Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
538
De la 07 Ianuarie 2003
123652524

La Primăria Botoşani angajaţii au motive de bucurie

  • nimeni nu va rămâne fără loc de muncă
  • 5 July 2010, 23:00

Angajaţii Primăriei Botoşani pot să-şi vadă liniştiţi de activitatea lor. Primarul Cătălin Flutur a anunţat, ieri, că nu există nici un pericol de disponibilizare pentru personalul instituţiei, care trebuie să se conformeze Ordonanţei 63/2010. Raportat la condiţiile prevăzute de contextul legal, nu este necesară reducerea de personal, ba din contră s-ar mai putea face angajări, cel puţin la sectorul „Proiecte Europene”, dacă se va obţine o derogare în acest sens.
În acest moment domeniul menţionat este descoperit total, fapt ce împiedică bunul mers al acţiunii pe linia proiectelor europene. În mod normal nu se pot face angajări, dar primarul Cătălin Flutur a declarat ieri că va cere o derogare pentru a putea angaja din cele tece posturi vacante existente la Proiecte Europene măcar „cinci oameni buni” care să ţină pasul cu ritmul alert al derulării proiectelor cu finanţare externă. „Probabil se va da o derogare, pentru că deja s-au aglomerat lucrările pe care le facem aici, execuţii, decontări, deja noi suntem la partea când am început să primim bani înapoi de la proiectele europene.
Nu ştiu dacă sunt 10, 4 sau 5 oameni buni care să ne gestioneze proiectele europene. Dacă nu pot să angajez, va fi o problemă. Dar aici vom cere o precizare de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici”, a spus edilul şef botoşănean. Primăria Botoşani ar trebui să dispună de 754 de posturi, instituţia având prevăzute în prezent 731 de posturi, din care la data de 1 iulie 2010 erau ocupate 621.
„Conform Ordonanţei, noi am putea să mai angajăm încă 133 de persoane. Din punctul nostru de vedere nu avem nici o problemă. Singura problemă ne apare acolo unde avem cifre distincte, de exemplu la Evidenţa Informatizată a persoanei, care prevede un post la 6500 de locuitori. În aceste condiţii, dacă ne-am limita numai la populaţia municipiului Botoşani, ar trebui să reducem acolo două posturi. Problema este că noi deservim încă 14 comune aferente municipiului Botoşani”, a precizat primarul Cătălin Flutur.
Probleme s-ar putea înregistra la Poliţia Comunitară, unde mai mulţi angajaţi nu au absolvit liceul, fapt impus de lege. „Legea prevede ca angajaţii Poliţiei Comunitare să aibă măcar liceul finalizat, să aibă Bacalaureat. În acest context ar trebui să reducem 17 posturi de la Poliţia Comunitară, dar oricum avem mai mulţi care nu au liceul terminat, vorbim de acea parte din gardienii publici preluaţi în momentul în care Corpul Gardienilor Publici s-a transformat în Politia Comunitară”, a explicat primarul Cătălin Flutur.
Angajaţii „neserioşi” care au provocat nemulţumiri Executivului botoşănean ar fi avut motive să se teamă pentru locul de muncă, în condiţiile în care se impunea disponibilizarea unui număr anume. „Dacă era o reducere de personal, începeam cu aia de care nu suntem mulţumiţi, dar până la urma urmei trebuie să ne punem şi o problemă de genul acesta, pentru că e greu peste tot, poate îi mai dăm pe brazdă”, a dat un aviz amatorilor primarul Cătălin Flutur. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Cei din Dorohoi îşi merită soarta!
Ioan Rotundu
Horoscop
Bancul zilei: Regele şi mirosul de ceapă
Programul Tv SOMAX, marţi, 6 iulie
Ticăloşia lui Dan Voiculescu
Barcelona ar putea taxa turiştii cu 1.25 dolari pe zi
Economia României se va comprima cu 1,5-2% in acest an
Din nou despre inflaţie
Cine a cumpărat euro cu 4.4 lei?
Costurile întreţinerii familiei regale au fost de 38.2 milioane de lire in anul fiscal trecut
Rompetrol a ieftinit carburanţii cu până la nouă bani/litru
La Dorohoi, Băsescu a anunţat că nu vor mai fi acordate ajutoare pentru sinistraţi
Românii îmbogăţesc patronii de magazine din Bulgaria
Tinerii români din Montreal, aşteptaţi la o petrecere tematică in Laval
Valeriu Saharneanu: La un final de ciclu: ce urmează?
Constantin Tănase: Balada comunistului şchiop
Urgentarea măsurilor de reabilitare a zonelor afectate de inundaţii
Peste 100 de sinistraţi s-au mutat în locuinţele modulare
Lucrări pentru prevenirea altor inundaţii în zona podului Buhai
PDL Botoşani va ajuta la construirea caselor persoanelor sinistrate
CLM Botoşani a aprobat delegarea gestiunii către Modern Calor
Cătălin Flutur a e evitat cu abilitate capcana lui Ţâbuleac
Bucurie pentru dărăbăneni: apă la robinete
Avariile pe bandă rulantă lasă municipiul Botoşani fără apă
Au furat de la sinistraţi
E.ON ajută sinistraţii din Dorohoi
Nu că li s-au tăiat lefurile sunt indignaţi, ci pentru că au fost jigniţi
Director fără competenţe de funcţie
Bac dezastruos. Ori elevii sunt proşti, ori profesorii incompetenţi
Record de contestaţii la bacalaureat
Record de contestaţii la bacalaureat
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog