Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26910
De la 07 Ianuarie 2003
110947380

Botoşani: Sorin Gânga, baronul de Văculeşti, începe anul în forţă

  • 5 January 2016, 23:00

Sorin Gânga, primarul de Văculeşti considerat de localnici un adevărat baron PSD, şi-a propus să înceapă activitatea anului 2016 continuând şirul ilegalităţilor şi abuzurilor comise anul trecu. Reclamat în numeroase rânduri de către localnici pentru modul său abuziv şi discreţionar de a lua decizii în primărie, Sorin Gânga estre cercetat de către poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Dorohoi. Numai că cercetările trenează iar primarul prinde tot mai mult curaj să comită şi alte ilegalităţi, unele mai grave decât altele.
În decembrie anul trecut, Primăria Văculeşti a anunţat în Monitorul Oficial, partea a III-a, că organizează concurs pentru ocuparea unui post de asistent comunitar. Consilierul local Iulian Vlas l-a interpelat pe primar şi i-a cerut să explice cum de primăria scoate la concurs un post pe care Consiliul Local Văculeşti nu l-a aprobat. Prins în corzi, primarul Gânga a negat că ar avea cunoştinţă de acel anunţ şi că el nu angajează nici un asistent comunitar pe lângă cel existent.
Anul a trecut iar la începutul acestui an consilierii locali au fost convocaţi pentru vineri, 8 ianuarie, ora 08.00, la o şedinţă extraordinară prin care să se aprobe modificarea organigramei instituţiei pentru a se angaja un al doilea asistent comunitar.
Intrigaţi de convocarea acestei şedinţe extraordinare, consilierii din opoziţie au făcut investigaţii şi au aflat că în luna decembrie anul trecut primarul Sorin Gânga s-a deplasat la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani şi a obţinut aprobarea acceptării la plată pentru un al doilea post de asistent comunitar.
Aşadar, la interpelarea consilierului Iulian Vlas din decembrie primarul a minţit că nu ştie de vreun anunţ pentru organizare de concurs pentru post de asistent comunitar.
Mai mult, consilierii din opoziţie au aflat şi pentru cine este dedicat postul. „Am aflat de la cei din primărie că postul este creat pentru nevasta primarului care este asistentă medicală la un spital din Dorohoi şi că primarul vrea s-o aducă în comun㔠– me-a declarat consilierul local Radu Amarghioalei.
Primarul a pregătit terenul pentru a-şi angaja soţie cu multă migală. Pentru a nu fi considerat în conflict de interese, începând cu data de 11 ianuarie a.c. Gânga a anunţat că pleacă în concediu de odihnă. Este intervalul de timp în care se va desfăşura concursul pentru ocuparea postului ide către soţia sa, încercând astfel să dea impresia că întreg concursul este organizat legal şi că el nu se afla la post când soţia sa a fost declarată reuşită şi angajată.
L-am întrebat pe consilierul Amarghioalei dacă, prin vot, consilierii locali vor legaliza un asemenea abuz de putere comis de către primarul Sorin Gânga. „Are majoritate în consiliu. Din cei 11 consilieri câţi suntem 6 sunt ai primarului aşa că este de aşteptat ca vineri propunerea primarului de modificarea organigramei să fie votată în ciuda faptului că este o procedură ilegală să scoţi postul la concurs fără ca el să existe legal” – a mai precizat Amarghioalei.
Iată, dar, cum baronul de Văculeşti nu-şi dezminte titlul dat de săteni şi sfidează fără teamă legile statului ştiindu-se sub protecţia politică a PSD-ului care ţine sub control politic activitatea Poliţiei Municipiului Dorohoi unde Gânga este cercetat cu multă delicateţe şi îngăduinţă ca nu cumva poliţiştii să-i supere pe şefii din PSD Botoşani şi de mai sus.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Reţeta zilei: Pulpe și aripi de găină cu sos picant de roșii și portocală la slow cooker
Bancul zilei: Replici adevărate din procesele de judecată din S.U.A.:
Horoscopul zilei de 6.01.2016
Prognoza meteo pe 3 luni
Un misterios constructor auto isi prezinta planurile si vine cu un concept de masina electrica de 1.000 CP
Moarte suspecta la varful puterii din Rusia:
Seful Serviciului de Spionaj Militar (GRU) a murit "in mod neasteptat"
Informare meteorologica de polei
Rusia: Statul Islamic foloseste, probabil, arme chimice in Siria
Koln: Zeci de agresiuni sexuale si jafuri comise de "arabi si nord-africani" in noaptea de Anul Nou, in centrul orasului
Botoşani: Biciul aspru al gerului a îngenuncheat oamenii străzii
Ce înseamnă, cu adevărat, să fii poliţist în Ferentari?
Incendii generate de coşurilor de fum necurăţate sau neprotejate termic
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă