Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9261
De la 07 Ianuarie 2003
111048318

Donn’ prefect, vă mănâncă câinii roşii din traistă!

  • Ioan Rotundu
  • 4 November 2016, 23:00

Prefectul de Botoşani, Dan Nechifor (foto), pus în funcţie de liberalii botoşăneni prin dislocare din funcţia de director la Fisc, nu pare deloc a se descurca atunci când vine vorba de a acţiona împotriva şefilor de instituţii care încalcă legile statului, punând în prim plan interesul politic de partid.
Joi, 27 octombrie, întreg staff-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani a condus-o la Biroul Electoral Judeţean Botoşani pe şefa lor Mihaela Mihai, lider PSD, pentru a-şi depune candidatura pentru un post de deputat. Acţiunea fiind una organizată de PSD Botoşani, inspectorii generali adj, şi cei fără funcţie de conducere au participat în public la un eveniment politic, deşi ei sunt funcţionari publici şi n-au voie să facă politică în instituţie sau să participe la evenimente politice de partid.
Prefectul nete înconjurat de o întreagă suită de jurişti care ar fi trebuit să-i fi atras atenţia că inspectorii IŞJ, în frunte cu inspectorul general Mihaela Huncă, au încălcat legea. Pentru că juriştii săi n-au făcut-o, îi ofer eu prefectului temeiul legal prin care funcţionarii din IŞJ au statut de funcţionari publici şi, deci, n-au voie să participe la evenimente politice publice de partid.
Este vorba de Ordinul Nr. 5330 din 5 octombrie 2011 privind aprobarea Regulamentului cadru de organizare şi funcţionare a inspectoratelor şcolare care la Cap. I, art. 1 prevede c㠄Inspectoratele şcolare judeţene şi Inspectoratul şcolar al Municipiului Bucureşti, denumite în continuare inspectorat şcolar, sunt servicii ublice deconcentrate ale Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului care se organizează la nivelul judeţului/municipiului Bucureşti şi care acţionează pentru realizarea obiectivelor sistemului de învăţământ, prevăzute de Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, în domeniul învăţământului preuniversitar.”
Şi Ordinul MECS nr. 3400/2015 de modificare a Regulamentului-cadru de organizare si funcţionare a inspectoratelor şcolare stabileşte acelaşi lucru.
Pentru că inspectorii de la IŞJ Botoşani au încălcat legea mergând să aplaude la BEJ candidaţii PSD, printre care şi şefa lor, prefectul trebuia să declanşeze imediat o anchetă şi să fi dispus măsuri în consecinţă, adică de sancţionare în cadrul competenţelor ce i le conferă legea.
N-a făcut-o, aşa că activităţile politice ale inspectorilor s-au extins şi la nivel de director de şcoală. Preşedintele PNL Botoşani9, Cătălin Flutur, a declarat la conferinţa de presă din această săptămână că directorii de şcoală fac campanie electorală pentru PSD, deşi legea le interzice să facă politică în şcoală. Preşedintele Flutur n-ar fi trebuit să se plângă presei de ce fac directorii de şcoală ci să-l fi sesizat pe prefectul pus în funcţie de PNL şi să-i ceară să aplice legea. N-a făcut-o nici Fluture!
În aceste condiţii este evident că social-democraţii (câinii roţii) îi mănâncă prefectului mâncarea din traistă iar prefectul priveşte neputincios la ospăţul celor din PSD. Poreclit de primari „Fiscalău”, Dan Nechifor n-a demonstrat nici pe departe, în calitate de prefect, ferocitatea funcţionarului de la Fisc.
Poate că şi la Fisc îi mâncau patronii mâncarea din traistă, motiv pentru moş Gheorghe de la ţară să tragă un fum adânc din ţigara preparată din mătase de porumb, că tutunul a devenit prea scump, să-l cântărească pe prefect din ochi şi să concluzioneze fără drept de apel: „Cam bleguţ, săracul!”

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Ardeleanul şi facerea de bine
Horoscopul zilei de 5.11.2016
Venetia cauta o modalitate legala de a limita numarul de turisti
Consilierul prezidential Bogdan Aurescu, ales in Comisia de Drept International a ONU
Turcia, o noua escaladare a epurarilor: Liderii partidului pro-kurd si mai multi deputati au fost arestati
Angajatii ANAF din teritoriu dau in judecata conducerea institutiei acuzand discriminari de natura salariala
Liviu Dragnea: PSD nu sustine organizarea referendumului de modificare a Constitutiei
in aceeasi zi cu alegerile parlamentare. Cele doua teme nu trebuie amestecate; domnii Corlatean si Dontu sa isi retraga proiectul/ Ce spune Dontu
Golurile create prin moartea profesorului Moroşanu
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 4.11.2016
Lumea lu' Rotundu: Revoluţia la Botoşani
Anunţ oprire furnizare apa Săveni - Podriga
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă