Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4961
De la 07 Ianuarie 2003
123768177

Considerând majorarea taxei de salubrizare nejustificată

Liviu Conţac acuză maşina de vot PDL că ne-a băgat adânc mâna în buzunar

  • el a contestat HCL la Prefectura Botoşani
  • 4 September 2008, 23:00

Ieri, la sediul PSD Botoşani, s-a desfăşurat o conferinţă de presă susţinută de către preşedintele Constantin Conţac, secretarul Gheorghe Văzdoagă , Liviu Conţac şi dorohoianul Andrei Dolineschi, candidaţi la parlamentare.
Printre alte declaraţii de presă, Liviu Conţac a ţinut să anunţe media locală că, în nume personal, a contestat la Prefectura Botoşani majorarea taxei de salubrizare aprobată de către Consiliul Local Municipal Botoşani în şedinţa din 28 august a.c.
Trecând peste aspectul politic al declaraţiei, este interesant de explicat botoşănenilor cum de a ajuns Liviu Conţac să conteste această hotărâre a CLM Botoşani, care, în percepţia sa “a fost votată de către maşina de vor PDL fără a se gândi la cetăţeanul de rând”.
În prezent taxa de salubrizare este de 3,25 lei/lună/persoană, iar consilierii municipali, la cererea societăţii Urban Serv, au majorat taxa la 4,75 lei/lună/persoană, o majorare de 46, 3%. Cert este că cei de la Urban Serv nu şi-au motivat printr-un calcul economic concret, de ce a fost necesară o majorare atât de semnificativă. „Prin Hotărârea aprobată în şedinţa Consiliului Local din 28.08.2008 s-a majorat acest tarif pentru anul 2009 la 4,75 lei, reprezentând o creştere de 46,3%, fără a exista o fundamentare tehnico-economică real㔠– susţine Liviu Conţac, în contestaţia depusă Prefecturii Botoşani în cursul zilei de ieri dimineaţă şi înregistrată sub nr. 980, care a declarat că deşi prima sa profesie este cea de inginer, este licenţiat şi ca economist şi ştie să citească un bilanţ sau cum trebuie întocmită o documentaţie de majorare a preţului.
Liviu Conţac consideră o bătaie de joc la adresa botoşănenilor argumentaţia celor de la Urban Serv cum că majorarea taxei a fost determinată de modificarea preţului la combustibil şi piesele de schimb, mai ales că nu se indică procentual cât este influenţa în total preţ a acestor elemente. Despre neseriozitatea celor de la Urban Serv s-au sesizat atât Direcţia Economică cât şi Direcţia Impozite şi Taxe din Primăria Botoşani, care, prin Raportul de specialitate întocmit au propus consilierilor să respingă propunerea Urban Servului şi să aprobe o majorare de cel mult 4 lei/persoană/lună, apreciind că o atare majorare este suficientă să acopere influenţele negative ale creşterilor de preţ la combustibil şi piese de schimb.
Liviu Conţac consideră că şi această majorare propusă de cele două direcţii din primărie nu este corectă. Institutul Naţional de Statistică a publicat indicele actualizat la preţurile de consum şi servicii, care este de numai 9,11% şi care cuprinde influenţele majorării preţului la combustibil şi piese de schimb. Conţac consideră că acesta ar fi fost procentul justificat cu care ar fi trebuit majorată taxa de salubrizare şi nicidecum 46,3%, care este un procent al unei hoţii pe faţă. „Maşina de vot a PDL a votat această majorare ştiind că botoşănenii nu-i mai pot tragere la răspundere, iar următoarele alegeri vor fi peste patru ani, timp în care botoşănenii vor uita de acest furtişag” – au fost de părere social-democraţii.
Dacă prefectul Gheorghe Sorescu va găsi de cuviinţă că HCL Botoşani, în privinţa majorării taxei de salubrizare, este nelegală, o va putea contesta la instanţa de judecată a Contenciosului administrativ, în virtutea competenţelor acordate prin art. 153 (1) din Legea 215/2001 privind administraţia publică locală. Este interesant de urmărit care va fi soluţia Prefecturii la contestaţia lui Liviu Conţac. Prefectul Sorescu nu mai poate susţine că este neutru politic, de vreme ce a fost candidatul PNL la alegerile locale. Cei doi subprefecţi, liberalul Mihai Elvădeanu şi conservatorul Davin Şalgău, sunt prietenii politici ai PSD.
Dacă Prefectura Botoşani va contestat HCL-ul la instanţa de judecată, şi o poate face numai din raţiuni politice, candidaţii PDL la alegerile parlamentare pe cele două colegii ale Botoşanilor la Camera Deputaţilor şi unul la Senat vor avea mari probleme. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

PSD a mai aruncat nişte nume de candidaţi la parlamentare
Acuzat că-şi face campanie parlamentară pe banii publici
O atmosferă plină de emoţii, lacrimi de fericire, cât şi voie bună
Comentariul comentariilor (CLXXXII)
(Ioan Rotundu)
Fluierături… sexuale
Horoscop
Ocazie să vă mutaţi în Bucureşti
11 agenţi de pază angajaţi la Poliţia Comunitară
Jugaru Şhukaru, camping cu năbădăi
Bodo, spaima şoselelor
Complot ruso-transnistrean împotriva Basarabiei
Justiţia nu recunoaşte ca probe discuţiile şi însemnările de pe Internet
Nu primeşti credit de consum dacă nu declari câte kilograme ai şi ce înălţime
Şmecherii cu girofar
Iluzia călugăriţelor
Record rutier nedorit în mai puţin de 48 de ore
Nevoie de împrumuturi urgente
N-a fost invitat la control, dar s-a autoinvitat
OPC s-a specializat pe amenzi şi mai puţin pe prevenire
Băsescu a venit până la Răduţi Prut doar pentru a critica guvernul
După ce-a fost sfinţit de preoţi, tomograful a devenit operaţional
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog