Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
509
De la 07 Ianuarie 2003
108537150

Sinteza protestelor şi rostul lor

În loc de argumente şi dialog, jigniri, ponegriri şi insinuări

  • Ioan Rotundu
  • 5 February 2017, 23:00

Din momentul în care au început protestele stradale, liderii PSD în frunte cu infractorul Liviu Dragnea şi cei de la LDSE în frunte cu Călin Popescu Tăriceanu n-au găsit de cuviinţă să dialogheze cu strada, să-şi argumenteze necesitatea care a determinat adoptarea în regim de urgenţă a Ordonanţei nr.13 de dezincriminare a unor fapte penale conexe corupţiei şi de reducere a unor pedepse tot pentru infracţiuni de corupţie şi conexe acestora.
În schimb, începând cu Dragnea şi Tăriceanu, protestatarii din piaţă au fost jigniţi, ponegriţi, acuzaţi că sunt plătiţi de Soros, de multinaţionale iar mai nou de Rusia. Această ultimă afirmaţie venită din interiorul PSD-ului că în spatele protestelor ar fi Rusia o voi trata separat.
Pentru că timpul trece iar în urma lui se aşterne uitarea, mi-am propus să sintetizez principalele momente prin care liderii PSD-ALDE au tratat protestele stradale.
Iată începutul:
1. Vicepreşedintele ALDE Cătălin Beciu susţine pe Facebook că protestul de miercuri din Bucureşti ar fi o manifestaţie nazistă la care au participat nişte ''cretini'' şi ''animale'' care îi provoacă scârbă.
Aprecia Beciu că protestul reprezintă ”prima manifestaţie nazistă din ultimii 70 de ani din România”, iar participanţilor la protest le-a transmis: ”Animalelor, mi-e scârbă de voi!”. (19.01.2017)
2. Europarlamentarul Cătălin Ivan a intrat în direct la Antena 3 în timp ce protestele împotriva graţierii au început în marile oraşe din ţară.
Ivan a dat vina pe guvernul tehnocrat că nu a avut soluţie reală, fără a preciza la ce anume n-a oferit soluţii. „PSD îşi asumă această responsabilitatea” a afirmat Cătălin Ivan, adică salvarea corupţilor de răspunderea penală. ”Dacă USR şi PNL, în loc să iasă în stradă, ar spune care este soluţia din punctul lor de vedere, ar putea fi retrase cele două proiecte.” a mai spus europarlamentarul PSD. Deja prin vocea sa PSD-ul afirmă că cei ieşiţi în stradă sunt manipulaţi de USR şi PNL, afirmaţie total falsă şi un compliment politic deloc meritat de cele două partide, incapabile să dea o astfel de mobilizare de forţe stradale. )22.01.2017).
3. „Foarte mulţi de pe stradă sunt de bună credinţă, dar e o manipulare uriaşă. E expresia luptei pentru putere.# ca să afirme apoi că „Klaus Iohannis este prizonierul instituţiilor de putere care l-au adus la putere în 2014 şi le este dator acestora.", ) 29.01.2017)
4. Premierul Sorin Grindeanu a declarat la Antena 3, ca susţine libera exprimare în mod paşnic, dar a susţinut că a observat la protestele din ultima săptămână opinii "distorsionate", însoţite de mesaje jignitoare, pe o "tonalitate" mult prea ridicată, şi a adăugat că există "lucruri clar politice" în aceste proteste. El a criticat şi prezenţa de lui Klaus Iohannis la proteste, afirmând că a fost o "surpriză neplăcută". (29.01.2017)
3. Premierul Sorin Grindeanu a afirmat că, deocamdată, nu îi este „foarte clar” ce soluţie va adopta Ministerul Justiţiei pe tema graţierii şi că aşteaptă propunerile venite de la Florin Iordache. În acelaşi timp, el a explicat că graţierea există în programul de guvernare al PSD, la capitolul privind „respectul pentru cetăţean”. (30.01.2017)
Încolţiţi, liderii PSD-ALDE aruncă vorbe grele:
1. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost întâmpinat la Palatul Parlamentului, unde are loc şedinţa CEx, de mai mulţi parlamentari USR care au strigat „Hoţii”. Liderul social-democraţilor i-a întrebat: „Aţi venit cu bâtele? Aveţi şi petardele?”, a fost reacţia lui Liviu Dragnea, aluzie la violenţele din stradă consumate miercuri seară, 1 februarie. (2.02.2017)
2, Premierul Sorin Grindeanu a declarat într-o conferinţă de presă comună cu Liviu Dragnea, că nu renunţă la proiectul ordonanţei de urgenţă privind modificările codurilor penale.
Întrebat dacă va renunţa la ordonanţe, "da sau nu", Grindeanu a răspuns: "Am luat o hotărâre acum 2 zile şi mergem mai departe".
Reporterul a insistat: "Da sau nu?".
"Am spus, nu", a răspuns primul ministru. (2.02.2017)
3. În ceea ce priveşte protestele masive ale populaţiei, Liviu Dragnea s-a lansat într-o serie de acuzaţii la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, afirmând că acesta ar fi "autorul moral" al violenţelor de la finalului protestului de miercuri seară şi a acuzat o campanie de dezinformare legată de conţinutul acestei ordonanţe. Ulterior s-a dovedit că violenţele au fost puse la cale de lideri ai PSD-ului cu complicitatea ministrului de Interne Carmnen Dan. (2.02.2017)
4. Codrin Ştefănescu, vicepreşedinte POSD, anunţă că partidul va scoate în stradă nun milion de susţinători. (2.02.2017)
5. Dragnea a acuzat protestatarii pozade violenţe care au ieşit de sub control, de lupte în stradă care au degenerat şi a comparat aceste manifestări cu Revoluţia din 1989, motivând că „şi eu ieşeam în stradă când eram mic”. Dragnea consideră că protestele sutelor de mii de români nu sunt altceva decât o campanie de dezinformare, la fel cum a fost cea din decembrie "89. Dragnea a declarat că nu va scoate 1 milion oameni în stradă, dar propune o campanie de strângere de semnături pentru guvernul Grindeanu şi OUG privind amnistia şi graţierea. (2.02.2017)
Marea ponegrire şi insinuare:
1. Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu (foto 1), a declarat, că va susţine în partid ideea menţinerii actualului guvern, care „să aibă tăria să reziste tuturor manipulărilor”. Liderul social-democraţilor vasluieni a afirmat că el face parte din „aripa talibană” a PSD şi că nu-l interesează „nici măcar 100.000 de răgălii adunate de undeva”. (2.02.2017(
2. De la Constanţa, consilierul judeţean PSD Sabrina Maria Nedelcu îi întreabă pe protestatari cu ce "cotizează” la stat. "Da' tare deştepţi sunteţi sclipitorilor! Şi poate îmi spuneţi şi mie care este munca voastră şi cu ce cotizaţi voi la stat, ăştia care vă duceţi de la 09 dimineaţa la proteste? Putorilor!”, a scris Sabrina Maria Nedelcu pe pagina ei de Facebook. (2.02.2017)
3. Consilierul local PSD Mediaş, Dana Morăraş (foto 2) a postat pe Grupul de Facebook MEDIAS100% două păreri cu privire la protestele din ultimele zile. Într-o postare datată 2 februarie, ora 18.15. Morăraş consideră că democraţia s-a transformat în anarhie:
„… Nu înţeleg ura şi înverşunarea protestatarilor şi a dvs. in mod special, care sunt duse la extrem, ajungându-se la ameninţări şi injurii adresate tuturor membrilor PSD şi chiar a membrilor familiilor acestora. Din păcate, la noi DEMOCRATIA este prost înţeleasă şi s-a transformat în ANARHIE. În cursul serii de Vineri 3 februarie, ora 19.40, Dana Morăraş a revenit cu o nouă postare, considerând că „Acest protest nu este împotriva celor două ordonanţe, este de fapt, o lovitură de stat cu scopul de a înlătura un Guvern legitim ales.” (3.02.2017)
4. Adrian Turuianu şef PSD Dâmboviţa: „PSD vrea ca SRI să investigheze multinaţionalele pentru atentat la securitatea naţională.” Baronul PSD e a sugerat ca Rusia ar fi in spatele protestelor (5.92.2917(
5. Remus Borza, ALDE susţine că, convulsiile sociale îmbracă germenii unei veritabile lovituri de stat şi pot sa degenereze intr-un război civil. Bogza este condamnat la închisoare cu suspendare pentru un an şi jumătate acuzat fiind de conflict de interese. (5,02,2017)
Au mai fost şi alte declaraţii dar pe acestea le-am considerat reprezentative pentru a ne putea forma o imagine despre cum privesc liderii ADE-PSD protestele din stradă şi mai ales cum tratează ei populaţia României. Dispreţul, jignirile, ponegrirea sunt etaloanele valorice după care aceşti baroni locali corupţi şi cu statut de infractori aduc respect populaţiei ţării.
Gândirea lor rudimentară, primitivă nu-i ajută să înţeleagă schimbările care se produc în societate şi că epoca politică în care minciuna, manipularea, impostura, demagogia erau principiile etice şi morale impuse cu forţa populaţiei este la apus şi că noua generaţie vrea restabilirea valorilor morale care au adus cinste poporului român de-a lungul existenţei sale istorice.
În timp ce scriu aceste rânduri, câteva sute de boşorogi aparţinând generaţiei mele s-au adunat la Palatul Cotroceni să protesteze în apărarea corupţilor şi infractorilor din PSD, ucigând viitorul copiilor şi nepoţilor lor. Bieţii senili, victime ale intoxicării practicată de ani buni prin Antena 3 şi mai nou prin România Tv, boşorogii
reprezintă ultima şi firava zvâcnire a unei ideologii extrem de păguboasă omenirii: doctrina comunisto-socialistă. Împinşi de baronii infractori ai PSD-ului la acest protest, bătrâneii cu părul alb vor trece în lumea de dincolo fără a înţelege care le-a fost rostul vieţii.
Răul pe care regimul Iliescu l-a făcut românilor şi României va dispărea cu timpul, dar până la dispariţie va mai produce multe tragedii umane, va distruge multe destine şi va neferici multe copilării. Pentru mine,. cei ieşiţi acum în stradă sunt adevăraţii eroi după cei căzuţi în decembrie 1989. Scântei de trezire a conştiinţei naţionale am avut la 1821, 1848, 1859, 1877, 1918, 1989 şi acum. La toate aceste scântei răspunsul puternicilor a fost vărsarea de sânge. Cei de astăzi folosesc arme mai mârşave, printre care manipularea, otrava ideologică a cărei victimă sunt şi bătrâneii din faţa Palatului Cotroceni.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Remus Borza, ALDE: Convulsiile sociale imbraca germenii unei veritabile lovituri de stat, pot sa degenereze intr-un razboi civil
Bancul zilei: Mod de a evita surprizele de acasă
Horoscopul zilei de 6.02.2017
Dragnea şi ai lui şi-au pierdut credibilitatea din cauza minciunii
Ioan Rotundu
Stafia lui Iliescu pluteşte impotent peste Piaţa Victoriei
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: Generalul Gheorghe Avramescu
Remus Borza, deranjat de intrebarile presei dupa ce a vorbit de "razboi civil": Guvernul a dat bani si institutiilor media
O noua proclamatie de la Timisoara: Fara penali in functii publice, fara repetarea Ordonantei 13.
Scoateți-l pe Grindeanu din ghearele lui Dragnea!
PSD vrea ca SRI sa investigheze multinationalele pentru atentat la securitatea nationala.
Baronul PSD care a sugerat ca Rusia ar fi in spatele protestelor
Ciuma roşie nu se lasă eradicată
Protest urias in Bucuresti, lumea striga "Demisia!". Premierul Grindeanu: Nu demisionez!.
250.000 de oameni in Piata Victoriei
Citeşte Constituţia, senatorule nevastă de şofer!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă