Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Sănătate
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7071
De la 07 Ianuarie 2003
123770287

Apa Grup a fost luată pe nepregătite

  • 5 January 2009, 23:00

Pentru că botoşănenii au adus acuze municipalităţii că au rămas fără apă chiar de sărbători, edilii ţin să atragă atenţia că lucrurile nu stau tocmai aşa. Viceprimarul Florin Ghiorghiţă spune că primăria nu are absolut nicio legătură cu SC Apa Grup şi în asemenea condiţii chiar nu ştie de ce reprezentanţii instituţiei au fost criticaţi.
Din punctul său de vedere există o tendinţă a oamenilor ca pentru absolut tot ce se întâmplă rău în oraş să fie criticat primarul sau Primăria, cum era înainte secretarul general, însă lumea trebuie să înţeleagă până la urmă că primarul are anumite atribuţii şi competenţe şi societatea nu are nicio legătură de subordonare faţă de Primărie.
Acolo sută la sută este acţionar Consiliul Judeţean. Ne-am chinuit ani la rând ca să intrăm şi noi acţionari, în AGA, am venit cu investiţii majore pe care am vrut să le băgăm ca aport la capitalul social al societăţii pentru a putea intra şi noi ca acţionari, dar domnul Conţac a refuzat în mod sistematic acest lucru. Nu avem nici un cuvânt de spus şi ei nu au nicio răspundere faţă de noi. Ei sunt un furnizor de servicii şi noi doar le plătim. La avarii nu putem să le comandăm să le facă mai bine sau mai rău. Putem doar să îi rugăm să o remedieze mai repede”, a precizat Florin Ghiorghiţă, specificând că fiind vorba de o problemă deosebit de importantă pentru oraş a ţinut legătura în permanenţă cu directorul SC Apa Grup Botoşani, respectiv Marcel Georgescu.
Pe 30 decembrie a apărut o avarie, iar pe 31 dimineaţa la ora 6.00 ar fi trebui ca situaţia să revină la normal, însă la câteva ore după ce au reumplut instalaţiile a survenit o altă avarie la câţiva metri mai încolo. „A fost nevoie să se golească iar instalaţiile şi să se reumple. Ori o umplere a instalaţiilor durează şi 10 ore şi trebuia dat drumul la apă în volum mic fiindcă ţevile sunt foarte şubrede şi puteau să apară avarii mult mai grave. În opinia mea totuşi nu există nici un fel de scuză că nu au stocat în rezervor o cantitate de apă. În mod normal trebuiau să aibă 45.000 mc apă în rezervor, dar era bun dacă erau măcar 10-15.000 mc. Trebuiau să ia în calcul vremea rece şi că vin sărbătorile, să îşi ia măsuri de precauţie”, a mai adăugat Florin Ghiorghiţă. (Eliza Sofian)

Foto: Georgescu, actualul director Apa Grup


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Mod de a-ţi calma nervii
Horoscop
Demolează în stil profesionist
Corina Jerca s-a adresat Asociatiei www.AsistentaPentruConsumatori.ro
cu aceasta sesizare :
Georgian depistat după ce a intrat ilegal în România
Au sărit pe geam şi au dat nas în nas cu poliţiştii
Pregătirile pentru Zilele Eminescu pe ultima sută de metri
Două dosare penale pentru artificii
Casele sinistraţilor botoşăneni vor fi finalizate după Bobotează
Ţigări în valoare de 7.000 lei confiscate la început de an
S-au epuizat medicamentele, dar nu pentru cei în prag de moarte
Oprişanu nu renunţă la controalele de specialitate
Aparatura medicală nou adusă nu dă încredere
Probleme mari pentru fumători
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog