Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Poşta redacţiei
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10339
De la 07 Ianuarie 2003
112955593

Raluca şi Ciprian Vaipan

Cer judecătorilor interdicţia Jurnalului de a publica informaţii de interes public

  • Ioan Rotundu
  • 11 April 2020, 17:29

Raluca, stat în stat în Liceul „Ştefan Luchian” din Ştefăneşti în sensul că ea dictează Primăriei Oraş Ştefăneşti ce are de făcut şi nu invers, iar Ciprian, agent de poliţie perceput de opinia publică locală drept şeful mafiei din Poliţia Ştefăneşti, au cerut unui judecător din Judecătoria Săveni ca să emită o ordonanţă preşedinţială prin care să interzică, mie şi publicaţiei Jurnalul, dreptul de a mai publica informaţii de interes public care vizează activitatea celor doi soţi Vaipan.
Mai mult, poliţistul Vaipan cere judecătorului să mă oblige să retrag de pe site-ul Jurnalului articolele publicate şi care prezintă în spaţiul public activitatea abuzivă şi ilegală a celor doi.
Nu ştiu ce decizie va lua judecătorul de dosar dar eu ştiu ce decizie am luat eu. Voi continua să public toate informaţiile venite de la instituţiile statului şi care vizează activitatea abuzivă, potenţial infracţională a soţilor Vaipan. Sunt informaţii de interes public şi este dreptul cetăţenilor din oraşul Ştefăneşti şi al nostru să cunoaştem cum se comportă şi îşi desfăşoară activitatea doi bugetari a căror salarii sunt plătite de către contribuabilii români.
În cazul infractoarei Raluca Stâncescu, în perioada cât aceasta era cercetată de către procurorii din DNA Suceava, un judecător de teapa ei din Judecătoria Botoşani mi-a interzis, tot prin ordonanţă preşedinţială, să nu mai public informaţii despre activitatea acesteia în fosta sa calitate de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.
Eu am continuat să public pentru că informaţiile erau de interes public şi nu privat, pentru că infractoarea desfăşurase o activitate infracţională de grup organizat care a afectat grav actul de justiţie. Dreptul la informare al cetăţeanului este unul constituţional şi inalienabil. Acest drept nu poate fi suspendat, interzis, anulat de către un judecător pentru că şi el se supune Constituţiei României. Dacă o face, înseamnă că se situează pe baricada celor care, funcţionari publici fiind., profită de funcţie şi comit abuzuri, ilegalităţi menite să le aducă câştiguri personale în dauna interesului public.
Termenul de judecată fixat de Judecătoria Săveni este 21 aprilie a.c., adică ziua a treia de Paşti. Grabă mare pe domnul Vaipan pentru că ştie ce urmează să public. Nu am niciun motiv, deocamdată, să-l suspectez de judecătorul de dosar că n-ar fi imparţial şi obiectiv în judecata ceva urma dar, aşa cum am afirmat, eu voi continua să public informaţiile care au caracter oficial, fiind primite de la instituţiile statului şi nu de la radio-şanţ.
Sunt şi eu curios cum ar putea un judecător pe deplin imparţial şi cu respect faţă de lege să interzică unei publicaţii dreptul de a difuza informaţii de interes public? Tot ce am publicat până acum demonstrează situaţia gravă în care se află locuitorii oraşului şi Primăria Ştefăneşti, situaţie creată cu mult tac şi perversiune socială de către agentul de poliţie Ciprian Vaipan.
Primarul oraşului, liberalul Florin Buţura şi cu administratorul public Alin Corduneanu, se simt timoraţi şi neputincioşi în faţa atacurilor tot mai insistente ale soţilor Vaipan, atacuri menite să determine funcţionarii primăriei să acţioneze în sensul dorit de ei şi nu împotriva intereselor personale ale acestora. Buţura a recunoscut că oraşul şi instituţia primăriei sunt prizoniere ale soţilor Vaipan.
Dacă judecătorul va lua decizia interdicţiei mele să mai public informaţii, înseamnă că a urmărit să protejeze afacerile familiei Vaipan şi nu să apere interesul public, ceea ce mă va determina să acţionez cu toate mijloacele legale pentru a apăra dreptul cetăţenilor la informare.
Însă marea mea nedumerire rămâne de ce soţii Vaipan n-au cerut niciodată un drept la replică asupra celor publicate, să conteste acuzaţiile şi să demonstreze că cele publicate nu sunt t reale, ci denigratorii. De ce n-au ales calea unui proces civil deschis împotriva mea şi au ales calea unei ordonanţe preşedinţiale care, oricum nu mă poate bloca în publicare decât eventual după data de 21 aprilie a.c. Am în faţă o săptămână, timp în care voi publica toate informaţiile pe care le deţin despre mafia care a luat prizonier oraşul Ştefăneşti.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 3.04.2020
De la Botosani la Verona Diaspora I
Analfabetă functională? Nu, director de şcoală
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Spovedanie aspru pedepsită
Noi ilegalităţi şi abuzuri la Şcoala Gimnazială Suliţa
Horoscopul săptămânii 6 – 12.04.2020
Declarat nebun ca să nu poată depune,mărturie împotriva fostului şef IJP Suceava
Cât de „cinstit” este Ioan Crap şi cât de „nebun” Petru Gogescu
Ioan Rotundu
Soluţia găsită de primarul comunei Călăraşi pentru noaptea de Înviere
Ioan Rotundu
O minune a PSD-ului emnă de postul Paştelui
Ioan Rotundu
Preotul care a facut sa dispara o comoara
Primăria Corni - anunţ de angajare
Strigătele de disperare ale carantinaţilor de la liceul Truşeşti
DSP-ul i-a abandonat,, jandarmii le râd în nas iar mâncarea este o batjocură
Medicul Romică Coşovanu întruneşte condiţiile PSD pentru director la Mavromati
Ioan Rotundu
Carantinaţii de la Truşeşti primesc mâncare bună şi la timp
Le lipsesc informaţiile de ordin medical, dacă vor fi sau nu testaţi
Noutăţi video din lagărul „puşcăriaşilor” din Truşeşti
Ioan Rotundu
Ticăloşii din Poliţie, la ordinul PSD, amendează voluntarii
Costel Bardan
Jandarmii care-i păzesc recurg la acte de răzbunare
Ioan Rotundu
Dosarul zile: Dezvăluirile funcţionarului public Liviu Edu
Presa`n gura lu` Rotundu : Emisiunea din 10.04.2020
De la Botosani la Verona - Diaspora II
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă