Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12248
De la 07 Ianuarie 2003
120836714

Editorial

Banul la cel bogat trage şi la cei cu pensiile mari

  • Ioan Rotundu
  • 4 September 2016, 23:00

Senatul a adoptat legea prin care se elimină impozitul şi contribuţia socială pentru sănătate la cei cu pensiile mai mari de 1.000 lei. Dar decizia finală aparţine Camerei Deputaţilor şi legea ar putea fi aprobată imediat ce Parlamentul se întruneşte în ultima sa sesiune legislativă din acest mandat. Iar pentru că suntem în pragul alegerilor parlamentare, toate partidele susţin această eliminare de obligaţii fiscale aplicate asupra pensiilor mai mari de 1.000 lei de către fostul Guvern Boc în perioada anului 23010 când România se confrunta cu criza economico-financiară care bântuia întreaga lume.
Credeam că măcar în pragul acestor alegeri parlamentare se va pune capăt pomenilor electorale din bugetul statului menite să aducă voturi partidului care le împarte. În loc ca PNL-ul şi partidele de dreapta să fi luat atitudine şi să fi cerut PSD-ului să renunţe la practica pomenilor electorale, iată că toate partidele s-au molipsit de „sindromul PSD” şi susţin necondiţionat pomenile electorale care nu fac altceva decât să greveze într-un mod şi mai periculos stabilitatea bugetului naţional pentru următorii ani.
Nu la cei cu pensii sub o mile de lei s-au gândit autorii pomenilor electorale ci tot la cei cu pensii substanţiale. Majoritatea pensionarilor au pensie lunară sub o mie de lei. Este de neconceput ca după 40 de ani de muncă bărbaţii şi 35 femeile pensia să fie între 500 şi 800 lei. Actualul mod de calcul al pensiei este unul nedrept cu cei care muncesc în funcţii sau meserii plătite la nivelul minimului pe economie dar acelaşi mod de calcul este foarte generos cu cei care au avut salarii substanţiale. Sunt pensii şi peste 20 mii lei lunar şi nu sunt puţini aceşti beneficiari.
Iată, dar, că prin adoptarea acestei legi avantajaţi sunt tot cei cu pensii mari. Dar să analizăm problema şi sub aspectul introducerii impozitului şi a contribuţiei la sănătate de către Guvernul Boc, făcând abstracţie de motivaţia cu criza economică.
Impozitul pe pensiile mari echilibrau cumva aberaţia modului de calcul al pensiei iar contribuţia la sănătate mi se pare una firească de vreme ce şi pensionarii se îmbolnăvesc. Mai ales ei sunt abonaţii la reţetele gratuite şi compensate, ei sunt cei care fac cozi la farmacii la început de lună să ridice sacoşa cu medicamente. Nu mi se pare normal ca toate aceste cheltuieli de sănătate cu pensionarii să fie suportate numai din contribuţia celor care muncesc şi care, fie vorba între noi, sunt şi cei care consumă cel mai puţin din acest fond.
În campania alegerilor parlamentare din toamna lui 2012 liderii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, i-au minţit pe pensionari că imediat ce preiau guvernarea elimină toate impozitele introduse de guvernul Boc. N-au făcut-o pentru că, ajuns premier, Victor Ponta şi-a dat seama că nu poate lăsa bugetul ţării fără surse de alimentare, aşa că n-a anulat impozitarea pensiilor şi contribuţia la sănătate.
Ciudat, de când PSD-ul nu mai este la guvernare, din nou bombardează Parlamentul cu legi menite să ofere pomeni electorale iar impotenţii politici din opoziţie, cum sunt liberalii, aplaudă iniţiativele şi le votează.
Impostorii şi ipocriţii din Parlament se înghesuie cu declaraţii prin care plâng pensionarii dar o fac numai pentru cei cu pensii grase, tăcând chitic când vine vorba de cei cu pensii mici, pensii care n-au fost majorate sub Guvernul Ponta aşa cum a promis în campania din 2012.
Am auzit-o pe ipocrita şi impostoarea Cristina Anghel, ajunsă senator prin fraudă morală, declarând c㠄Pensia trebuie să rămână curată, pentru că pensia nu este un venit, este un drept. Acele taxe pentru asigurările de sănătate au fost introduse de Boc pe care l-am blestemat eu nu pentru pensii ci pentru că ne-a pus taxe de ne-a împovărat şi ne-a făcut vai de sufletul nostru".
Cretina a tăcut vreme de patru ani de mandat în Senat şi n-a pomenit nimic de aceste obligaţii fiscale. În schimb a votat pe bandă rulantă noi impozite şi taxe precum taxa pe stâlp, taxa pe impozitul agricol şi a ţipat în gura mare că ea trebuie să aibă pensie specială pentru că munceşte pe brânci în Senat pentru alţii. Dar cine dracu’ a rugat-o să devină senator? Nu ea s-a prostituat moral la Antena 3, nu ea a făcut o falsă grevă a foamei de s-a îngrăşat ca o scroafă de Ignat, numai ca să se facă loc pe listele de parlamentari ale USL?
Dintr-o amărâtă şi anonimă învăţătoare de ţară, politic proastă ca noaptea, lipsită de cultura naţională a poporului român, impostoarea ne dă lecţii de conduită morală şi socială.
Creaţie monstruoasă a Antenei 3, vine acum să-şi apere pensia de mii de lei de orice alte impozite nerostind nici un cuvânt despre cei cu pensii mici.
Constat cu amărăciune că din nou românii vor merge la urnele de vot şi vor trebui să aleagă intre corupţii, impostorii şi ipocriţii mai puţin periculoşi şi cei periculoşi ambele categorii ascunse abil prin nişte partide nou înfiinţate tocmai în acest scop. Partidul România Unită este deja un model şi pentru alte partide în ce priveşte spălarea imaginii celor corupţi şi pregătirea lor pentru un nou mandat. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Prognoza meteo pentru luni si marti
Planta care ucide 98% din celulele canceroase în 16 ore
Artemisia Annua
La Vlăsâneşti, cultul personalităţii străluceşte lustruit de primarul Trufin
Cine şterge pata de pe cartea de vizită a Botoşaniului?
Ambasadorul american la Chisinau a facut o afirmatie corecta:
Basarabia nu e Romania
Horoscopul zilei de 5.09.2016
Bancul zilei: Indignarea profesorului
Lumea lu' Rotundu: Transfăgărăşanul
Maica Tereza a fost sanctificata de Papa Francisc
La ceremonia de la Vatican au participat si 1.500 de oameni ai strazii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă