Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Aniversări
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
35931
De la 07 Ianuarie 2003
108676911

Botoşani: Premiantului Academiei Române de la Popăuţi i s-a inundat biroul

  • 5 January 2015, 23:00

Premiantul Academiei Române, cercetătorul ştiinţific biolog dr. Gheorghe hrincă (foto) din cadrul Staţiunii de Cercetări Ovine şi Caprine Popăuţi a început activitatea anului 2015 cu o surpriză total neplăcută. Duminică, 4 ianuarie, în timp ce se afla la slujba de la biserica din cartierul în care locuieşte în Botoşani a primit un telefon de la medicul veterinar al Staţiunii cum că biroul său de la Popăuţi a fost inundat şi că apa s-ar fi ridicat la aproape jumătate de metru.
Deplasându-se de urgenţă la Staţiune, Hrincă a constatat că pe uşa biroului au fost puse două belciuge uriaşe şi un lacăt pe măsură, neputând avea acces să vadă ce pagube i s-au produs. Abia eri dimineaţă medicul veterinar i-a dat o cheie şi a ptut avea acces în birou. Ciudat, dar în biroul său nu se vedea nicio urmă de inundaţie. Ceva urme a descoperit în laboratorul de cercetare dar nu de proporţiile despre care i se vorbise.
Anul trecut, prin luna noiembrie, ciobănaşul Ionică Nechifor, făcut inginer prin învăţământ la distanţă şi director al Staţiunii cu încălcarea întregii legislaţii în domeniu dar cu suport politic de la cel mai înalt nivel, a schimbat caloriferele din fontă, rezistente şi eficiente în încălzirea spaţiilor, cu nişte calorifere din tablă. Hrincă nu ştie dacă inundaţia din laborator a fost ca urmare a unei ţevi nesudate corect sau a fost doar o înscenare.
Convingerea sa este că cineva ar fi avut interes să pătrundă în biroul său pentru a umbla printre documentele de cercetare pe care le posedă şi în baza cărora a elaborat mai8 multe lucrări ştiinţifice, una dintre ele fiind premiată în luna decembrie a anului trecut cu Premiul Academiei Române, ceea ce a stârnit o mare invidie şi ură profesională din partea directorului ciobănaş Ionică Nechifor.
Deşi Nechifor lipseşte de mai multă vreme din unitate pe motive de boală, prezenţa sa este simţită de întreg colectivul datorită fratelui acestuia care observă tot ce se întâmplă şi-l informează pe Nechifor, care decide ce şi cum.. Şi despre recenta inundaţie Necvhifor a fost informat, dacă nu cumva el a ştiut de eveniment înainte ca acesta să se producă.
Luni, Hrincă şi-a făcut un fel de inventar prin birou pentru a putea constata ce documente îi lipsesc, dacă cumva i-au fost sustrase sau numai copiate. Cert era şi faptul că nu a putut deschide calculatorul pentru a accesa anumite fişiere, dovadă că cineva i-a umblat prin baza de date şi i-a răvăşit-o.
Hrincă, ca şi puţinii cercetători rămaşi în Staţiune, au convingerea că directorul Nechifor doreşte cu orice preţ desfiinţarea activităţii de cercetare de la Popăuţi şi scoaterea la vânzare a întregului patrimoniu, scop declarat de către acesta încă înainte de a fi uns directorul unităţii de cercetare.
Tot ieri am primit promisiunea biologului dr. Hrincă că ne va pune la dispoziţie toate concluziile sale cu privire la ceea ce s-a întâmplat în biroul său din incinta Staţiunii Popăuţi, dacă a fost o inundaţie pe bune sau doar un motiv inventat pentru a se putea intra în biroul său în lipsă, el fiind în concediu de odihnă încă din luna decembrie a anului trecut.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Sondaj: PNL ar castiga alegerile parlamentare
Prognoza meteo pana in 18 ianuarie
Informare meteo de ger in intreaga tara
Temperaturile vor cobori sub -25
Mormantul unei regine necunoscute a fost descoperit in Egipt
Omul care a dezamăgit întreg Botoşaniul
Ioan Rotundu
Medicii de familie refuza sa se implice in distribuirea cardurilor de sanatate
Stejarel Olaru (PNL) a fost demis din functia de secretar de stat in MAE
PNL va depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta in urmatoarea sesiune parlamentara
Sansa alegerilor anticipate, foarte redusa
Comisia Europeana: Apartenenta unei tari la zona euro este "irevocabila"
Oficial german: Romania nu va adera la Schengen in 2015
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Efectul viagrăi
Felicitările de ieri, suportul moral pentru mâine
Vieţi dramatice ale unor preoţi ortodocşi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă