După patru ani de suferinţă şi frustrări, botoşănenii s-au prezentat din nou la vot pentru a repara greşeala comisă la votul din iunie 2012 când au dat oraşul lui Eminescu pe mâna unui nepriceput încrezut şi mincinos.
Cătălin Flutur a revenit în funcţia pe care a părăsit-o acum patru ani dar oraşul nu mai este acelaşi. Schilodit în frumuseţea lui urbanistică şi peisagistică, cu locuitorii derutaţi de ceea ce vedeau că li se întâmplă zilnic, Botoşaniul râde din nou în soare.
Va mai trece o vreme până când Flutur va reuşi să repare ce a distrus în aceşti patru ani social-democratul Ovidiu Portariuc. Sunt multe urgenţe care se cer a fi rezolvate aşa că va trebui să-i dăm un oarecare răgaz noului vechi primar ca rodul muncii sale şi priceperea să devină vizibile.
Interesant este că deşi nu tinerii au fost majoritari la vot, generaţiile vârstnice care s-au prezentat la ca reflex a unei educaţii ce aparţine unei alte epoci a istoriei noastre n-au mai decis emoţional şi nostalgic după anumite vremuri ci au sancţionat incompetenţa şi minciuna.
Dar situaţia în care se află în momentul de faţă municipiul Botoşani este mult mai gravă decât o percep botoşănenii. Bugetul primăriei este secătuit de deciziile populiste ale fostului primar Portariuc care a risipit banii pentru pomeni electorale ca să-şi asigure o zestre de voturi. Iată că zestrea de voturi nu l-a ajutat pentru că şi corupţia are picioare scurte ca şi minciuna.
S-au pierdut finanţările europene pentru două importante investiţii: reabilitarea teatrului şi Cornişa. Va fi greu, dacă nu imposibil, ca banii pierduţi de Portariuc să mai poată fi recuperaţi prin reluarea finanţării cu fonduri europene. Rămâne în obligaţia lui Flutur să iasă din această grea situaţie pentru că aceste două investiţii se cer finalizate, indiferent de sursa de finanţare.
Faptul că după patru ani ne-am recăpătat demnitatea de botoşăneni prin a fi din nou reprezentaţi de un primar care se bucură de prestanţă ne bucură şi pe noi că putem ridica din nou capul în faţa ţării.
Nu numai Flutur este în situaţia de a-şi sufleca mânecile şi a trece la treabă ci şi noi, fiecare după puterile sale, pentru a redeveni o comunitate solidară şi care ştie să-şi pună în valoare mândria de a fi capitala judeţului care a dat ţării cele mai mari valori umane ştiinţifice şi culturale.
Eminescu să ne vegheze ca să avem parte de un viitor plin de bucurii!