Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13099
De la 07 Ianuarie 2003
114842731

Botoşani/Răchiţi: Fostul primar considerat ţap ispăşitor pentru suma de 5,185 miliarde lei

  • 4 March 2015, 23:00

Ieri, am filmat la comuna Răchiţi un reportaj referitor la acuzaţiile reciproce dintre fostul primar PDL Vasile Adăscăliţei (foto 1), actual consilier local, şi primarul PC Gheorghe Iacob (foto 2). Fostul primar l-acuză pe actualul că n-ar fi vrut să continue proiectele începute de el de teamă că cetăţenii comunei nu i-ar contoriza meritele. Primarul actual susţine că n-a continuat o serie de proiecte începute de Adăscăliţei pentru că ar fi fost prea costisitoare, el găsind soluţii mult mai ieftine.
Dintre toate acuzaţiile reciproc aduse cea mai interesantă este cea privind o sumă de 5,185 miliarde lei la care se adaugă TVA-ul de 24% pe care primăria Răchiţi va trebui s-o plătească firmei CONREC SA Botoşani.
Pe vremea când Vasile Adăscăliţei era primarul comune Răchiţi iar actualul primar Gheorghe Iacob viceprimar, în comună s-au derulat mai multe investiţii legate de modernizarea unui drum, canalizare şi executarea unei staţii de epurare. Investiţiile au fost finanţate din bani europeni prin Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit – filiala Iaşi.
În iunie 2012, când au fost alegerile locale, Vasile Adăscăliţei a pierdut alegerile în favoarea lui Gheorghe Iacob. La acea dată Primăria mai avea de plată către firma CONREC SA suma specificată. Numai că aceşti bani trebuiau obţinuţi de la APDRP Iaşi în baza decontului depus. Pentru că nu a primit banii, Mihai Vrăjitoru, patronul firmei CONREC, a acţionat ăn judecată Primăria Răchiţi.
Marţi, 3 martie a.c., la curtea de Apel Suceava s-a pronunţat sentinţă definitivă prin care Primărtia Răchiţi va trebui să plătească firmei CONREC suma de 5,185 poza5,185 miliarde lei plus TVA de 34%. Primarul Gheorghe Iacob spune că va respecta sentinţa instanţei de judecată dar în acelaşi timp îl va chema în judecată pe fostul primar Vasile Adăscăliţei, el declarând ă suma n-a fost recuperată de la APDRP Iaşi şi virată CONREC-ului din vina acestuia. Mai mult, susţine primarul iacob că deja fostul primar este cercetat penal de către DNA şi chiar de către cei de la Departamentul de Luptă Antifraudă Fiscală.
„Domnul Adăscăliţei va trebui să plătească suma pentru că din vina lui nu s-a plătit către Conrec la timp banii. El este cercetat penal de DNA şi DLAF şi vom recupera banii de la el” – susţine primarul Iacob. Adăscăliţei mai susţine că de la DNA i s-a comunicat că nu i s-a găsit nicio vinovăţie. La fel şi de la DLAF.
În replică, fostul primar a declarat c㠄Domnul Iacob, odată ce a ajuns primar, trebuia să depună documentaţie la APDRP Iaşi şi să obţină banii. N-a făcut-o, acum va plăti”.
Patronul de la CONREC, inginerul Mihai Vrăjitoru, a declarat c㠄Dacă nu-mi plătesc suma stabilită îi voi executa silit. Mă gândesc serios să le calculez şi penalizări pentru că timp de aproape 4 ani firma n-a putut să se folosească de aceşti bani”
Un lucru este cert. Primăria Răcjhiţi va trebui să plătească către firma CONREC SA Botoşani suma de 5,185 miliarde lei plus 24% TVA în caz contrar va fi executată silit. Rămâne de văzut dacă plata va fi una legală sau de natură imputabil şi cine ar fi persoana vinovată.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Reţeta zilei: Empanadas cu praz
Bancul zilei: Poligamia
Horoscopul zilei
Iulian Hertanu, cumnatul lui Victor Ponta, ar fi fost batut in arest
Nu exista nicio dovada ca fiul meu este calaul Statului Islamic
DNA în conflict: cu premierul Victor Ponta
Acuzat că a creat o confuzie grava in opinia publica prin aceea ca pune la indoiala datele prezentate la bilantul DNA
Dan Diaconescu, incarcerat la Penitenciarul Rahova
Romanii nu mai au incredere in justitie, eu nici atat
Valcov: Reducerea TVA va fi anuntata cu o luna inainte de a fi aplicata
Primarul Ploiestiului, Iulian Badescu, arestat preventiv
"Este incredibil ce se intampla. Functia de primar este considerata acum pericol public"/ Badescu a lesinat dupa ce a facut declaratii, in timp ce pleca de la tribunal
Finantele modifica procedura de administrare a contribuabililor mari si a celor mijlocii
Salariile unor directori si administratori de companii de stat nu vor mai putea fi limitate
Victor Ciorbea s-a sesizat din oficiu si face ancheta in cazul Ridzi
Gâgă umilit de primarul Portariuc
Ioan Rotundu
Zornăit de cătuşe DNA la uşa firmei deputatului Gireadă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă