Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4367
De la 07 Ianuarie 2003
113097175

Editorial

Trăim bucuria perfidă a minciunii

  • Ioan Rotundu
  • 4 September 2017, 23:00

În politică, minciuna totdeauna şi-a găsit un mediu ospitalier. Nu numai în România, ci în întreaga lume. Numai că în România, minciuna a fost ridicată la grad de virtute în spaţiul public şi este folosită cu succes ca mijloc de guvernare.
De când în politica românească a apărut alianţa nefirească dintre liberali şi social-democraţi, creaţie a două minţi bolnave după putere, respectiv liberalul Crin Antonescu şi socialistul Victor Ponta, minciuna folosită abil în scop de manipulare a îmbrăcat forme credibile pentru o largă majoritate a societăţii. Este vorba de acel segment al societăţii format din generaţiile crescute şi educate în spiritul socialismului victorios al lui Ceauşescu, ajuns acum pensionar sau asistat social, dar şi de prima generaţie postdecembristă, o generaţie struţo - cămilă produs al educaţiei „democraţiei originale” fundamentată de Ion Iliescu, cioclul lui Nicolae Ceauşescu.
De vreo şapte ani încoace, politicienii de prim rang, guvernanţii, fie ei de dreapta sau dominatori de stânga, ne mint cu mult şarm ca să le dăm votul pentru a se instala la putere, piedestal de pe care continuă să ne distrugă valorile etice şi morale, educaţia copiilor, făcând loc corupţiei în toate formele ei de manifestare. Cu cât ei devin mai bogaţi şi noi mai săraci, cu atât mai mulţi sunt românii care se încred în vorbele şi promisiunile lor, nevoind nici în ruptul capului să accepte că au fost şi continuă să fie minţiţi.
Că minciuna a fost ridicată la rang de virtute de către aceşti parveniţi cu manifestări fanariote de tip socialist, chiar în aceste zile avem zeci de exemple.
Să începem cu premierul Mihai Tudose, cel ce are o voce ruginită, de om al pădurii, ne zgârie zilnic urechile. Cu această voce necizelată dă ordine miniştrilor la ce au de făcut, totul în prezenţa presei ca să afle credulul de rând ce premier autoritar este el. Numai că ordinile date au menirea de a proteja corupţia care a cuprins întreaga clasă politică, de a pune cătuşe justiţiei ca să nu-i mai deranjeze din lucrarea lor de devalizare a averii naţionale.
De câteva săptămâni premierul ne minte în privinţa viitorului Pilonului 2 de pensii, în privinţa seriozităţii băncilor comerciale, a modului în care este folosit fondul pentru sănătate. Pilonul 2 de pensii este unul privat şi asigură pensiile pentru tinerii şi copii noştri. Dar premierul are nevoie de aceşti bani la fondul de pensii al statului pentru că nu mai are din ce plăti pensiile. Până acum s-a împrumutat de la bănci, ascunzându-ne acest fapt. Şi, pentru că are nevoie de noi credite bancare, a atacat băncile ca nefiind serioase în raport cu clienţii, discreditare menită să oblige băncile de a credita Guvernul cu dobânzi cât mai mici.
PSD-ul a blocat ani la rând în Parlament legea falimentului personal, lăsând sute de mii de români să fie jefuiţi de bănci. Brusc, acum i-a cuprins mila. Să pună în aplicare legea falimentului personal dacă le este milă de noi.
Tudose declară că nu va susţine modificările la legile justiţiei dacă acestea nu sunt în spiritul statului de drept şi al luptei împotriva corupţiei. Iar ne-a minţit, pentru că nimic din ce a anunţat oficial ministrul Justiţiei referitor la aceste modificări n-a anunţat premierul că va respinge la redactarea proiectului de lege. Fostul premier Ponta ne minţea cu o seninătate debordantă, actualul Tudose o face pe ascuns, cu ceva diplomaţie.
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, „independentul” de politic, şi-a dat arama pe faţă. A minţit că dreptul penal românesc este construit după modelul francez. Dreptul penal românesc este bazat pe principiile dreptului penal roman. Doar dreptul civil este conceput după modelul francez napoleonian. Ministrul a minţit pentru a-şi justifica subordonarea Inspecţiei Judiciare prin a o scoate de sub autoritatea CSM şi a o trece sub autoritatea sa.
A mai minţit ministrul că în SUA Procurorul General este numit de Senat. Minciună menită a fi crezută de nostalgicii socialismului de tip PSD. În SUA Procurorul General este numit de preşedinte iar Senatul doar îl aprobă. Apoi, în SUA Procurorul General este de fapt ministrul Justiţiei, are doar puteri administrative, nu are nici pe departe competenţele Procurorului General al României în materie penală. Dar câţi dintre românii care stau cu ochii ţintă la Antena 3, unde ministrul îşi promovează minciunile, cunosc aceste detalii?
Azi, ministrul Tudorel Toader s-a întâlnit cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, pe care cu o seară înainte îl ironizase tot la Antena 3. Nu se cunosc detalii despre discuţia care a durat două ore, dar ministrul n-a mai fost aşa de ironic şi de sigur că modificările pe care le-a propus la legile justiţiei sunt şi în spiritul statului de drept cum clama până la această întâlnire.
Cu rădăcini adânci în educaţia socialistă, ministrul Tudorel Toader nu poate gândi liber în spiritul democraţiei. El poate gândi doar în spiritul interesului lui Liviu Dragnea şi a găştii sale de penalişti şi corupţi.
Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, este un campion al minciunii. De cum a fost investit în funcţie a declarat că prima sa prioritate este să asigure manuale pentru toţi elevii de la începutul anului şi nu cu întârzierile de până acum. Adevărul a ieşit la iveală în aceste zile când elevii de clasa a V-a n-au manuale. S-a trecut la nişte improvizaţii după chipul şi asemănarea capacităţii profesionale ale ministrului. Un compendiu menit să-i deruteze pe profesori şi elevi este tot ce a putut rodi mintea lui Liviu Pop. Recent, Pop a schimbat din funcţie 13 inspectori generali şcolari de judeţ. I-a schimbat pentru a face loc unor şefi agreaţi de PSD care au picat şi de trei ori la concursurile organizate.
Acasă la el, în Maramureş, ministrul Liviu Pop este considerat ruşinea judeţului. Maramureşenii nu vor să audă de el şi evită să-i pomenească numele tocmai pentru că i-a făcut de râs prin măsurile dispuse ca ministru.
Ministrul Sănătăţii, bihoreanul Florian-Direl Bodog tinde să devină campion al incompetenţei. Sistemul de Sănătate românesc s-a prăbuşit sub conducerea sa. Până şi premierul Mihai Tudose se săturase să-i asculte minciunile despre campania de vaccinare. Bodog minţea că are suficient vaccin în stoc, organizaţiile de profil şi medicii de familie strigau că n-au vaccin.
PSD-ul a trecut Casa Naţională de Sănătate sub autoritatea ministrului Sănătăţii. Iată că sub ministrul Bodog s-a descoperit de către procurorii DNA modul în care era jefuit fondul de sănătate. Un jaf care va deveni unul istoric, hoţii fiind organizaţi în sistem mafiot. Furau toţi, în frunte cu şeful. Hoţii fiind toţi puşi în funcţie de PSD, premierul Mihai Tudose tace, ministrul Bodog tace iar penaliştii din Parlament au format o comisie de anchetă care, aşa cum ne-a obişnuit, îi va apăra pe hoţi şi-i va acuza de abuzuri pe procurorii DNA.
În Parlament, la Guvern, minciuna este prezentă şi face parte din stilul şi metodele de lucru ale aleşilor. Cum spuneam, minciunile lor sunt susţinute de o majoritate electorală mituită cu câţiva zeci de lei la pensie, cu lefuri crescute la bugetari, cu ajutoare sociale şi alte pomeni electorale. Un cost social foarte ridicat pe care-l vom plătit cu toţii, adică şi nostalgicii socialismului şi cei care muncesc în sistem privat, Dar cel mai mult vor plăti copii noştri care riscă să rămână şi fără pensie la bătrâneţe. Trăim bucuria perfidă a minciunii, fără să ne gândim la ziua de mâine. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Spuneti cu sinceritate de ce stagneaza investitiile, fara referiri din argoul baltilor Brailei.
Programul economic PSD a fost o gogoasa electorala
Onoare? Aş, doar impostură şi insolenţă!
Ioan Rotundu
Aveti venituri mai mici decat in 2016, cheltuieli mai mari.
Trebuia o rectificare negativa. Credeti ca daca o faceti mai tarziu va fi pozitiva?
Un articol din proiectul de modificare a legii referendumului deschide calea unor abuzuri inimaginabile
Ce explicatii da Liviu Pop
dupa ce in locul inspectorilor scolari demisi au aparut sefi picati de mai multe ori la concurs: E pe perioada determinata, nu numesc eu inspectorii
Cum arata compendiul de clasa a V-a care reuneste toate materiile pentru care nu exista manuale
Modificarea Legii referendumului pe repede înainte
Bancul zilei: Umor negru pe seama soacrei
Pamfletul săptămânii
Cunosc situaţia, dar tac complice. De ce ore?
Ioan Rotundu
Victor Ponta: Suntem foarte multi care stim direct ca Tel Drum e a lui Dragnea
Plus: Ce pact ar fi existat in 2016 intre liderul PSD si Sebastian Ghita
Tutuianu: I-am prezentat premierului demisia din functia de ministru al Apararii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă