Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Sport
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7162
De la 07 Ianuarie 2003
123642587

Botoşani: Fostul MAT Frumuşica cumpărat de un ieşean

  • 4 March 2014, 23:00

Cunoscut drept MAT-ul Frumuşica, complexul de vinificaţie ce a aparţinut de societatea Vinalcool SA Botoşani a fost confiscat de ANAF în vederea recuperării datoriilor pe care societatea le avea către bugetul statului.
De menţionat că acţionarul majoritar al societăţii Vinalcool SA, societate intrată în faliment şi lichidată judiciar, a fost deţinut de omul politic Mihai Ţâbuleac. Sechestrat de ANAF în urmă cu peste cinci ani, MAT-ul din Frumuşica compus din mai multe clădiri cu subsol şi parter a fost anunţat de mai multe ori la vânzare prin licitaţie bpublică dar nu s-a prezentat nici un cumpărător. Iată că la ultima licitaţie s-a prezentat omul de afaceri ieşean Sorin Bolohan, care contra sumei de 175 mii lei a cumpărat întreg complexul.
Cine este Sorin Bolohan? Este un ieşean în jurul vârstei de 40 de ani care a lucrat mulţi ani prin Anglia şi a strâns ceva bani pe care i-a investit în zona localităţii Maxut – Deleni cumpărând mai multe hectare de teren. Anul trecut a cultivat câteva hectare cu usturoi pe care l-a valorificat prin desfacere la intern. Mei deţine în zonă şi câteva hectare de livadă şi continuă să mai planteze şi alte suprafeţe.
Sorin Bolohan s-a înscris în Cooperativa de Legume şi Fructe Frumuşica a cărei preşedinte este Titel Arhip (foto). De la Arhip am aflat că în spaţiile fostului MAT, Bolohan vrea să amenajeze un depozit de achiziţii legume şi fructe, în Frumuşica mai funcţionând un astfel de depozit înainte de 1989, aparţinând de cooperativa de consum din localitate.
De asemenea, Bolohan va aduce din Germania o linie de producţie conserve din legume şi fructe, ştiut fiind că zona Frumuşica a fost şi încă mai este un bazin renumit în producţia de legume şi fructe prelucrate în sistem casnic iar trecerea la o prelucrare industrială are ca şi asigurat succesul.
Un alt spaţiu Bolohan vrea să-l amenajeze depozit frigorific pentru păstrarea unei perioade mai îndelungate a legumelor şi fructelor atât ca materie primă pentru industrializare cât şi ca produse în stare proaspătă pentru consum.
Iată, aşadar, că în comuna Frumuşica activităţile economice se revigorează graţie unor localnici inimoşi precum Titel Arhip dar şi a unor oameni de afaceri din afara judeţului dispuşi să învestească într-o zonă unde au asigurată materia primă dar mai ales condiţii de valorificare a producţiei prin Cooperativa de legume şi fructe care deja a devenit cunoscută şi în afara judeţului nostru.
Afrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei
Bancul zilei: Ungurească
Reţeta zilei: Musaca de ţelină şi dovlecei cu orez
Al doilea stat românesc la masă cu Obama
să sperăm că înseamnă mai mult decât o întâlnire!
Confiscări de milioane de dolari in cazul condamnărilor din fotbal
În plină criză ucraineană, oligarhul lui Ianukovici s-a extins la Bucureşti
Ce a descoperit Antonescu la Gâdea
Vasile Blaga: PDL va ataca noul Guvern la CCR, e vorba de o modificare a programului de guvernare
Dumitru Dragomir, despre condamnările din Dosarul Transferurilor:
"O pedeapsă nedreaptă"
Traian Băsescu: Cer premierului să treacă prin Parlament noul program de guvernare
vă asigur că nu e o chichiţă, e o condiţie a legitimităţii
Dosarul Transferurilor, pedepse grele pentru toţi inculpaţii
Crin Antonescu: Demisionez din funcţia de preşedinte al Senatului
De unde au plecat condamnările din fotbal
dacă nu citea Bodu ziarul, poate că Gigi, George, Gică şi Giovani scăpau
Ce nu s-a v[zut la TV la investitura guvernului Ponta III
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog