Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Constantin Conţac este nemulţumit că unii consilieri lansează tot felul de acuze la adresa Consiliului Judeţean. Preşedintele Constantin Conţac nu ar fi deranjat dacă aceste acuzaţii ar fi justificate şi nu ar fi făcute doar din încercarea unor aspiranţi la fotoliul instituţiei de a ieşi în evidenţă, cum este cazul consilierului democrat, Cristian Achiţei (foto). De la alegeri şi până acum, la noi în CJ s-au dat 387 de HCJ, destul de importante, toate necesare, nu numai de dragul de a se da. Nu vrem să aburim pe cineva, aşa cum spunea Achiţei. Eu îi doresc să ajungă preşedinte şi să se convingă că nu e aşa cum spune el. Dacă facem o analiză, în 1095 de zile noi am dat la fiecare 2,8 zile un proiect de hotărâre care a fost finalizat, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.
Din punctul său de vedere este dureros ca un consilier judeţean să spună că nu se face nimic. Acesta susţine că toţi consilierii judeţeni au fost activi. În prima şedinţă de CJ poate consilierii îl vor întreba pe domnul Achiţei cum trebuie să muncească ca să înţeleagă şi el că se face treabă. Eu nu vreau să mă leg de activitatea sa, dar cred că ar trebui verificată calitatea celor două proiecte la care a lucrat consilierul Achiţei ca şi proiectant. Mă refer la drumul prin Sapard de la Vorona-Corni-Vlădeni şi cel de la Flămînzi la care proiectele şi lucrările au fost finalizate demult şi starea acestora este jalnică, a mai adăugat Constantin Conţac.
Dealtfel, despre aceste două drumuri, în a căror reabilitare consilierul democrat Cristian Achiţei a fost implicat direct, beneficiind şi de indemnizaţii financiare, noi am mai scris. Drumul Vlădeni Corni, asfaltat în bătaie de joc, este acum degradat în proporţie de peste 50%. Drumul de la Flămânzi, de duce la Odae, este de asemeni de proastă calitate, constructorul bătându-şi joc pur şi simplu. Iar constructorul la drumul Flămânzi Odae a fost, de acum celebră, societate dorohoiană Codin, patron Cornel Tomescu, liberal şi bun colaborator cu Cristian Achiţei. Sub acest aspect, criticile preşedintelui Conţac sunt justificate. Faptele sunt prea evidente ca să nu poată sări în ochi. Dealtfel, afacerile private ale consilierului Achiţei se bazează numai pe lucrările publice la drumuri şi poduri, finanţate din bani publici sau programe europene, el prestând servicii de proiectare şi de dirigenţie de şantier. Însă tot atât de adevărat este că nu Achiţei poartză întreaga responsabilitate pentru lucrările de proastă calitate de pe aceste drumuri, dar ca persoană implicată, ca şi consilier judeţean, ca specialist în domeniu până la toată urma, era obligat, cel puţin moral, să ia o anumită atitudine. N-a făcut-o, iar preşedintele Conţac se întreabă acum din ce motive. (Bianca ALBU)