Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15389
De la 07 Ianuarie 2003
113019886

Dezmorţirea la viaţă a preşedintelui Iohannis şi tupeul ministrului Bode

  • Ioan Rotundu
  • 9 February 2023, 20:05

Joi, 9 februarie a.c., aflat la Bruxelles şi înghesuit cu insistenţă de către jurnaliştii români prezenţi, preşedintele Klaus Iohannis a recunoscut că plagiatul lui Bode este o problemă pentru PNL. După o lungă tăcere, preşedintele s-a decis să discute public despre plagiatul lui Emil Bode, ministrul liberal al Internelor.
Dar, cu lentoarea-i caracteristică, preşedintele a cerut celor din PNL să rezolve problema lui Bode până la rotaţia premierilor ce va avea loc în luna mai a.c.
Cui a cerut preşedintele să rezolve problema plagiatorului Bode? I-a cerut preşedintelui PNL Neculai Ciucă, premierul României, la rândul său acuzat de plagiat. De ce n-a demonstrat fermitate preşedintele şi n-a cerut public demisia ministrului plagiator are o explicaţie de ordin politic.
Preşedintele, până la rotaţia premierilor şi a unor miniştri mai are de rezolvat o serie de modificări legislative iar Ciucă şi Bode sunt pioni principali în rezolvarea acestor probleme. Tocmai asistăm la un scandal public generat de către Ciucă şi Bode prin iniţierea pe ascuns a modificării Codului penal prin a-i pedepsi cu închisoarea, în loc de amendă, pe cei care vor mai avea curajul să protesteze public strigând lozinci antiguvernamentale sau adresând cuvinte „jignitoare” precum „hoţii”.
Încercarea celor doi de a legifera aşa ceva, restrângând drepturile constituţionale a fost bine îmbălsămată printre nevoie reale de modificare a Codului penal. Stă în practica politicienilor noştri de a rezolva probleme individuale şi de partid prin iniţiative legislative ţine de departe de opinia publică pentru a ne pune în faţa faptului împlinit. Vin alegerile şi PNL-PSD au nevoie de linişte socială. Vizaţi sunt în primul rând cei de la AUR.
Revenind la Ciucă şi Bode, ambii au ales calea justiţiei ştiind că este pârghia prin care-şi pot spăla păcatul plagiatului. S-a ajuns ca un judecător să stabilească, la indicaţia politicului, ce este ştiinţă adevărată şi ce este un furt intelectual. Ciucă şi Bode contestă dreptul celor care le-au acordat titlul de doctor să constate că au greşit şi că repară greşeala prin a anula titlul acordat.
Malpraxisul în medicină nu-l stabileşte judecătorul, ci Colegiul Medicilor iar judecătorul stabileşte pedeapsa, dacă este cazul. În mediul ştiinţific, oamenilor de ştiinţă, Ciucă şi Bode, susţinuţi de preşedintele României, şi-au pierdut dreptul de a se mai pronunţa ce este ştiinţă şi ce impostură.
Un şir întreg de plagiatori, începând cu fostul premier Victor Ponta, ajunşi miniştri sau parlamentari au confiscat oamenilor de ştiinţă români dreptul de a stabili şi separa opera ştiinţifică de plagiat. Scriam acum câteva zile că România este codaşa Uniunii Europene la respectarea statului de drept, a democraţiei, fiind consideraţi ca având „o democraţie deficitară”.
Nu numai că politicienii noştri, în frunte cu preşedintele ţării, confirmă că ne merităm acest ruşinos loc, dar iau în continuare decizii care să ne coboare şi mai jos în clasament. Nu le pasă că terfelesc imaginea ţării în lume, terfelesc şi umilesc intelectualitatea ţării. Pentru a-şi păstra poziţiile în stat, privilegiile personale şi de grup se susţin şi apără reciproc prin ticăloşii fără de margine.
Acum statul mafiot românesc este condus de Ciucă şi Bode cu comandant suprem Klaus Iohannis. Din luna mai li se va alătura şi socialistul Marcel Ciolacu. Ne vor plânge străinii de milă. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 6 – 12.02.2023
Bancul săptămânii: Efect matrimonial ucrainean
Noul sistem educaţional din Japonia
România a ajuns codaşa UE la capitolul democraţie
Ioan Rotundu
Încă un dosar penal pentru consilierul PNL Petru Panaite
Ioan Rotundu
Traian Popa continuă lupta cu corupţia din Primăria Suli8ţa
Ioan Rotundu
Preotul cărturar Ioan Canciuc
Pentru munca sa ştiinţifică uriaşă, preotul Canciuc n-a primit nicio mulţumire publică
Ioan Rotundu
Controverse despre Charles Darwin - audio
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă