Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7803
De la 07 Ianuarie 2003
123643228

Botoşani: Judecător sindic cu ochelari de eclipsă solară pe ochi

  • Ioan Rotundu
  • 4 September 2015, 23:00

Cum am precizat şi în articolele publicate anterior referitoare la modul în care a fost ţepuit fostul primar de Flămânzi, Constantin Pitorac (foto), de către medicul Gabriel Oprişanu, am urmărit evoluţia dosarului de insolvenţă 121/40/2015 aflat pe rol la Tribunalul Botoşani şi la termenul de judecată din 3 septembrie a.c.
Şedinţa de judecată a avut o desfăşurare cu multe necunoscute din partea judecătorului sindic. În primul rând că as dispus disjungerea de dosarul insolvenţei a judecării cererii de amendare a administratorului judiciar Mihaela Lazăr pentru că n-a respectat obligaţiile ce-i revin. Pentru judecarea separată a cererii s-a dat terme pentru 15.10.2015, un termen extrem de generos pentru sancţionată şi care ascunde la rândul său alte necunoscute.
Apoi a mai fost amendat cu suma de 700 lei administratorul special al societăţii introdusă în insolvenă, Elvira Davidescu, pentru că nu a depus la dosar dovada că a comunicat creditorilor câte un exemplar din contestaţia făcută la sumele de bani solicitate de aceştia de la societatea „C&E CO” SRL Flămânzi. Davidescu susţine că aceste dovezi se află depuse la dosarul mamă şi că amendarea sa este de fapt un act gratuit, posibil motiv de amânare a judecării cauzei.
Iată cum sună încheierea de şedinţă din 3.09.2015: „Tip solutie: Amână cauza Solutia pe scurt: Disjunge capătul de cerere având ca obiect amendarea administratorului judiciar pentru care se va forma un dosar asociat nou, cu termen de judecată la 15 octombrie 2015. Termen în cunoştinţă pentru contestator prin apărător şi pentru administratorul judiciar. Se pune în vedere contestatoarei prin apărător să timbreze capătul de cerere disjuns cu 200 lei, sub sancţiunea anulării cererii ca netimbrată. Pronunţată în şedinţa publică. Având în vedere că contestatorul nu a depus la dosar odată cu contestaţia dovezile de comunicare a contestaţiei intimaţilor, se va amenda contestatoarea cu suma de 700 lei şi se va comunica câte o copie de pe contestaţie intimaţilor Discovery Communications Europe Limited, UCMR - ADA, Comuna Frumuşica, Orient Slyline Connect SRL, Document: Încheiere de şedinţă 03.09.2015”
Judecătorul sindic s-a ferit ca dracul de tămâie să accepte ca avocatul societăţii aflată în insolvenţă să aducă în discuţie abuzul administratorului judiciar Mihaela Lazăr de a dispune de banii din contul societăţii fără a respecta procedurile legale. Şedinţa de judecată fiind înregistrată audio, judecătorul a evitat abil să dea un răspuns la acest capă de acuzare adus administratorului judiciar pentru că şi el pare să fi comis unele greşeli de procedură.
Interesant este şi un alt fapt. Judecătorul l-a amendat pe administratorul special Davidescu pentru nedepunerea unor dovezi la dosar, deşi administratorul susţine că dovezile sunt la dosar dar nu le-a văzut judecătorul. Şi n-a mai văzut, sau n-a dorit să vadă ceva judecătorul, de parcă cineva i-ar fi pus pe ochi o pereche de ochelari de urmărit eclipsele de soare.
La art. 72 din Legea 87/2014 privind insolvenţa se stipulează că judecătorul va cere creditorului care cere insolvenţa o cauţiune în sumă de până la 40 mii lei, în cazul lui Oprişanu cauţiunea fiind la nivelul sumei maxime. Această cauţiune are rolul de a crea debitorului şi instanţei posibilitatea ca în cazul în care cererea creditorului de insolvenţă nu se va dovedi fondată, atunci debitorul să se poată îndestula cu sumele cheltuite exact din această cauţiune.
Au trecut câteva termene de judecată dar judecătorul sindic n-a observat că Oprişanu n-a depus cauţiunea şi nici la termenul din 3.09.2015 nu i-a pus în bvedere să îndeplinească această obligaţie. Cauţiunea a fost introdusă de legiuitor tocmai în ideea de a preveni depunerea de cereri de insolvenţă în mod abuziv sau din motive de răzbunare.
Noul termen de judecată din 17.09.2015 este şi el strategic prin faptul că la data de 11.09.2015 se va judeca la Curtea de Apel Suceava cererea prim care debitorul contestă declararea societăţii sale în insolvenţă. Dacă debitorul câştigă procesul la Curtea de Apel Suceava, judecătorul de la Botoşani poate ca la termenul din 17.09.2015 decide în consecinţă şi în favoarea sa. scăpând de toate reproşurile care i se aduc în mod justificat sau nu că ar ţine cu Gabriel Oprişanu.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Dezamăgirea lui Chris
Horoscopul zilei de 5.09.2015
Reţeta zilei: Roşii cu ţelină şi ardei iute pentru ciorbe
Linistea presedintelui Iohannis
Jihadistii de la Statul Islamic au distrus trei turnuri funerare din Palmyra
Vladimir Putin isi arata latura sensibila, intr-o noua incercare de a-si intari popularitatea aflata in scadere
Cum se vad efectele propagandei antioccidentale a Kremlinului in sondajele de opinie
Atitudinea rusilor fata de SUA si UE se radicalizeaza
"Interesul National", acum si pe tricourile UNPR-istilor
BASF si Gazprom fac o afacere de miliarde de euro in ciuda sanctiunilor internationale
Cetăţeni de onoare ai comunei George Enescu
Porumbei de uscător si gândaci de apartament
Dă-i pe goarnă, coane Mitică, că-ţi ia Fiscul muncuşoara!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog