Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
33587
De la 07 Ianuarie 2003
112783938

Botoşani: Noi ticăloşii politice menite să ne manipuleze votul

  • Ioan Rotundu
  • 5 April 2016, 23:00

Atât în PNL cât şi în PSD Botoşani ticăloşii politici pun la cale fel de fel de diversiuni menite să ne manipuleze şi să ne fure votul într-un interes sau altul al lor. S-o luăm metodic începând cu ticăloşiile celor din PSD.
Despre Gheorghe Rusu (foto 1), silvicultorul care a devalizat pădurile judeţului în mandatul premierului Adrian Năstase de pe postul de director al Direcţiei Silvice Botoşani, uitasem că există. Credeam că după netrebniciile făcute atât cu proprietăţile statului cât şi cu cele private s-a dus să-şi ispăşească păcatele prin vreun colţ de pustietate păduroasă.
Nici vorbă de aşa ceva. Rusu este din nou în fruntea Direcţiei Silvice Botoşani şi face din nou ce-a învăţat în vremurile de glorie comunistă: adună voturi pentru partid. Nevolnicul socialist de sorginte social-democrată umblă prin pădurile judeţului şi-i ia la rost pe pădurari de ce nu fac campanie pentru candidaţii PSD. Acolo unde constată că pădurarii au orientare de dreapta şi nu de stânga în slujba căreia se află drujba sa de director, ia măsuri de sancţionare cu diminuarea a 10% din leafă.
Pe unde trece, Rusu lasă cu limbă de socialist ca toată suflarea să respire numai aer social-democrat altfel le scoate el din cap propaganda despre idioţenia cu statul de drept care i-a băgat şefii din PSD după gratii. Posibil ca Rusu, la vârsta sa, să sufere de un început de Alzheimer dar ce s-a scris în presa vremii din perioada 200 – 2004 cu privire la matrapazlâcurile sale nu s-a şters din arhiva scrisă.
Nu-i departe vremea când va trebui să dea şi el socoteală pentru faptele sale ce aparţin trecutului şi mai nou prezentului.
Un alt ticălos a cărui stare de normalitate este cea a lui Bachus este Teodor Dimitriu (foto 2), veşnic director la AJOFM Botoşani unde a învârtit bani grei cu diverse cursuri de calificare, recalificare şi reconversie profesională. Faptele reprobabile comise de-a lungul vremii, dosarele penale în care a fost inculpat încă sunt proaspete în memoria celor care au ţinere de minte.
Acum Dimitriu semnează de zor dosare pentru ajutor social venite de la primarii PSD. Omul face pomană electorală din banii publici fără teama că s-ar putea ca DNA-ul să-l întrebe de sănătate. Dosarul în care Liviu Dragnea a fost trimis în judecată tot pentru măsluire de voturi prin diferite mijloace nu pare să-l fi speriat pe Dimitriu. Doar o cură de antialcoolism l-ar putea trezi la realitate.
De exemplul, la comuna Drăguşeni mai toţi cei declaraţi de curând ca nevoiaşi pozabeneficiari de ajutoare sociale sunt de fapt oameni gospodari dar cu rude multe în comună care vor aduce voturi primarului Eugen Nichita, considerat cel mai corupt primar din istoria botoşăneană a PSD-ului.
În PNL sunt alţi ticăloşi care pun la cale scenarii menite să-i discrediteze chiar pe unii colegi ai lor propuşi să candideze pentru diferite funcţii. Deputatul liberal afacerist pe banii publici de la primării şi alte unităţi bugetare Costel Şoptică a depus la DNA Suceava un denunţ împotriva actualului preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Botoşani, Gheorghe Sorescu.
Denunţul are drept scop compromiterea lui Sorescu pentru ca PNL Botoşani să obţină cât mai puţine voturi iar PSD să câştige alegerile şi preşedinţia CJ. De va reuşi, Şoptică are juruit de către cel de la PSD care va ajunge preşedintele CJ toate investiţiile de la primăriile cu primari PSD.
Sunt curios cum vor proceda procurorii de la DNMA Suceava în cazul lui Sorescu. Mai ales că avem un precedent creat deja de PSD prin Portariuc care l-a reclamat constant pe Flutur la DNA, doar-doar va reuşi să-l împiedice să mai candideze la Primăria Botoşani.
Nici Cătălin Flutur nu are zile prea însorite în PNL. Deputatul liberal Verginel Gireadă a bătut palma cu mai vechea sa amică senatorul PSD Doina Federovici să-l boicoteze pe Flutur la funcţia de primar al Botoşaniului în favoarea lui Portariuc.
Gireadă este amic cu Federovici din vremurile când i-a intermediat afacerea cu Marcel Bârsan, patronul societăţii Cornell’s Floor SRL Roma care l-a mituit pe Florin Ţurcanu cu vila de la Lebăda. Vila lui Federovici de la Silişte – Stăuceni a fost ridicată tot de către Marcel Bârsan, veriga de legătură fiind Gireadă. Dealtfel n-a trecut o lună de zile de când Gireadă a cumpărat de la Bârsan vreo 20 de vaci cu 1000 euro bucata. Sunt voci care spun că n-a fost o tranzacţie comercială pe bune ci un fel de spălare de bani.
Acum, că tot ser află după gratii, cu puţinul său talent de a scrie poate că Florin Ţurcanu, având în vedere apropierea Paştelui, se va spovedi la procurorii DNA Suceava şi cu păcatele lui Şoptică şi ale Doinei Federovici comise cu binecuvântarea adventistului de Ziua a 7-a Marcel Bârsan. De pierdut nu mai are ce pierde, dar cu o astfel de spovedanie poate avea de câştigat.
Cum spuneam, este de aşteptat ca în această campanie electorală ticăloşiile politicienilor să îmbrace forme greu de închipuit. Iată că anticipaţiile mele încep a se adeveri.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Doar doi senatori din comisia juridica au venit la discutia despre ordonanta privind interceptarile.
Pruna: O vom pune pe agenda saptamana viitoare
Doar doi senatori din comisia juridica au venit la discutia despre ordonanta privind interceptarile.
Pruna: O vom pune pe agenda saptamana viitoare
PSD a declansat operatiunea marirea salariilor pentru bugetari.
Zeci de amendamente in comisia de munca din Camera Deputatilor, impact bugetar de 1,6 miliarde de lei
Procurorul general a dispus redeschiderea urmaririi penale in Dosarele Revolutiei
Prognoza meteo pentru zilele urmatoare
Guvernul vrea un proiect de lege pentru serbarea centenarului in 2018
si include in el autostrazile Pitesti - Sibiu si Iasi - Targu Mures
Ministerul Apararii, sanctionat pentru discriminare,
dupa ce a exclus femeile de la mai multe specializari din domeniul militar
Horoscopul zilei de 6.04.2016
Bancul zilei: Angajatul cel isteţ
Reţeta zilei: Supă cremă de ţelină
Autoritatea prefectului Nechifor tinde spre -273,15 °C
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă