Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9780
De la 07 Ianuarie 2003
110930250

Ada Macovei, hulită chiar din interiorul PDL

  • 4 October 2009, 23:00

Cel mai mult, de schimbarea din funcţia de inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani a Adei Macovei, s-au bucurat chiar membri de seamă ai Partidului Democrat Liberal. Cât a deţinut funcţia de şefă a învăţământului la nivel de judeţ, Macovei n-a sprijinit cu nimic primarii şi viceprimarii PDL şi nu le-a rezolvat problemele cu care aceştia se confruntau. Mai mult, în loc să-i ajute să rezolve problemele, Macovei le-a creat noi greutăţi. Printre cei care, în loc să fie ajutaţi, li s-au agravat problemele învăţământului local s-a aflat şi primarul PDL de Mihălăşeni, inginerul Loredan Geanin Buraga (foto).
În primul rând că nevasta sa, cadru didactic, a fost lăsată de Ada Macovei fără loc de muncă, adică fără catedră. Însă nu acesta este problema cea mai acută pentru primarul Buraga. Prin luarea unor decizii aberante, şi fără a cunoaşte situaţia din teritoriu, fostul inspector general Ada Macovei a dispus ca în comuna Mihălăşeni să fie desfiinţate trei şcoli săteşti. A fost desfiinţată şcoala cu clasele I – IV din satul Caraiman, inclusiv grădiniţa. Aşa că elevii din aceste clase trebuie să se deplaseze la şcoala în satul Sarata, aflată la 3 km. Elevii din clasele V – VIII, au de mers mai mult, adică să parcurgă zilnic cei 7 km până la şcoala din Mihălăşeni, 14 km dus-întors.
Desfiinţate au fost şcoala şi grădiniţa din satul Slobozia, elevii din clasele I – IV fiind arondaţi şcolii din Negreşti, cale de 3 km, iar cei din clasele V – VIII la şcoala din Mihălăşeni, adică zilnic parcurg 10 km dus-întors. Nici şcoala cu clasele I – IV din Năstase n-a scăpat demolatoarei Macovei, copii fiind nevoiţi să parcurgă zilnic distanţa până la şcoala din Păun. Când Macovei a luat decizia desfiinţării acestor şcoli, nu s-a interesat şi dacă Primăria Mihălăşeni dispune de vreun microbuz şcolar. A făcut-o primarul Buraga, care a aflat că la Primăria Havârna s-a repartizat un microbuz şcolar fără ca să fie nevoie. Primarul social-democrat de acolo, învăţătorul Gheorghe Jităreanu, a fost de acord să împrumute microbuzul colegului său din Mihălăşeni.
Numai că, surpriză!, în aceste zile, după ieşirea PSD-ului de la guvernare, primarul din Havârna s-a supărat pe colegul său democrat-liberal şi şi-a cerut microbuzul înapoi, chiar dacă nu are ce face cu el. Aşa că, la Mihălăşeni, elevii din cele trei sate parcurg zilnic, pe jos, vreo 80 de km în total.
Acum vremea mai este cum este, dar vine iarna. Cine-şi asumă răspunderea pentru sănătatea şi viaţa acestor copii? Poate că noul vechi inspector general Horia Negrescu, va lua act de situaţia creată la Mihălăşeni şi va rezolva operativ problema. Pentru că iarna bate la uşă, iar bieţii copii n-au nici o vină că PSD-ul a ieşit de la guvernare sau că PDL-ul guvernează singur. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

"Dupa 20 de ani"
Victorie zdrobitoare pentru „Viitorul” Flămânzi, înfrângere a „Gloriei” Frumuşica
Beat şi fără permis, combinaţia „ideală”
Suspecţi de viol arestaţi preventiv la propunerea poliţiştilor din Botoşani
Acţiune de proporţii a poliţiştilor din Botoşani
Bani cu pipeta la Protecţia Copilului
Persanele îngroapă suveica războiului
I s-a ridicat şi ultima stavilă
Ioan Rotundu
Program TELE' M BOTOŞANI, luni
Horoscop
Tată la... 15 ani
Secretara vicelui Ghiorghiţă are o problemă
Ţurcanu şi pâinea la control
Mica publicitate
Să nu-i plângem!
Azi, grevă! Pentru unii cu chef, pentru alţii a lehamite
Sănătatea a primit şi împărţit banii de la Guvernul Boc
Bijuterii de aur supraponderale
Organele de control cu ifose vor putea fi reclamate telefonic
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă