Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13470
De la 07 Ianuarie 2003
120808743

Botoşani: Protestatarii au fost grosolan manipulaţi de liderii PSD

  • Ioan Rotundu
  • 5 August 2016, 23:00

Sâmbătă, locuitorii satelor Tătărăşeni, Galbeni, Balinţi şi câţiva din Havârna şi Mileanca au organizat un miting de protest împotriva preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, liderul PSD Costică Macaleţi.
Organizarea mitingului a fost pusă la cale chiar de baronul PSD din zonă, Costel Nazare, toată manifestarea fiind transformată dintr-un scop real, cel de a se reabilita drumul judeţean Dorohoi – Havârna – Darabani şi cel de la Tătărăşeni spre Negreni – Ştiubieni, într-un interes meschin de partid, adevăratul scop fiind unul de imagine a PSD-ului pentru a aduna cât mai multe voturi la alegerile parlamentare din decembrie.
Abia când au văzut cine s-a cocoţat în fruntea protestului lor, sătenii din Havrâna şi-au dat seama că mitingul a fost confiscat de liderii PSD şi transformat într-un mijloc de campanie electorală.
Dar să derulăm faptele aşa cum au fost ele regizate de baronul PSD Costel Nazare. De precizat că Nazare are un intere4s direct în reabilitarea acestui drum pentru că el are pe raza comunei Havârna câteva sute de hectare de teren arendate de la proprietarii terenului lăsat moştenire de boierul Anastasie Başotă unei unităţi şcolare din Pomârla pe care boierul a fondat-o şi patronat-o până la moarte. Din acest motiv baronul Nazare l-a susţinut în alegerile locale la Primărie pe liberalul Sergiu Saviuc dându-i cu tifla candidatei PSD, socialista filozofă Rodica Baltă faţă de care Nazare şi-a dat seama că nu-i trebuitoare afacerilor sale aşa că a sacrificat-o în favoarea lui Saviuc.
Şi la Mileanca are Nazare arendate câteva sute hectare de teren, motiv pentru care l-a făcut primar pe fostul liberal Alexandru Azamfirei pe care l-a racolat la PSD, fostul primar liberal Ioan Ursache fiind îndepărtat din Primărie pentru că n-a colaborat cu Nazare.
Aşadar, protestul a fost „preparat” de Nazare. Joi, săptămâna trecută Paul Murariu, patronul televiziunii prin cablu din zonă şi social-democrat devotat, însoţit de oamenii lui Nazare, s-a deplasat la sediul Consiliului Judeţean din Botoşani şi au depus la preşedintele Costică Macaleţi o notă de protest. Macaleţi n-a ratat prilejul să adune presa şi să declare că dacă n-ar fi preşedintele CJ ar fi şi el alături de protestatari, dar că neavând bani pentru a repara drumul, cererea sătenilor rămâne în evidenţă.
Ipocrit şi impostor cum îl ştim, Macaleţi n-a spus protestatarilor de ce patru ani de guvernare PSD nu s-a reparat drumul pentru că degradarea lui este de ani şi ani şi nu s-a degradat peste noapte. N-a spus nici de ce nu l-a chemat la ordin pe directorul Direcţiei de Drumuri şi Poduri, unitate pe care o coordonează, şi să-i impună lui Sorin Clim ca să prindă reabilitarea drumului ca o prioritate pentru la anul.
Precum au fost puse la cale fazele protestului, Macaleţi şi-a dat binecuvântarea iar trepăduşii PSD-ului conduşi de Nazare au fost prezenţi sâmbătă la miting, luând loc chiar în faţă spre uimirea protestatarilor care ştiau că ei protestează împotriva PSD-ului şi nu PSD-ul împotriva nu se ştia cui.
Nazare şi-a asumat rolul de coordonator aşa că i-ţa dat ordin primarului liberal de Darabani să aducă nişte flori pe care să le planteze în gropile drumului, formă de protest fumată de către alţi primari liberali dar plagiată de Nazare ca să nu-şi facă de râs şefii plagiatori.
Liberalul primar de Havârna Sergiu Saviuc s-a supus şi el ordinelor baronului Nazare, dezamăgind o mare parte dintre săteni care l-au votat pentru că era liberal şi nu slugă a PSD-ului. N-a participat la miting primăriţa liberală de la George Enescu. Aflată la al şaselea mandat de primar, Angela Grădinaru s-a prins că mitingul este o cacealma pusă la care de PSD şi nu s-a lăsat manipulată cum s-au lăsat cei de la Havârna, Mileanca şi Darabani.
Mitingul s-a terminat repede, cei peste 100 de participanţi împrăştiindu-se pe la casele lor cu o mare dezamăgire în suflet iar baronul Costel Nazare a bifat o acţiune a PSD-ului menită ca la alegerile parlamentare să-i aducă voturi, auzindu-se tot mai des că baronul vrea deputat PSD, fiind sătul să fie primarul comunei Conceşti, cea mai mică comună din judeţ.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Sorin Ovidiu Vintu anunta ca a recunoscut in fata procurorilor traficul de influenta la Bogdan Olteanu.
Plus: Imi cer scuze pentru numarul urias de jurnalisti, moderatori si comentatori pe care i-am salarizat cu mult peste valoarea lor profesionala sau umana
Redacţia Jurnalului vă informează
Un american a sarit de la 7.600 de metri fara parasuta si a aterizat pe o plasa
Circa 600 de fosti parlamentari vor beneficia de la 1 august de pensii speciale
In Polonia a fost instituit un impozit pe supermarketuri.
Marile lanturi din retail vor plati 1,4% din cifra de afaceri
Horoscop pentru saptamana 1 –7 august 2016
Bancul zilei: Când Moartea nu-şi face treaba
Echipa realizatoare a emisiunii Lumea lu’ Rotundu a plecat în Carpaţii Meridionali
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă