Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7532
De la 07 Ianuarie 2003
123642957

Editorial

Neruşinaţii se vor aduna pe furiş, noaptea ca hoţii

  • Ioan Rotundu
  • 5 June 2018, 23:00

Ruşinea, bunul simţ sunt trăsături ale românului de când îşi cunoaşte existenţa istorică. Ruşinea şi bunul simţ, în condiţiile unei educaţii sănătoase, sunt stări pe care noi, românii, le deprindem din leagăn şi le purtăm cu cinste până în ultima clipă a vieţii. Este drept, de-a lungul existenţei noastre istorice, ruşinea şi bunul simţ ale orăşeanului au început să se deosebească faţă de cele ale omului de la ţară, dar deosebirea nu este una negativă ci o evoluţie spre îndrăzneală, curajul de a fi activ, întreprinzător, săritor în ajutorul altora.
Antonimele ruşinii şi bunului simţ sunt neruşinarea şi nesimţirea. Aceste antonime s-au dezvoltat la persoanele cu educaţie precară. La cei cu un grad de educaţie ridicat, neruşinarea se poate asocia cu tupeul iar nesimţirea cu aroganţa, iar ambele, prin extensie, cu imoralitatea.
Tot istoria a consemnat că nu de puţine ori conducătorii de stat şi politicienii rău intenţionaţi au exploatat cu bună ştiinţă în avantajul lor neruşinarea şi nesimţirea, tupeul şi aroganţa obţinând privilegii sociale pe care nu le-ar fi putut obţine în alte împrejurări.
Iată că din nou ne-a fost dat să trăim o astfel de etapă istorică, de data aceasta politicienii corupţi şi dornici să acapareze puterea absolută se folosesc abil de neruşinare şi nesimţirea unui segment social pe care l-a corupt moral cu pomeni electorale finanţate din banii celor care, cu ruşinea şi bunul simţ primite de acasă şi de la şcoală, muncesc cu corectitudine şi onestitate.
Dar să intrăm în esenţa lucrurilor. Pentru sâmbătă, 9 iunie, la ceas de seară şi noapte, aşa cum le place şi hoţilor, liderul PSD Liviu Dragnea a sunat adunarea susţinătorilor partidului pentru, clama el, apărarea independenţei justiţiei. Cine sunt aceşti viitori mitingişti la ceas de noapte în Piaţa Victoriei din Bucureşti? Se anunţă a fi nostalgicii socialismului, acum pensionari, bugetarii mituiţi cu salarii imorale pentru puterea economică a prezentului dar şi ţăranii care vor „uita” de ruşinea şi bunul simţ strămoşeşti pentru că liderii locali a PSD-ului le va promite marea cu sarea, aşa cum le promite de aproape 30 de ani, fără a se ţine de cuvânt bineînţeles.
Dragnea nu le-a spus cine sunt cei care atacă independenţa justiţiei, invocând fantasmagoria cu „statul paralel”. Numai că statul paralel în viziunea dictatorului în formare care este Dragnea, sunt chiar fii şi nepoţii celor pe care-i va aduna sâmbătă noaptea în Bucureşti.
Slab educaţi sau cu buzunarele umplute cu banii luaţi din munca altora, mulţimea care se va aduna va trebui să strige lozinci şi alte slogane dictate de liderii PSD. Numai că aceste lozinci şi sloganuri vor fi de fapt un atac la democraţia adevărată, la guvernarea statului de drept, şi, culmea neruşinării şi a nesimţirii, împotriva fraţilor, surorilor, copiilor şi nepoţilor care muncesc în sectorul privat sau au plecat din ţară ca să-şi facă un rost în viaţă pentru că acasă corupţia şi hoţia clasei politice le-a confiscat orice speranţă la o viaţă mai bună.
Pensionari, bugetari, tineri fără căpătâi vor striga sâmbătă noaptea lozinci şi sloganuri care să susţină corupţia, infracţionalitatea şi care să netezească drumul spre dictatură. Prin strigătele lor nu vor apăra independenţa justiţiei, o vor subjuga politicului, mai corect acestei grupări de penali care au pus mâna pe puterea legislativă şi administrativă şi care distrug munca generaţiilor postdecembriste de instalare a democraţiei pentru a înlocui statul de drept cu autocraţia în primă fază şi dictatura în final.
Nu ştiu dacă se vor aduna sute de mii cum susţine Liviu Dragnea sau numai zeci de mii, dar cei care vor fi în Piaţa Victoriei din Bucureşti în această nefastă zi de sâmbătă vor da dovadă de crasă neruşinare şi nesimţire faţă de viitorul lor, al copiilor şi nepoţilor, vor da dovadă de o imoralitate cum istoria românilor n-a mai consemnat. Unde s-a mai pomenit ca părinţii să-şi huiduiască fii şi fiicele? Unde s-a mai pomenit ca bunicii şi bunicele să-şi hulească nepoţii şi nepoatele? Astfel de stări sufleteşti sunt reacţiile malefice ale lipsei de educaţie, sunt reacţiile disperării şi a dezorientării în viaţă, stare de fapt întreţinută cu succes de liderii PSD.
Tupeul şi aroganţa actualilor lideri ai PSD, parlamentari sau guvernanţi, a depăşit orice limită admisibilă pentru că atitudinea lor n-a fost şi nu este sancţionată de întreaga societate, dimpotrivă, un segment important le susţine, le aplaudă.
Unde s-a mai pomenit, în ce ţară civilizată, ca ministrul Justiţiei, un căţel politic cum este Tudorel Toader, ce linge zilnic mâinile binefăcătorului Dragnea, să-l umilească pe preşedintele ţării ales de 6,2 milioane de români? Preşedintele reprezintă statul în toate raporturile juridice interne şi externe iar voinţa sa este a poporului, ministrul Tudorel Toader reprezintă gaşca corupţilor şi penalilor. Iată dovada tupeului şi aroganţei de care aminteam că sunt trăsături ale politicienilor corupţi şi profund imorali.
Valer Dorneanu, preşedintele Curţii Constituţionale, s-a adresat forurilor europene pentru a reclama faptul că instituţia pe care o conduce a fost criticată în spaţiul public, discreditată şi cere să-i fie apărată imaginea. S-a adresat inclusiv Comisiei de a Veneţia. Tupeu de neimaginat, în condiţiile în care el, Dorneanu, şi alţi 5 judecători au făcut praf Constituţia României pentru a spori puterile corupţilor şi penalilor. Când a fost vorba de masacrarea legilor penale de către Parlamentul corupt, Dorneanu a refuzat să aştepte un punct de vedere de la Comisia de la Veneţia. Acum îi cere să-l apere. De cine? De cei care apără democraţia şi statul de drept?! Dorneanu crede că-i poate manipula pe cei din Comisia de la Veneţia aşa cum îi manipulează pe credulii care susţin PSD-ul.
Sâmbătă noaptea, la Bucureşti, se vor aduna moaştele putrede ale societăţii româneşti pentru a răspândi asupra ţării mirosul pestilenţial al imoralităţii. Neruşinarea şi nesimţirea sunt valorile lor morale cu care vor rămâne în istorie spre ruşinea fiilor şi nepoţilor lor. Să-i privim atent şi să le ţinem minte chipurile pentru când va veni ziua judecăţii lor. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop zilnic 6.06.2018
Bancul zilei: Trandafirul despărţirii
Primarii unioniști, apel către Dăncilă, Dragnea și Tăriceanu
Iohannis: CCR s-a pus singură în situaţia să-i fie chestionată respectarea supremaţiei Constituţiei
Problema României nu este că au plecat mulți cetățeni, ci că ritmul exodului nu scade
Soţul homosexual al unui cetăţean european are drept de sejur peste tot în Uniunea Europeană,
a decis justiţia europeană
Iohannis despre mitingul PSD:
O abordare caraghioasă și pur populistă / Într-o societate normală mitingurile sunt făcute de opoziție
Toader, despre scandalul judecătorului CCR cu mandatul depășit:
Mulți se bagă în seamă, ca să-i dați la televizor
Banca Mondială: Oraşul Iaşi, singura şansă de progres a Moldovei
Studiu: Peste jumătate dintre IMM-uri încă nu au implementat GDPR
Contract uriaș pentru înzestrarea Armatei:
737 de milioane de euro pentru 3.400 de camioane militare și platforme de transport auto multifuncționale
MRP: Românii din afara granițelor nu vor avea de suferit
prin Legea de raportare a sumelor mai mari de 2000 euro transferate în țară
Ministrul Finanțelor s-a războit marți cu UE, cu Schengen, cu SUA, cu senatorul Cîțu și cu bancherii.
Dar a venit și cu soluții: ”Parafrazez un conducător de țară: România first! Nu sunt naționalist!”
Florin Iordache: Sancțiunile pentru nerespectarea deciziei CCR
privind revocarea lui Kovesi vor fi trecute în motivarea Curții
Sentință definitivă în dosarul Gala Bute:
Elena Udrea, șase ani de închisoare cu executare / Rudel Obreja, cinci ani de închisoare
Finanțele se pregătesc de „marea recuperare”.
Neruşinaţii se vor aduna pe furiş, noaptea ca hoţii
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog