Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Publicitate
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17420
De la 07 Ianuarie 2003
123749090

La Botoşani, scandal de la şefia pentru spitale

  • liberalii critică tocmai ceea ce ei au comis la greu şi pe bani mulţi
  • 4 November 2010, 23:00

Concursuri măsluite din ordinul preşedintelui Mihai Ţâbuleac, directori puşi politic, cu rezultatele testelor învăţate pe de rost, note umflate, cunoştinţă puţină, acestea sunt acuzaţiile care curg din partea unor lideri politici botoşăneni. Mărul discordiei este şefia pentru spitale, precum şi situaţia „ cu cântec” de la camera Agricolă.
Aici Gheorghe Dănilă nu poate prelua atribuţiile de director interimar, chiar dacă acum câteva zile consilierii judeţeni au acordat aviz favorabil. Piedica a fost pusă de secretarul judeţului care a venit cu o nouă „hibă”, legea obligă la obţinerea unui aviz de la Agenţia Funcţionarilor Publici.
„Legea obligă la obţinerea unui aviz de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici anterior mandatării cu funcţia de conducător al unei instituţii subordonate. Acest aviz a existat, dar privea o altă persoană decît cea numită.”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cătălina Lupaşcu (foto 1), a turnat gaz pe foc: „Înainte de a începe şedinţa de CJ am fost la domnul secretar şi l-am întrebat dacă este vreo problemă de legalitate dacă eu îl voi propune pe domnul Dănilă. Dumnealui a spus că nu vede nici o problemă, că din punctul de vedere al dumnealui concursul este o oportunitate.
Ba mai mult am discutat dacă domnul Dănilă are acel aviz de la ANFP şi mi-a spus că dacă deţine acestă funcţie cu siguranţă îl are. De aceea mă miră acum acest lucru. Dacă ar fi fost o problemă de negalitate, în plenul şedinţei domnul secretar ar fi trebuit să intervină. Ce s-a întâmplat dincolo de uşa domnului Ţâbuleac nu pot să vă spun”. M/i>

Foc şi pară s-a dovedit a fi şi preşedintele Partidului Naţional Liberal Botoşani, Florin Ţurcanu, care a acuzat că nici un concurs nu se desfăşoară decât după tiparul şefului judeţului. Potrivit acestuia care „ştie sigur” preşedintele CJ a aranjat concursurile organizate la spital, iar rezultatele testelor grile au fost date cu o zi înainte candidaţilor preferaţi ca să le înveţe pe de rost. Deputatul Florin Ţurcanu a cerut celor de la SRI să ia aminte la condiţiile dubioase care stau la baza acestor testări.
„Aş ruga Serviciile astea pentru că eu cred că prea e bătaie de joc. Într-un concurs avem o grilă şi iau note maxime şi la alt concurs dăm motamo din lege, articolul...Nu se poate aşa ceva. Dacă avem Servicii în Botoşani ar trebui să spună dacă concursurile au fost manevrate cu subiecte date de Mihai Ţâbuleac eu garantez asta. Clar, să răspundă...Dumnealui dă subiectele la oameni pe care îi doreşte pe funcţii. O spun cu maximă responsabilitate şi le cer Serviciilor să verifice lucrul acesta.
Că aşa a procedat la toate concursurile pe care dumnealui le gestionează. Să nu creadă cineva că nu se pozase ştie ce face Mihai Ţâbuleac. Asta face! Cheamă frumos comisia...Mă întreb, oare membrii comisiei nu se tem oare că vor răspunde? Domnul Mimor este de 9 şi ceva? Nu vreau să pronunţ numele lui Oprişanu...Pui un funcţionar public să-ţi zică punctual din lege şi la altul dă test grilă şi ia note mari. Nu e treaba domnului Ţâbuleac să aranjeze concursuri”
a declarat Florin Ţurcanu.
Acesta a sugerat că unul dintre candidaţii care şi-au dorit şefia unui spital a pus la dispoziţie televiziunea pentru a face imagine „protectorului” Mihai Ţâbuleac. „Oricum când intru eu preşedinte îi dau afară pe toţi. Doi ani mai au. Cer organelor statului să verifice aceşti candidaţi pe subiecte făcute de asociaţii profesionale din alte judeţe. Şi atunci vreau să văd capacitatea. Hoţul strigă că nu fiură şi el este cu musca pe căciulă. Asta ştie, asta face. Ţâbuleac l-a chemat pe Dănilă în birou şi i-a zis vrei să mai rămâi în funcţie? Nu mai pleci cu Ţurcanu în judeţ să vorbeşti cu fermierii.
Cît semnează Ţâbuleac acuma au ce verifica alţii mai târziu. Direcţia lui clară este Banul. Asta îl interesează, să facă bani. El crede că dacă va da bani în 2012 va lua Consiliul Judeţean. El nu are treabă cu nici un partid politic, direcţia lui este banul. Se uită în stânga în dreapta, cum le alege, cum îi dă, cum le aranjează să iasă cum vrea el. De la licitaţie până la angajări. Ia să vedeţi de acum încolo va fi primul într-un top nu ştiu care la o televiziune. Ăsta a fost trocul, te pun acolo, televiziunea la dispoziţia mea! Se ştie la cine mă refer eu”
a mai spus Florin Ţurcanu.
Unul dintre candidaţii care a stârnit spiritele este medicul Oprişanu, care a luat la proba scrisă 9.90 în defavoarea lui Mihai Pârvu care a luat puţin peste şapte. „Dacă notele candidaţilor la posturile de manageri de spitale sunt foarte mari este foarte bine, este spre lauda lor. La instituţiile subordonate CJ totul se desfăşoară pe procedură, implicaţiile politice nu au ce căuta acolo. Eu voi colabora cu toţi managerii spitalelor, nu am simpatii sau antipatii”, a declarat preşedintele Mihai Ţâbuleac (foto 2).
În ce priveşte gălăgia provocată de liderii PNL, ei au uitat prea repede că atunci când au preluat guvernarea în frunte cu Tăriceanu tot aşa au procedat. Şi atunci examenele au fost mimate, şi atunci s-au pus îăn funcţii persoane agreate de PNL şi nu pe criteriul competenţei, şi atunci s-au încasat bani la partid. Iar Florin Ţurcanu a fost unul dintre ceri mai versaţi orchestratori. Aşa că, acum n-are dreptul moral sau politic să critice ce fac cei aflaţi la putere. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Cursuri de perfecţionare oferite de PSD
Horoscop
Bancul zilei: Răsplată pentru iunfidelitatea soţiei
Uniunea a fost trădată de partenerii de guvernare
prefer alegerile anticipate decât jocul acesta
Din 2011 se va plăti taxa de poluare şi pentru maşinile cu motoare Euro 5
Bustul lui Grigore Vieru profanat la Străşeni
„Bomba explodează doar în capul comuniştilor”
Romanii, discriminaţi în Harghita
Ce dobândă au creditele ipotecare în Germania şi Austria
Grăbeşte-te Florine, că s-ar putea să-l umfle DNA-ul!
Rretragerea titlului de profesor universitar lui Emil Boc
rectorul Andrei Marga: Vom discuta această cerere
Din 2011 va fi introdusă declaraţia fiscală unică
Amenzi intre 2.500 si 4.000 lei dacă nu foloseşti cauciucuri de iarnă
Elena Udrea anunţă primul candidat la sefia PDL cu mari şanse
Gheorghe Falcă, primarul Aradului şi finul lui Traian Băsescu
„Retrospectiva acuarelă şi pastel – In memoriam Mihai Bejenaru”
Azi, serviciului de internet public BIBLIONET va fi inaugurat oficial
Comportamentul „Clanului G”, monitorizat de Poliţia Flămânzi
Dispute aprige între portocalii botoşăneni
Ioan Rotundu
Iustina Irimia, calificată spectaculos la următoarea etapă a concursului TV „Vocea Populară”
Extraordinară oportunitate de angajare
Mihai Ţâbuleac nu se mai bazează pe parlamentari
Târg cu produse tradiţionale pe Pietonalul Unirii din Botoşani
Transport ilegal de ţigări, în valoare de peste 28.000 lei, depistat de poliţişti
Primarul Magopeţ este acuzat de liberali că are apucături de moşier
Va fi sfinţită UPU Botoşani
Bani puţini pentru bolnavii de SIDA
Cadrele sanitare nu sunt mulţumite de contractul cadru al CAS
Profesorii aşteaptă noi dezbateri pe seama Legii educaţiei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog