Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13124
De la 07 Ianuarie 2003
114842756

Frumuşica: Primarul PSD Costel Rădeanu boicotat de consilierii locali

  • Ioan Rotundu
  • 4 October 2016, 23:00

Ieri, la Primăria Frumuşica au fost convocaţi consilierii locali într-o şedinţă de urgenţă pentru că se impunea adoptarea unor hotărâri care nu sufereau amânare. Numai că instigaţi de consilierii UNPR Cristian Guraliuc şi Cornel Bălăşanu (foto) cărora s-a alăturat şi preşedintele de şedinţă liberala Margareta Vamanu, majoritatea consilierilor au plecat lăsându-i în sală doar pe cei 5 consilieri ai PSD din totalul de 15.
Ce s-a întâmplat ieri la Frumuşica este consecinţa unui boicota la adresa primarului social-democrat Costel Rădeanu pus la cale de mai mulţi ani de duşmanii săi politici Cornel Bălăşanu, Margareta Vamanu şi până de curând Gheorghe Foca.
În urma votrului din 5 iunie, la Frumuşica s-au ales 15 consilieri locali împărţiţi pe partide astfel: 5 PSD, 4 UNPR, 4 PNL şi 2 PMP. Până la alegerile din 5 iunie viceprimarul comunei a fost social-democratul Dumitru Baciu, venit la PSD din PNL în urma unor neînţelegeri avute cu fostul preşedinte al PNL Botoşani Florin Ţurcanu. La constituirea Consiliului Local Frumuşica în urma alegerilor din 5 iunie viceprimar a fost ales liberalul Gheorghe Foca, un veşnic aspirant la funcţia de primar fără succes.
Cornel Bălăşanu a fost contabil în cadrul Primăriei Frumuşica şi a intrat în conflict cu primarul Rădeanu, conflict soldat cu desfacerea contractului de muncă lui Bălăşanu. S-au judecat ani la rând iar ura lui Bălăşanu asupra primarului Rădeanu a crescut pe măsură.
În alegerile din acest an, pe lista de candidaţi a UNPR a apărut şi Cristian Guraliuc care este de fapt locuitor al oraşului Flămânzi. Guraliuc şi-a făcut mutaţie formală pe comuna Frumuşica, în casa unui bătrân, şi aşa a ajuns consilier local, poziţie de pe care decide soarta cetăţenilor comunei după cum îi sunt interesele şi nu interesele lor.
Ieri, Guraliuc s-a înţeles cu Bălăşanu şi cu preşedintele de şedinţă liberala Margareta Vamanu ca să părăsească şedinţa pentru a-l pune în dificultate pe primarul Rădeanu să nu poată rezolva o serie de probleme de strict interes pentru comună, urmărind a-l compromite.
Practic, pe ordinea de zi a şedinţei de CL, pe lângă punctele stabilite iniţial mai apăruse ca ultimă oră o adresă de la Asociaţia Piscicultorul Suliţa şi o rectificare de buget primită de la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Botoşani, bani destinaţi învăţământului şi persoanelor cu handicap.
Primarul iniţiase mai mute proiecte de hotărâre care trebuiau aprobate, respectiv rectificarea bugetară cu suma de 97 mii lei, 70 mii lei pentru învăţământ şi 27 mii lei pentru persoanele cu handicap. Mai urma prezentării adresei primită de la Asociaţia Piscicultorul Suliţa, consilierii urmau ă aprobe sau nu participarea Primăriei Frumuşica ca membru fondator la înfiinţarea „Asociaţiei Zona Pescărească Dealurile Moldovei” Suliţa, formă de asociere menită să atragă bani europeni pentru dezvoltarea fondului piscicol existent pe raza comunei Frumuşica.
Mai trebuiau consilierii locali să desemneze şi un reprezentant al lor în Comisia de concurs pentru desemnarea directorului şa Şcoala Vlădeni Deal, şcoală unde preşedinta de şedinţă Margareta Vamanu este învăţătoare şi are mari interese de ordin personal.
Se pare că Bălăşanu şi Guraliuc au urmărit să blocheze rectificarea de buget şi asocierea la asociaţia piscicolă iar Vamanu să blocheze concursul pentru postul de director la Şcoala Vlădeni Deal. Cei trei şi-au dat mâna iar consilierii UNPR , PNL şi cei 2 ai PMP au părăsit şedinţa care a rămas fără cvorum de lucru.
Iată cum interesele politice de ordin personal ale consilierilor locali blochează buna desfăşurare a activităţii primăriilor din judeţ, catul cel mai reprezentativ fiind cel de la Botoşani unde consilierii PSD profitând de no majoritate îi blochează activitatea primarului Flutur, lovind fără jenă în interesul comunitar.
Toate aceste jocuri politice sunt posibile datorită pasivităţii membrilor comunităţilor locale care nu i-au atitudine atunci când interesele lor sunt călcate în picioare, sunt sfidate de o nişte profitori care au ajuns aleşii comunităţii de cele mai multe ori prin fraudă morală şi electorală. Probabil că primarul Costel Rădeanu va convoca o nouă şedinţă de CL pentru a mai fi boicotat odată, aşa cum a păţit li Flutur la Botoşani.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei de 5.10.2016
Bancul zilei: Avertismentul asistentei şefe
Klaus Iohannis, usa inchisa pentru Liviu Dragnea si Tariceanu ca posibili premieri:
In nici un caz nu voi desemna ca premier o persoana urmarita penal sau condamnata penal sau care are probleme de integritate de alta natura
Deputatul Vlad Cosma, trimis in judecata pentru trafic de influenta,
pe lista candidatilor PSD Prahova pentru alegerile parlamentare
Gabriel Oprea nu mai este senator. Plenul Senatului a luat act de demisia fostului vicepremier
Deputatul PMP Adrian Gurzau, finul Elenei Udrea, scapa de retinere,
dar poate fi arestat preventiv/ Gurzau a contestat votul, insa i s-a respins
Motivarea condamnarii lui Mircea Basescu - de trei ori apare "Traian" in loc de Mircea ca inculpat
Exclusiv Inspectorii Antifrauda duc controalele la un alt nivel:
imbracati in civil, ei vor spiona daca banii negri sunt stransi periodic de cineva din firma sau daca sunt depozitati la secret
Guvernul: Dacian Ciolos a discutat astazi cu ministrul Mircea Dumitru
si a primit asigurari ca acesta nu a avut relatii de colaborare cu fosta Securitate
Ticăloşii politici nu pot produce decât ticăloşii
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă