Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Pamflet
Caricaturi
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
16363
De la 07 Ianuarie 2003
112766714

Editorial

Botoşani: No Şova, altul este motivul eliminării lui Ponta

  • Ioan Rotundu
  • 5 June 2015, 23:00

Despre iminenta punere sub acuzare a premierului Victor Ponta am comentat imediat ce în Senat s-a respins ridicarea imunităţii lui Dan Şova. Scriam în editorialele „Până unde îndrăzneşte DNA-ul să atace” apărut miercuri şi „Pe urmele Guvernului Năstase” apărut joi în această săptămână că procurorii DNA au şi şi interese de ordin politic. De exemplu, cei doi copreşedinţi ai PNL, deşi sunt suspecţi de comiterea unor infracţiuni dar n-au fost puşi sub urmărire penală pentru a nu crea posibilitate parlamentarilor PSD să declanşeze în Parlament un val de modificări a legilor penale prin care să îngrădească acţiunile procurorilor DNA.
De asemenea mai arătam că nici premierul Victor Ponta nu va fi pus sub urmărire penală prea devreme pentru că DNA-ul n-are în acest moment interes să stârnească furia parlamentarilor PSD şi a camarilei lor şi să voteze vreo lege prin care să scoată de sub incidenţa legii penale anumite infracţiuni comise de politicieni cu rang înalt, miniştri şi pentru care sunt urmăriţi penal.
În al doilea editorial am arătat că neridicarea imunităţii lui Dan Şova în Senat va determina o reacţie a DNA-ului, şi nu una obişnuită ci se va proceda la o acţiune spectaculoasă. Mai ales că Ponta calcă de ceva timp tot mai apăsat pe urmele lui Adrian Năstase.
Iată că ieri DNA-ul a reacţionat extrem de radical şi l-au citat pe premier la sediul lor pentru a i se aduce la cunoştinţă punerea sub acuzare pentru cel puţin 17 fapte infracţionale comise în tandem cu Dan Şova, adăugându-i şi un conflict de interese comis ca premier.
Imediat cei din PSD au clamat şi continuă să susţină că punerea lui Ponta sub acuzare are legătură directă cu moţiunea de cenzură depusă de către PNL şi că DNA-ul vrea să forţeze căderea Guvernului Ponta. S-au mai plâns cei din PSD către ambasadele străine şi forurile internaţionale. Numai că ei au o mare problemă de credibilitate şi chiar dacă ar avea dreptate în ce susţin, nimeni nu le va lua apărarea, nici un ambasador, demnitar european sau for internaţional nu va ţine parte lui Ponta.
Toate aceste aspecte pot fi considerate ca având un suport real dar decizia eliminării lui Victor Ponta din funcţia de premier a fost luată în cu totul altă parte decât la DNA. Cei care vor eliminarea lui Ponta au un scop bine determinat şi extrem de motivat iar DNA-ul este doar mijlocul prin care se atinge acest scop. Miercuri, Agenţia Mediafax a publicat un articol care a făcut mare vâlvă internaţională intitulat „"România analizează posibilitatea unei intervenţii MILITARE în Transnistria", susţine un analist moldovean”
Analistul moldovean se numeşte Ernest Vardanian şi a fost prizonier în Transnistria timp de vreun an, fiind acuzat că în calitate de jurnalist făcea spionaj în favoarea Chişinăului.
Acest analist a făcut o declaraţie către postul Zvezda TT. un post de televiziune aparţinând Ministerului rus al Apărării, cum că premierul român Victor Ponta caută un motiv să atace Transnistria dar că preşedintele Klaus Iohannis l-a temperat la sugestia cancelarului german Angela Merkel, care i-ar fi spus lui Iohannis că încă nu este momentul.
Să ne întoarcem în timp şi să ne amintim că toţi liderii PSD, începând cu Ion Iliescu, continuând că Năstase şi Geoană au fost pro-ruşi, chiar dacă noi ne înhămasem în NATO şi Uniunea Europeană. Să ne amintim de vizitele secrete ale lui Mircea Geoană la Moscova, cu puţin înainte de alegerile prezidenţiale pe care le-a pierdut. Încă nu se cunoaşte public ce-a căutat Geoană la Moscova şi din a cui împuternicire s-a dus.
Premierul Victor Ponta a onorat cu un zâmbet cât faţa invitaţia preşedintelui rus Putin de a participa la festivitatea de deschidere a jocurilor de iarnă de la Soci. Întors în ţară n-a informat public ce a discutat cu preşedintele rus. În perioada preşedintelui Băsescu, Ponta a avut mai multe ieşiri în afara ţării, ieşiri oficiale, dar niciodată nu l-a informat pe preşedintele Băsescu ce a discutat.
A păstrat obiceiul şi în timpul lui Iohannis. Preşedintele Iohannis n-a ştiut la ce se duce Ponta în vizită prin ţările arabe şi nici n-a fost informat când s-a întors, mai ales cu cine s-a întâlnit în afară de oficialităţile arabe.
Premierul Ponta a avut mai multe ciocniri cu Administraţia americană în sensul că a evitat întâlniri cu oficialii veniţi în România, invocând necesitatea unor plecări intempestive din ţară. Vă amintesc doar cum a fugit de întâlnirea cu diplomatul american Victoria Nuland, preferând să umble bezmetic pe străzile Romei. În acest an premierul a avut şi câteva deplasări la Chişinău, deplasări despre care nu ştim multe lucruri. Dar ştim că actualul Guvern de la Chişinău este controlat destul din aproape de Moscova.
Când a apărut ştirea moldoveanului Ernest Vardaniam că premierul român vrea să atace Transnistria, o zi Preşedinţia României a rămas ca paralizată. Abia a doua zi a dezminţit că nimic din ce susţine analistul moldovean nu este adevărat.
Eu vă spun că premierul român Victor Ponta este implicat într-un scenariu pus la cale la Moscova şi că el ar fi primit misia să dea un motiv Rusiei să intre în Transnistria şi Moldova. Iar motivul putea fi un iminent atac al Armatei Române asupra Transnistriei. Iată de ce s-a grăbit punerea sub acuzare a lui Ponta.
Cei care cunosc detaliile acestui joc periculos, nu numai pentru România ci pentru NATO şi Uiunea Europeană, au dat semnalul că Ponta trebuie eliminat. Cum? Mijlocul atingerii acestui scop era DNA-ul căruia i s-a cerut să acţioneze. Aşa că zilele lui Ponta ca premier sunt numărate şi nu m-aş mira deloc să apară şi acuzaţia de înaltă trădare a intereselor naţionale.
Analistul moldovean Vardanian nu s-a apucat să facă declaraţii, aşa, de-aiurea. Cu siguranţă că a primit informaţiile dintr-o sursă care avea interes ca aceste informaţii să devină publice. Poate chiar de la Serviciul de Informaţii al Republicii Moldova. Iar larma provocată de către cei din PSD nu va impresiona pe nimeni în paln extern. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Victor Ponta refuza sa-si dea demisia
Am fost numit in functie de Parlamentul Romaniei si doar Parlamentul poate sa ma demita
Poza penala a varfului PSD si a familiei Ponta
Cererea de urmarire penala a lui Ponta in Camera Deputatilor
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Cadou pentru nevastă
Reţeta zilei: Dovlecei la grătar cu brânză de oaie şi mentă
Lumnea lu' Rotundu: Căpşunarii
Ponta, pleaca si tine minte: Statul nu mai sunteti voi!
Papa Francisc, in vizita fulger la Sarajevo pentru a pleda in favoarea coexistentei pasnice
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 5.06.2015
Caricatura zilei: Oprescu şi şpaga
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă