Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Umor
Gastronomie
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11632
De la 07 Ianuarie 2003
120748273

Botoşani: Lecţia tinerilor din stradă pentru părinţii de acasă

  • Ioan Rotundu
  • 4 November 2015, 23:00

Dacă ieri am scris pe blogul personal comentariul intitulat „Botoşăneni, trageţi obloanele, ţara vă tulbură somnul!” acuzându-i pe botoşăneni de pasivitate indiferenţă faţă de mişcările social-politice din Bucureşti şi din ţară, preferând politica struţului, iată că aseară, parcă citindu-mi reproşul, tinerii s-au adunat în Piaţa Revoluţiei în semn de solidaritate şi unitate cu tinerii din întreaga ţară.
Că au fost 250 sau 350, după unii chiar peste 500 de tineri nu mai contează. Ce contează este că tineretul botoşănean a demonstrat că este construit dintr-o altă plămădeală socială şi politică decât părinţii lor şi că, deşi sunt acuzaţi de lipsă de interes pentru carte şi viitorul lor, au demonstrat contrariul.
Cu părinţi şi bunici încă nostalgici după perioada comunistă în care au trăit fără lumină, căldură, cu apă caldă câteva ore pe săptămână, cu cozi imense la alimente şi cu în izolare totală de restul lumii li dar cu locuri de muncă unde se produceau inutilităţi sau articole de export cu un cost superior preţului de vânzare, tinerii de astăzi vor integrarea în civilizaţia europeană, vor să-şi decidă viitorul şi nu mai vor să fie conduşi de o clasă politică coruptă şi ticăloşită.
Dacă ieri seară s-a ieşit în stradă pentru a cere demisia premierului Ponta, a vicepremierului Oprea şi a primarului Piedone, aseară s-a ieşit în stradă pentru pozapentru a cere politicienilor actuali să dispară din viaţa publică şi să redea ţara tinerei generaţii care se simte destul de matură şi responsabilă să-şi decidă viitorul. Aseară tinerii au dat părinţilor şi bunicilor o lecţie politică de cum trebuie să ne apărăm libertăţile democratice şi cum trebuie să ne eliberăm de povara ancestrală a principiului de morală educativă capul plecat sabia nu-l taie şi să ne apărăm dreptul la o viaţă liberă şi cinstită luptând cu mijloace democratice împotriva impostorilor din politica românească.
S-au strigat lozinci precum „Vrem şcoli şi spitale, nu biserici şi catedrale!”, „DNA nu uita, noi suntem de partea ta!”, „Uniţi, salvăm România!” etc. De această dată în vizorul tinerilor a intrat Parlamentul şi Biserica, aparent două instituţii cu menire total diferită dar unite prin modul în care şi-au dat mâna pentru a jefui banul public în dauna sistemului educativ.
Nu ştiu dacă aceste proteste vor continua dar îmi dau seama că de această dată frica a pătruns în oasele politicienilor, o frică mai puternică decât cea faţă de procurorii DNA-ului. Să vedem ce efecte vor produce astăzi protestele de aseară.
Felicitări tinerilor botoşăneni care aseară au protestat în faţa Primăriei Botoşani şi condamn decizia luată de acei responsabili care au menţinut zona din faţa clădirii Primăriei şi Prefecturii în întuneric ca să nu vadă trecătorii ce se întâmplă în zonă.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei de 5.11.2015
Dragnea (PSD): Nu suntem de acord cu alegeri anticipate
PSD vrea sa ramana la guvernare. George Maior e in SUA si nu intra in discutie pentru functia de premier
Privesc cu spaimă la stradă dar nu renunţă la putere
Ioan Rotundu
Iohannis: Tragedia de la Colectiv a atins cel mai sensibil nerv al natiunii romane
A fost nevoie sa moara oameni pentru ca Guvernul sa demisioneze. / Consultari cu
Ultima sedinta de Guvern cu Ponta premier: Vor fi majorate salariile profesorilor
The Guardian: Laura Codruta Kovesi, femeia care conduce razboiul anti-coruptie din Romania si aduce trofeu dupa trofeu
Investitori americani si romani: Vrem reforma imediata a aplicarii legilor in Romania
Eforturile de inlaturare a coruptiei au fost insuficiente
Bancul zilei: Jena fiului de bogătaş
Reţeta zilei: Zacuscă de vinete
Rolul presedintelui Iohannis, varianta anticipatelor si ce are de facut strada mai departe
Cum arata demisia lui Victor Ponta
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă