Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1872
De la 07 Ianuarie 2003
123125443

pnl

Botoşani: Liberalul Coman se burzuluieşte împotriva şefului Ţurcanu

  • 4 November 2014, 23:00

În urma zvonurilor apărute în ultimele zile precum că Florin Țurcanu ar fi trădat interesele ACL, câteva voci din PNL Botoșani au trecut la cârtit, printre acestea Viorel Coman (foto) pe care președintele liberal l-a ridicat totdeauna în funcții de conducere în cadrul structurii politice menționate.
Acesta l-a făcut marți în fel și chip pe Țurcanu. ,,Nu poți să fii braț la braț cu cei pe care acum 5-6 luni i-ai urât și i-ai înfierat. Lumea a sancționat asta, a sancționat unirea cu PDL. Dacă unirea cu PDL era făcută de un alt lider, nu de Florin Țurcanu, botoșănenii digerau altfel totul. Sunt mulți membri PNL care au plecat din partid din cauza a ceea ce a făcut domnul Țurcanu. Eu vreau ca PNL să nu ajungă ca PNȚCD”, a spus Coman.
În replică Florin Țucanu a trimis un comunicat. ,,Duminică, la nivel național, Alianța Creștin Liberală a obținut peste 30% din voturile valabil exprimate ale românilor, în primul tur al alegerilor prezidențiale. Este un scor bun, pentru că așa și-au propus conducerile celor două partide din alianță. Este și un scor nesatisfăcător deoarece, ca să se ajungă la aceste procente, au existat poli peste și sub media națională deopotrivă.
Regretăm că, în Botoșani, scorul a fost sub media națională, așa cum regretă și președinții de la Vaslui, Mehedinți, Brăila sau Argeș ori, mai mult, așa cum regretă colegii noștri Răducu Filipescu de la Călărași sau Ludovic Orban de la Dâmbovița. De aici și până la pași înapoi făcuți de conducerea partidului, așa cum susține domnul Viorel Coman, secretar executiv în cadrul BPJ al PNL, sunt multe de lămurit și de corectat.
Suntem, mai degrabă, adepții soluțiilor și mai puțin ai scenariilor de trădare. În plus vedem ca o posibilă soluție o mai bună mobilizare tocmai a celor care stau pe margine și critică, fără să-i fi văzut muncind în campanie alături de noi. Un astfel de om, care deține și funcție în BPJ, este și domnul Coman, domn pe care îl rugăm respectuos să-și clarifice urgent poziția față de ACL. Destabilizarea activului de partid este prima preocupare a PSD între cele două tururi de scrutin și-l rugăm pe distinsul nostru coleg să nu facă jocurile PSD, iar dacă le face, să-și asume, în integralitatea lor, toate afirmațiile și acțiunile sale, dar și sancțiunile statutare care reglementează activitatea politică a membrilor PNL.
Domnul Coman invocă faptul că Florin Țurcanu nu mai este recunoscut ca lider. El știe foarte bine că, în ceea ce privește cota de încredere a președintelui Florin Țurcanu în rândul populației din județul Botoșani, aceasta depășește cu mult rezultatul de duminică, și se apropie de 50 de procente. Cu o astfel de popularitate, nu poate fi contestată nici legitimitatea ca lider politic a președintelui Țurcanu.
Astfel, îi chemăm alături de cei care cred în proiectul ”Klaus Iohannis președinte”. Ne adresăm inclusiv celor care în primul tur al alegerilor au cedat presiunilor competitorilor noștri, inclusiv celor care în primul tur nu au muncit deloc, nici pentru tabără noastră, pentru partidul pe care susțin că îl reprezintă.
(Liana Anuței)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Nervozitatea poliţistului
Bacon de casa
Horoscopul zilei
Victor Ponta: Iohannis este un lucru, eu sunt roman
Nu vreau sa mai primim ordine din afara tarii, noi stim mai bine in Romania
Kllaus Iohannis: Solicit candidatului Victor Ponta sa aiba curajul pentru o confruntare corecta
Guvernul se imprumuta de 1,1 miliarde lei de la Trezoreria Statului pentru plata beneficiarilor de fonduri europene
Arhiepiscopul Romanului si Bacaului a murit, cu cinci zile inainte sa implineasca 100 de ani
Noile aventuri ale baronului Ponthausen
C.V Tudor, dupa ce a anuntat ca il sprijina pe Ponta
Sa se termine cu arestarile astea abuzive / Arestarea lui Hrebenciuc, o rusine
Curtea Constitutionala: Abrogarea infractiunii "presiuni asupra justitiei", constitutionala
Curtea Constitutionala a amanat pentru 9 decembrie decizia privind articolul de incompatibilitate in baza caruia este judecat Klaus Iohannis
Daca Ponta va castiga alegerile, e de asteptat sa reorienteze politica externa a Romaniei catre Rusia si China
Comisia Europeana revizuieşte in jos prognoza de crestere pentru Romania
2% in anul 2014, din cauza scaderii investitiilor
Golanul politic
Ioan Rotundu
Noi motive ca Ponta să fie votat preşedinte
Ioan Rotundu
Accident de muncă la Mecanex
Primarii ACL din Botoșani: ,,Într-adevăr, duminică am pierdut o bătălie, dar nu războiul!”
Autoritatile din Romania incalca dreptul la vot prin modul in care organizeaza sectiile de votare din diaspora
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog