Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25614
De la 07 Ianuarie 2003
120705680

Maternitate de lux la Botoșani

  • 4 September 2013, 23:00

Botoșănencele care urmează să devină mame vor avea parte de condiții ultramoderne în maternitatea din județul lor. Dacă până acum, multe femei alegeau fără ezitare să aducă pe lume un copil în județele învecinate la prețuri piperate, acum viitoarele mămici își pot reconsidera opiniile.
O investiție care s-a realizat într-un an și opt luni cu ajutorul firmei Victor Construct și cu fonduri de la Banca Mondială a dat un aspect cu totul nou Maternității din Botoșani. În cadrul proiectului au fost modernizate etajele 1,2 și 3, adică sălile de nașteri și saloanele în care femeile și bebelușii sunt ținuți sub supraveghere pentru câteva zile.
De asemenea saloanele beneficiază acum și de aparatură performantă, de ultimă generație. Miercuri, în prezența șefilor Spitalului Județean, a reprezentanților Ministerului Sănătății, a patronului firmei de construcții și managerului de proiect au fost predate oficial lucrările. Mândru de rezultatul lucrărilor de reabilitare, patronul firmei Victor Construct, a ținut să aprecieze în mod deosebit stradania muncitorilor care aproape doi ani au depus eforturi susținute pentru ca lucrarea să se apropie de perfecțiune. Nu în ultimul rând, Victor Mihalache a menționat meritul managerului de proiect, Cezar Bobescu, care a gestionat admirabil situația lucrărilor de la Maternitate, în condițiile în care cadrele medicale au lucrat ca pe front. pozafront.
„Este o lucrare de top. Femeile care vor fi mame vor avea posibilitatea să vadă că într-adevăr s-a făcut o investiţie de top. Se compară cu orice investiţie din Europa în sistemul de Maternitate. A fost o echipă foarte complexă de specialişti de la firma Victor Construct. Ei au muncit, ei au pus totul în operă, au lucrat cu simţ de răspundere şi au făcut o lucrare de top. Eu sunt doar patronul, dar ei au muncit. Eu le mulţumesc. În cazul în care vor apărea probleme după recepţie, noi vom interveni. Dar nu sunt. Eu zic că este o lucrare de top, iar mamele vor putea vedea cu ochii lor că este o investiţie de top şi cred că putem compara orice investiţie din Europa în sistemul de maternitate cu ceea ce am făcut noi”, a spus Victor Mihalachi.
În afara Maternităţii Botoşani, firma Victor Construct mai reabilitează Maternităţile din Ploieşti, Galaţi, Târgu Mureş, Suceava, Piatra Neamţ şi Rădăuţi. Și directorul Spitalului Județean Botoșani, Viorel Iliuță, s-a arătat deosebit de încântat de noul aspect al sălilor de nașteri și saloanelor de nou-născuți.
„Este într-adevăr o lucrare de top şi vom putea asigura condiţii europene pentru paciente. Văzând condiţiile oferite de spital, sper ca pacientele să nu mai pozaplece în alte oraşe. Mulţumesc întregii echipe şi mi-aş dori ca şi Spitalul Mavromati să arate la fel. Ar fi bine să avem funcţionale şi etajele patru-cinci plus parterul. Analizăm continuarea investiţiilor. Vor trebui reabilitate şi aceste etaje. Trebuie făcută o estimare, depinde ce se va face acolo”, a precizat Viorel Iliuţă.
Saloanele sunt cu unul sau două paturi, au baie proprie, camere de supraveghere video şi sisteme la fiecare pat ca în cazul în care o pacientă are nevoie de ceva să apese pe un buton pentru a cere ajutor. Unitatea beneficiază de un sistem de filtrare a aerului, care a costat aproximativ 300.000 de euro. De asemenea, în sălile de naştere au fost montate camere video care vor înregistra naşterile, iar dacă părinţii vor dori li se vor pune la dispoziţie înregistrările.
Unitatea a fost dotată şi cu un sistem performant de alertare în cazul producerii unui incendiu. „Pacientele, dacă au o urgenţă, apasă butonul de apelare şi intervine personalul. Totul se monitorizează, din momentul în care pacienta apasă butonul şi până în momentul în care intervine asistentul. Timpul se stochează timp de o lună de zile pentru a se vedea dacă s-a intervenit prea repede sau prea târziu”, a spus managerul de proiect, Cezar Bobescu. (Liana Anuței)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Modern Calor - Comunicat umplere instalaţii
Bancul zilei: Compunerea Ilenuţei
Vladimir Putin nu exclude participarea Rusiei la un atac militar
Ministerului Agriculturii vrea să blocheze vânzarea terenurilor către străini
proprietatea de terenuri agricole in extravilan pe persoana fizica nu poate depăşi 100 ha
Alexandria Librării deschide prima librărie din Botoşani (P)
Carrefour aplică noul TVA de 9% la pâine şi făină şi ieftineşte suplimentar preţul (P)
Comunicat de pres㠖 APIA Botoşani
E LEGE: Dacă pleci la muncă în străinătate, anunţi primăria să aibă grijă de copiii tăi
Bani grei băgaţi în televiziuni de către Roşia Montană Gold Corporation
se va lăsa populaţia prostită de publicitatea din televiziuni?
O pastilă digitală capabilă să transmită mesaje din interiorul organismului
A descoperit un tezaur cu 47.000 de monede otomane de argint
Regrete PSD-oiste după guvernarea PDL
Ioan Rotundu
Condiții preferenţiale maternitate contra unei sume modice
Şantierele şi plăţile restante de la şcoli s-au înjumătăţit
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă