Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mediu
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12363
De la 07 Ianuarie 2003
120749004

Crescătorii de capre au probleme de marketing

  • 5 June 2011, 23:00

Asociaţia Naţională a Crescătorilor de Capre din România – CAPRIROM şi Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor si Caprinelor Popăuţi (Botoşani) au organizat sâmbătă a 10-a Conferinţă anuală „Implicarea Caprirom în dezvoltarea durabilă a sectorului caprin în Romania”.
Întâlnirea s-a dorit a fi cel mai important eveniment anual intern al Asociaţiei Caprirom. Au participat membrii şi simpatizanţii Caprirom, preşedinţi de filiale, participanţii la programul de conservare genetică, dar şi crescători, fermieri şi specialişti in domeniul creşterii caprinelor. Fermierii prezenţi au ţinut să facă cunoscute încă o dată problemele cu care se confruntă sectorul caprin şi au cerut sprijin imediat.
„Guvernul ar putea să ne susţină mai mult. În primul rând cu preţul pe litrul de lapte, să dea ceea ce merită. Noi ducem laptele la procesat. Dacă am avea staţie proprie lucrurile ar sta altfel. Dar nu aveam facilităţi în obţinerea unei linii de prelucrare. Este foarte costisitor” a declarat Gheorghe Apetroaie, crescător.
Problemele cu care se confruntă sectorul caprine au fost scoase în evidenţă şi de preşedintele Moldoovis, invitat la eveniment. Potrivit acestui, preţul laptelui nu se justifică, iar fermierii au probleme de marketing.
„Asociaţia Moldoovis are în componenţă crescători pozade caprine, colaborăm foarte bine cu Asociaţia Caprirom şi salutăm această iniţiativă. Le dorim să facă ceva bun şi să-şi extindă activităţile şi în judeţul Botoşani, să vină în ajutorul crescătorilor de caprine.
Cea mai mare problemă a lor este cea a valorificării producţiei de lapte. Laptele de capră nu este plătit la un preţ care să echivaleze proprietăţile sale terapeutice. Una din lipsurile crescătorilor de capre este să-i înveţe pe consumatori că acest produs este de o calitate extraordinară”
a declarat preşedintele Moldoovis Botoşani, Ionică Nechifor.
La finalul întâlnirii care a tratat la modul cel mai concret sectorul caprin cu probleme şi posibilităţi, directorul Staţiunii de Cercetare Popăuţi, Ilie Chiorăscu, a subliniat importanţa implicării structurilor statului în dezvoltarea acestei „oaze” de studiu.
„Intenţionăm ca împreună cu Direcţia Agricolă, cu Consiliul Judeţean, cu Prefectura, ca Staţiunea de Cercetare să devină sprijin crescătorilor de caprine din Botoşani. Dar ar trebui mai multă implicare din partea acestor structuri care ar trebui să ceară fonduri” a spus şi directorul Staţiunii de Cercetare Popăuţi, Ilie Chiorăscu.
Evenimentul s-a încheiat cu un concurs de brânză de capră, soldat mai mulţi câştigători. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Teamă amestecată cu sete de răzbunare
Ioan Rotundu
Horoscop
Bancul zilei: Papagalul gomos
Caricatura zilei
Un şarpe de peste 5 metri lungime a îngrozit locuitorii unei comune din Constanţa
Germania nu va despăgubi producătorii de legume europeni
Investigaţii la un restaurant german
17 persoane s-au îmbolnăvit de E. coli după ce au mâncat aici
Ministerul Agriculturii solicită CE despăgubirea producătorilor de castraveţi
Asigurăm bilete la business class pentru firmele străine care nu îşi respectă contractele
Cine se teme de Moldoovis?
Deputatul Andrei Dolineaschi se explică
95 de ani de la moartea lui Ştefan Luchian
marcaţi printr-un concurs de pictură
Deputatul Buhăianu deplânge situaţia finanţării spitalelor
De azi, CAS încheie contracte cu furnizorii de servicii medicale
Bani mai mulţi pentru medicii de la centrele de permanenţă
Amenzi pentru publicitate agresivă
Azi, prima probă la Bac
Taxa auto va fi redusa cu 30%
şi pentru motoare Euro 5 şi maşinile cele mai poluante
E.coli îşi are originea în Germania
Dorin Chirtoacă rămâne primar de Chişinău
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă