Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23689
De la 07 Ianuarie 2003
111404962

Botoşani: Scandalul de la Primăria Călăraşi pare a fi regizat în laboratorul PSD

  • Ioan Rotundu
  • 4 March 2016, 23:00

Sâmbătă, 27 februarie, am filmat la Primăria Călăraşi o şezătoare tradiţională organizată de primăriţa Elena Vrajotis. Pentru că am filmat la concurenţă cu o echipă de la Tele Moldova Iaşi, au fost momente când trebuia să iau pauză pentru a nu ne încurca reciproc cu cameramanii. În pauze am preferat să stau în mijlocul publicului pentru că la Călăraşi nu se prinde Tele’M pe cablu aşa că eram necunoscut celor de rând ca să fiu asaltat cu fel de fel de întrebări aşa cum păţesc prin comunele unde Lumea lu’ Rotundu şi Presa-n gura lu’ Rotundu sunt recepţionate.
Fiind necunoscut, am putut auzi în jurul meu fel de fel de discuţii, unele inedite despre viaţa de familie a unor personalităţi locale, altele cu tentă pur politică. Când cei de la Tele Moldova i-au solicitat primăriţei să-şi prezinte realizările, doi bărbaţi din spatele meu discutau că „Săptămâna asta o vaccinăm noi şi n-o să se mai laude cu realizări”. Evident că cei doi erau membri ai PSD-ului local, cel puţin aşa rezulta din discuţia lor.
N-am dat atunci prea mare atenţie celor auzite pentru că eram concentrat asupra construcţiei reportajului meu. Dar în cursul zilei de joi am rămas blocat aflând că primăriţa de la Călăraşi ar fi bătut o funcţionară din primărie. Cunosc foarte bine evoluţia postdecembristă a atmosferei din primăria Călăraşi pentru că am avut contacte cu toţi primarii care s-au perindat în funcţie.
Toţi primarii, până la Elena Vrajotis, au fost dominaţi de bogaţii comunei şi au devenit sluga acestora. De asemenea toţi au condus comuna sub îndrumarea şi în interesul celor din PSD. În volumul meu intitulat „Politică, alcool şi tutun” am consemnări despre cum a fost condusă comuna Călăraşi şi de către cine.
În anul 2008 funcţia de primar a fost câştigată de Elena Vrajotis, funcţionară din primărie percepută de oamenii din comună ca fiind de partea dreptăţii. Din momentul în care Vrajotis a devenit primar, bogaţii comunei şi cei din PSD au pierdut privilegii importante ceea ce i-a coalizat pe toţi pentru a o îndepărta din funcţie.
La alegerile din 2012 sătenii au venit masiv la vor şi i-au înnoit mandatul pentru că s-a dovedit a fi de partea lor şi de a lua decizii drepte. Acum se apropie alegerile şi bogaţii comunei reprezentaţi de binomul social-democrat Pleşca – Arnăutu au început să facă presiuni asupra sătenilor să n-o mai voteze pe Vrajotis. Mai mult, se dă o luptă cruntă pentru a găsi oameni dispuşi s-o compromită prin a-i înscena ceva.
Ştiind toate acestea şi luând act de acuzaţia adusă primăriţei că ar fi bătut o funcţionară ieri m-am dus din nou la Călăraşi. Iată cum stau lucrurile la o sumară informare.

În Primărie, din 2010 a fost angajată pe post de agent agricol o anume Maria Ciubotaru, fost angajată la Poliţia Brăila şi care s-a retras în comuna natală pentru că a divorţat de soţ. Ca agent agricol în Primărie, ea a încercat în mai multe rânduri s-o ducă în eroare pe primăriţă şi să-i semneze acte favorabile lui Pleşca şi Arnăutu pentru ca aceştia să beneficieze de plăţi necuvenite de la PAIA. Greşeala primăriţei a fost că atunci când a descoperit că ea măsluieşte datele din documente n-a cerut Comisiei de disciplină s-ă fie sancţionată. Cei din primărie au perceput-o pe Ciubotaru ca una care umblă numai după şperţuri şi care nu se ţine de treabă, având mari restanţe în lucrări.
Miercuri, 2 martie, o săteancă a venit la Primărie să se plângă primăriţei că Ciubotaru, deşi a primit la timp anumite documente, nu le-a operat şi o pune să plătească impozite nedatorate. Primăriţa i-a cerut funcţionarei să-i prezinte documentele dar Ciubotaru nu avea ce-i prezenta pentru că nu le operase în evidenţa specială.
Pentru că avea treburi mai multe de rezolvat, primăriţa i-a solicitat să clarifice problema femeii până revine ea în primărie. Numai că Ciubotaru a părăsit primăria imediat ce a plecat Vrajotis şi nici ieri nu se mai prezentase la program. Joi, primăriţa avea să afle stupefiată că Ciubotaru a reclamat-o că a fost bătută în incinta Primăriei. Se pare că Ciubotaru a găsit prilejul de a-şi pune în aplicare scenariul de compromitere a primăriţei, aşa cum probabil fusese elaborat în sânul PSD
Niciun lucrător n-a putut ieri să-mi spună că a auzit-o pe Ciubotaru plângând sau ţipând că a fost lovită de primăriţă. Pur şi simplu a părăsit primăria fără a spune nimănui nimic. Elena Martiniuc lucrează cu Ciubotaru în birou şi n-a putut să-mi spună de ce a părăsit aceasta serviciul. În schimb, Martiniuc şi alţi funcţionari mi s-au plâns că Ciubotaru îi ameninţă că-i dă pe mâna poliţiei dacă o mai susţin pe primăriţă.
Mi s-a spus că în plângerea depusă de Ciubotaru la Secţia Rurală a Poliţiei Hlipiceni, secţie de care aparţine şi comuna Călăraşi, este indicat martor la lovire viceprimarul Costel Pavel. Viceprimarul mi-a dat de înţeles că este om cu mintea întreagă şi că nu vrea să intre în locul murdar al Mariei Ciubotaru.
Am părăsit Primăria şi am stat de vorbă cu alţi cetăţeni din sat pe care-i cunosc din vremurile când am lucrat la Cooperaţia de consum. Aşa am aflat că Maria Ciubotaru este mână în mână cu Pleşca şi Arnăutu şi că împreună cu cei din PSD vrea s-o lucreze pe primăriţă iar povestea cu bătaia face parte din scenariul lor de a o compromite pe Vrajotis.
Am revenit la Primărie pentru a mă edifica mai mult asupra persoanei Maria Ciubotaru pentru că aflasem de la săteni că a avut în anul 2014 nuntă cu băiatul iar la nuntă i-au venit toţi bogaţii şi liderii PSD de s-a dus vestea că a fost o nuntă cu reprezentanţii a mafiei şi corupţiei din comună.
După mai multe insistenţe primăriţa şi-a dezlegat limba şi aşa am aflat că Ciubotaru a încercat în mai multe rânduri s-o păcălească să semneze acte cu date false pentru un oier pe nume Costel Arnăutu, un semianalfabet ajuns bogatul Călăraşului şi omul de bază al PSD susţinut direct şi nemijlocit de senatorul PSD Doina Federovici care de câte ori a ajuns prin Călăraşi a fost omenită de Arnăutu. Şi la APIA Botoşani Arnăutu are uşa deschisă şi se laudă că inspectorii de aici sunt oamenii săi. Sesizaţi că Arnăutu încasează de la APIA sune necuvenite, cei de la APIA veniţi în control l-au scos basma curată. Normal, de vreme ce au mâncat şi băut la Arnăutu acasă.
Maria Ciubotaru, în calitate de agent agricol, are comise mai multe ilegalităţi ce intră în sfera penalului. Chiar în prezenţa mea viceprimarul Pavel a descoperi că lipsesc patru certificate de Atestat de producător, aceste documente având statut de regim special.
Revenind la oierul Costel Arnăutu, acesta are motive mari să se răzbune pe primăriţă pentru că în această săptămână l-a lăsat fără 47 ha păşune pentru cele peste 900 de oi pe care le posedă, această suprafaţă fiind plantată cu salcâmi pentru a stabiliza alunecările de teren. Dar Arnăutu primea anual bani frumoşi de la PASIA pe această suprafaţă cu titlu de subvenţie europeană. Pierderea acestor sume de bani l-a cătrănit rău de tot.
Cum spuneam, şirul ilegalităţilor comise de Maria Ciubotaru este lung şi bogat şi i-am recomandat primăriţei să ceară o comisie de la Prefectură care să-i verifice activitatea dar şi să sesizeze organele de cercetare penală pentru că sunt suficiente elemente în acest sens.
Maria Ciubotaru, având lecţia înscenării unor acte compromiţătoare învăţată la Poliţia Brăila, o aplică acum şi la Primăria Călăraşi pentru a-şi proteja binefăcătorii şi pe cei din PSD. Un sătean mi-a spus că Ciubotaru este ultimul bastion al corupţiei care a mai rămas în primărie. „Dacă doamna primar reuşeşte să ne scape de ea, atunci vom veni la primărie şi cu mai mult drag” – mi-a spus un călărăşean şi el fost bugetar, acum pensionar.
Dacă veţi urmări reportajul de pe You Tube intitulat „Şezătoare la Călăraşi” veţi putea observa şi singuri care este imaginea primarului Elena Vrajotis în comunitatea locală şi la nivel de judeţ. Ar fi păcat ca un astfel de primar să ajungă victima unei conjuraţii mafiote susţinută de către cei din PSD Botoşani numai pentru că actualul primar este liberal şi nu social-democrat.
În timp ce ieşisem din localitate şi coboram dealul spre Răuseni, exact pe serpentine, o dubiţă albă ne-a tăiat calea. Din ea s-a dat jos un cetăţean care într-un mod brutal mi-a cerut socoteală că de o filmez numai de bine despre primăriţă şi nu-l întreb pe el cine este aceasta. Aşa l-am cunoscut pe oierul Costel Arnăutu, că el în persoană era. Omul fiind semianalfabet, îmi era peste putinţă să dialoghez cu el. În schimb s-a scăpat şi m-a întrebat dacă am anchetat bătaia de la primărie. M-am făcut că nu ştiu nimic şi omul a realizat că l-a luat gura pe dinainte. Concluzia mea: şi Arnăutu pare să fi participat activ la scenariul în care joacă o falsă dramă Maria Ciubotaru.
Rămân la nedumerirea de cum poate o femeie să fie lovită într-o instituţie publică, cu holul plin cu oameni, şi să nu ţipe, să nu se vaite şi să nu spună nimic colegilor de birou ci să plece val-vârtej de la serviciu fără nicio explicaţie.
Cele zece plăgi abătute asupra Egiptului antic par a fi mici dojeni faţă de plaga pe care PSD-ul a răspândit-o asupra românilor prin otrava pe care le-a strecurat-o în suflet.

Foto: Oile lui Arnăutu pe imaşul public


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Reţeta zilei: Cartofi nature cu somon
Bancul zilei: Necrolog a la Balzac
Horoscopul zilei de 05.03.2016
Liderul nord-coreean: Armele noastre nucleare trebuie sa fie gata pentru a fi folosite
In urmatorii 2 ani, robotii vor inlocui forta de munca, iar 20% din continutul unui business va fi generat de masini - analiza
Universitatea din Bucuresti raspunde acuzatiilor lansate de Victor Ponta:
Remarci denigratoare, calomnioase, a caror falsitate poate fi dovedita
Fostul deputat Alin Trasculescu, condamnat definitiv la trei ani de inchisoare, cu executare.
Iasi: Localnici trimisi in judecata pentru ca au asfaltat singuri un drum
De ce nu este bine sa stam picior peste picior?
Turcia: Un mare cotidian ostil presedintelui Erdogan a fost plasat sub administrare judiciara
Dacian Ciolos: Ministrul Agriculturii nu trebuia sa comunice, cat n-avea toate elementele, numele firmei suspectate de E Coli
Tara europeana cea mai asaltata de solicitantii de azil, dupa Germania
Seism politic in R. Moldova: Curtea Constitutionala a hotarat ca presedintele sa fie ales de cetateni, nu de Parlament
Mandatul lui Timofti expira luna aceasta / Usatii, lider in sondaje, e prea tanar pentru a candida
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 4.03.2016
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă