Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Important
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25654
De la 07 Ianuarie 2003
118412197

Botoşani: Spaima trasă de primarul din Curteşti

  • 5 February 2012, 23:00

Dumitru Viţel a fost vreme de două mandate viceprimar PSD de Curteşti. Din anul 2008 şi-a văzut împlinit visul de a fi şi primar. În tot acest interval de timp, adică vreme de 12 ani, realizări în folosul comunei n-a prea înregistrat dar în schimb familia sa a prosperat într-un mod uimitor. Şi tot în aceşti 12 ani a adunat multe păcate faţă de lege dar mai ales faţă de cetăţenii din comună.<
Săptămâna trecută din nou un grup de cetăţeni s-au revoltat la adresa primarului. Şi cum emisiunea Lumea lu’ Rotundu este considerată a fi extrem de populară în rândul botoşănenilor, postul TELE’M a fost solicitat să filmeze şi să mediatizeze necazurile celor din Curteşti. Cum era şi normal, după ce am intervievat persoanele nemulţumite de activitatea primarului, m-am dus şi la Primăria Curteşti pentru a sta de vorbă cu Dumitru Viţel şi a-i lua un interviu.
După ce-am terminat filmările, crezând că-mi dă o lecţie de diplomaţie, Viţel m-a întrebat cu un zâmbet până la urechi, ce mai face mogulul Oprişanu. Când i-am spus că nu mai colaborez cu Rapsodia Tv a lui Gabriel Oprişanu şi că tot ce-am filmat va fi difuzat vpe TELE’M Botoşani, i-a căzut faţa.
Ulterior am aflat că Viţel i-a contactat pe cei de la Rapsodia Tv şi a dorit să-i fie realizat un reportaj despre realizările sale din comună, reportaj care să fie difuzat înaintea emisiunii Lumea lu’ Rotundu, de sâmbătă 4 februarie. Numai că la Rapsodia RTv, în afară de lăutarul Cozmiţă n-are cine să-i mai distreze pe primarii PSD, dedicându-le reportaje menite să le mediatizeze măreţia faptelor inventate.
Dacă nu i-a reuşit strategia cu Rapsodia Tv, i-a reuşit în schimb cea cu postul de cablu Real Tv. Sâmbătă, când s-a difuzat reportajul intitulat „Răzmeriţă de la Curteşti”, abonaţii din comună au putut vedea un reportaj mut. Cei de la cablu, adică de la societatea Reeal TRV au tăiat sonorul. L-au redat numai când a venit partea cu interviul primarului, aşa că cei din Curteşti au putut vedea cum primarul lor îi face praf pe toţi cei care au îndrăznit să-l critice.
Este o practică a primarilor PSD prin întreg judeţul ca atunci când pe postul TELE’M apar ştiri sau reportaje despre critice lor, emisiunile să fie întrerupte cu ajutorul operatorilor de cablu. Există la nivel de Botoşani un reprezentant al CNA, care susţine din umbră acţiunile primarilor PSD şi nu-i sancţionează pe operatorii de cablu care-şi bat joc de abonaţii lor şi care încalcă dreptul cetăţeanului la libera informare.
Nici cei de la Protecţia Consumatorului n-au demonstrat neutralitate politică şi nu i-au măsuri împotriva operatorilor de cablu care nu respectă drepturile contractuale faţă de abonaţi.
Cred că prefectul Cristian Roman ar cam trebui să aibă o discuţie cu reprezentantul CNA pe raza judeţului Botoşani şi să informeze CNA-ul despre ce se întâmplă la Botoşani. Prefectul este considerat neutru politic, cel puţin în plan legislativ, aşa că poate cere organismelor abilitate să-i chestioneze pe operatorii de cablu de ce comit abuzuri prin discriminarea dreptului la informare al cetăţenilor. Fapta lor este o gravă infracţiune la respectarea drepturilor constituţionale ale cetăţeanului şi trebuie sancţionată în consecinţă.
Să nu uităm vremurile Guvernului Năstase când publicaţii locale au fost interzise numai pentru că nu lăudau politica PSD iar postul Tv al lui Dan Diaconescu a fost închis. Dacă nu vom acţiona în interesul legii ne vom întoarce la aceleaşi forme de represiune asupra mass-mediei practicate sub Guvernul Năstase.
Urmăriţi reportajul şi veţi afla şi singuri de ce s-a înspăimântat primarul Dumitriu Viţel de conţinutul său şi a încercat să-i blocheze difuzarea, lucru care i-a şi reuşit cu ajutorul celor de la Real Tv.
Ioan Rotundu


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Extraconjugale
Caricatura zilei
Gazprom a anunţat că nu poate livra gaze suplimentare pentru Europa
Când „Păstorul cel bun” se ceartă cu Preafericitul păstor, turma plătește
Un prânz copios la cantina Conrec
Comunicat de presă - CNE
Rusia şi China încurajează regimul de la Damasc să continue violenţele
delegatul SUA la ONU: Sunt dezgustată de decizia ruşinoasă a celor două ţări
FMI a revizuit în scădere uşoară creşterea economică a României
Instrucţiuni de folosirea WC-ului la... Primăria Curteşti
Dormim cum ne aşternem
Ioan Rotundu
Îl vor salva oile pe Ţurcanu?
Ioan Rotundu
Franks, FMI: Sunt de religie mormona şi noi nu bem alcool
Lumea lu' Rotundu - Dinamica economiei
reportaj despre societatea Simcos Botoşani
Înjurături şi focuri de armă pe Calea Naţională din Botoşani
PDL-iştii botoşăneni s-au întâlnit cu Gheorghe Flutur la Dorohoi
Proiect transfrontalier pentru distracţia pensionarilor botoşăneni
„Mentalitatea contabilă a triumfat”
BotoşaniI: Drumuri blocate
Răpus de alcool şi ger
Financiar, Spitalul judeţean a păşit cu stângul în acest an
Proces „universitar” între cadrele medicale şi Spitalul njudeţean
Învăţământul rural botoşănean paralizat de ger
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă