Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11659
De la 07 Ianuarie 2003
120748300

Sorescu a fost investit prefect

  • 4 September 2007, 23:00

Ieri, în prezenţa secretarului de stat Victor Paul Dobre, al autorităţilor judeţene şi a directorilor instituţiilor deconcentrate a fost investit în funcţie noul prefect Gheorghe Sorescu. Fost director al Direcţiei de Finanţe, Gheorghe Sorescu devine din funcţionar public, înalt funcţionar public şi prim reprezentant al Guvernului în teritoriu cu titlu de provizorat, până la organizarea unui concurs în decursul următoarelor şase luni. La depunerea jurământului noului prefect au luat parte atât actualul inspector guvernamental Cristian Roman cât şi preşedintele Consiliului Judeţean Constantin Conţac. Victor Paul Dobre şi-a exprimat bucuria revenirii la Botoşani, mulţumind în numele Guvernului şi Ministerului Reformei Administrative fostului prefect Cristian Roman pentru activitatea depusă timp de doi ani şi jumătate în funcţia de prim reprezentant al Guvernului în teritoriu.
„Apreciez ca foarte bună activitatea depusă de Cristian Roman, în conformitate cu răspunderile ce revin prefectului prin legislaţia pe care o avem. Sunt convins că şi prin noile atribuţii pe care le va primi vom avea o nouă colaborare”, a declarat Victor Paul Dobre. În acelaşi timp secretarul de stat l-a felicitat pe Gheorghe Sorescu pentru numire, asigurându-l de sprijinul Guvernului în continuare. Principalul scop al Instituţiei Prefectului rămâne venirea în sprijinul cetăţeanului. „Aşa cum din 2004 judeţul Botoşani a beneficiat de sprijin în domenii importante precum sănătate, învăţământ, agricultură şi în continuare vom manifesta acelaşi interes pentru Botoşani”, a declarat Victor Paul Dobre.
Cristian Roman a precizat că misiunea de prefect i-a ocazionat o experienţă profesională şi sentimentală deosebită. Acesta a preluat Instituţia Prefectului într-un moment de răscruce, dată fiind reforma în administraţie, contribuind la multe transformări. Cristian Roman a avut numai cuvinte de laudă pentru aparatul propriu, precum şi pentru şefii direcţiilor publice deconcentrate. „Predau astăzi ştafeta unui om vrednic, ce are o mare experienţă în administraţie. Nu este un lucru simplu şi îi doresc să păstreze ritmul şi exigenţa impuse de mine în Instituţia Prefectului şi în relaţia cu celelalte instituţii”, a declarat Cristian Roman.
Fostul prefect i-a adresat lui Gheorghe Sorescu rugămintea de a duce la îndeplinire toate proiectele începute de el în sprijinul judeţului. De asemenea, Roman şi-a luat angajamentul de a sprijini, în măsura în care va avea posibilitatea, toate proiectele de la Botoşani propuse pentru binele locuitorilor judeţului Botoşani. „Oricare va fi poziţia mea viitoare, voi acţiona pentru sprijinirea proiectelor judeţului Botoşani şi pentru promovarea valorilor sale”, a subliniat Cristian Roman.
Noul prefect a prezentat succint priorităţile din noua sa poziţie. Din punctul său de vedere judeţul are nevoie de o echipă formată din parlamentari, conducerea Consiliului Judeţean, instituţii deconcentrate, toate sub coordonarea Instituţiei Prefectului. „Dacă vom reuşi să punem în practică proiecte importante pentru Botoşani, vom avea cu toţii de câştigat. Cred că este momentul să lăsăm la o parte luptele politice şi să facem ceva pentru judeţ”, a precizat proaspătul prefect de Botoşani.
Din punctul său de vedere accesarea fondurilor structurale trebuie să reprezinte un ţel comun pentru autorităţile judeţene, care trebuie să îşi unească eforturile de a scoate din impas Botoşanii, cea mai săracă zonă din Europa. În opinia sa, statul cu mâna întinsă la bugetul de stat nu este deloc o soluţie viabilă, iar botoşănenii trebuie ă se ajute singuri, prin accesarea fondurilor structurale. „Aceasta nu înseamnă că nu voi depune toate eforturile ca Botoşanii să primească finanţări Guvernamentale. Din aceste motive voi fi văzut mai puţin pe scaunul de prefect şi mai mult în teren”, a concluzionat Gheorghe Sorescu.
Acesta a încheiat prin promisiunea de a continua lupta începută în fruntea Direcţiei de Finanţe de curăţare a economiei botoşănene, pornind de la premisa că o economie sănătoasă poate însemna un trai mai bun pentru oameni. Printr-o economie sănătoasă, primul reprezentant al Guvernului în teritoriu îşi face planuri pe termen lung de stopare a exodului tinerilor ce pleacă în străinătate pentru un loc de muncă mai bine plătit. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Comunicat de presă
Sport.ro lansează ofensiva de toamnă
meciurile din UEFA Champions League vor putea fi urmărite în direct
UEFA Champions League promite o toamnă-spectacol la Pro TV
Calculatoare subvenţionate cu 200 de euro
Peste 200 de catedre au rămas vacante
Peste 86% dintre elevi vor învăţa în şcoli autorizate sanitar
A murit la sânul mamei
Tânăr îngropat în lut de viu
Mersul pe bicicletă, un sport periculos
Maşină a Poliţiei Rutiere avariată de un biciclist
Sorescu a slobozit porumbelul păcii
Rotaţia cadrelor de la PCR a devenit principiul mobilităţii în activitate la PNL
este baza legală care a stat la schimbarea din funcţie a prefectului Roman
Prefectul îşi începe ziua de lucru cu un dialog la IŞJ
Botoşănenii au ales gândind pe termen scurt
Ghiorghiţă s-a supărat pe popularii de la Balada
Conţac vrea să facă lumină în Programul Samtid
Comunicat de presă
Comunicat de presă – piaţa europeană a forţei de muncă pentru români
Horoscop
Glumă macabră
În Asigurări nu vreţi să lucraţi?
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 5 septembrie
Geoană spune una, Hrebenciuc alta pune la cale
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă