru evaluarea cadrelor didactice
Înfiinţarea de farmacii la sate nu asigură profit
Tributul învăţământului botoşănean este mai mare ca a Bucureştilor
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă