Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10857
De la 07 Ianuarie 2003
112956111

Pentru început de campanie,

Avem primar ameninţat cu moartea şi primar cocoţat pe stâlp… la rupt afişe

  • 5 May 2008, 23:00

Numai bine ce au trecut Sfintele sărbători de Paşte şi politicienii botoşăneni au trecut la atacuri. Preşedintele PNL Botoşani, deputatul Liviu Câmpanu a semnalat faptul că va depune o plângere penală împotriva secretarului general al PD-L Botoşani, Ioan Diaconu, ce este şi director la SC Termica, pentru faptul că l-a ameninţat cu moartea pe actualul primar liberal al comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireadă (foto 1).
„Voi sesiza actualului şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie două aspecte. Primarul nostru a fost sunat de domnul Diaconu şi ameninţat cu moartea. Cer şi solicit pe această cale serviciului de telecomunicaţie specială detectarea înregistrării convorbirii telefonice. Vom face plângere penală împotriva domnului Diaconu”, a declarat Liviu Câmpanu.
De partea cealaltă, Ioan Diaconu susţine că nu îi stă în caracter să recurgă la un astfel de comportament. „Am postat trei bannere în comuna Mihai Eminescu, care au dispărut imediat ce le-am montat. Din informaţiile pozainformaţiile pe care le-am primit, primarul a pus nişte colegi de partid să le demonteze. L-am sunat şi i-am spus că nu e corect să-şi bată joc de munca unor oameni. Nu sunt securist precum Sergiu Câmpanu. El este expert în dezinformări. Nu am făcut asemenea ameninţare şi nu-mi stă în caracter. Aici este specialitatea domnului Câmpanu, ştiut de toată lumea drept doctor Aspirină şi securist”, a subliniat Ioan Diaconu.

Politică la... înălţime
Preşedintele PNL Botoşani, Liviu Câmpanu şi-a manifestat nemulţumirea vizavi de primarul comunei Ibăneşti, Romică Magopeţi (foto 2) care, în avântul său electoral, escaladează stâlpii din localitate pentru a rupe afişele adversarilor politici.
„Am umblat câteva ore prin comună să căutăm panourile de afişaj şi nu am găsit nici unul. Atunci am lipit şi noi afişele pe stâlpi lângă afişele PD-L. La întoarcere l-am văzut pe primar demarând în trombă. L-am urmărit şi l-am găsit căţărat pe un stâlp pozarupând afişele noastre”, a precizat Câmpanu, specificând că va face o sesizare către Biroul Electoral Judeţean Botoşani în acest sens. Mai mult, acesta a specificat că are şi fotografii cu primarul cocoţat pe stâlp.
În replică, primarul Romică Magopeţ, a declarat că acuzaţia este nefondată, în fapt liberalii fiind cei prinşi pe stâlpi. „S-au grăbit să ne-o ia înainte cu acuzaţiile. Noi avem fotografii cu ei pe stâlpi. Afişele erau puse ilegal, cu toate că sunt panouri în centrul comunei amplasate în acest scop. Umblă cu minciuni şi asta nu le face cinste, dar vor fi sancţionaţi de electorat”, a specificat primarul Romică Magopeţi.
Cu toate că s-au lăudat că au probe, nici unii, nici alţii, nu au ieşit la interval cu fotografiile sus trâmbiţate. Cert e că ambele tabere s-au cocoţat pe stâlpi pentru a-şi lipi afişele. Se vede treaba că politica la înălţime nu provoacă ameţeală. (Eliza Sofian)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Lista PNL cu candidaţii la funcţia de consilier municipal Botoşani
Să ne lipsim de parlamentarul academician
Ioan Rotundu
Număr mare de bolnavi la urgenţe
Deocamdată ni s-au servit doar zvonuri
Surprinşi distrugând bunul public
Comentariul comentariilor (CVIII)
(Ioan Rotundu)
Diplomele universităţilor din Top 500, recunoscute automat
Elevă româncă bătută de colegii de clasă în Italia
Horoscop
Curiozitate preoţească
Program Tele'M Botoşani marţi, 7 mai
Dacă vă pricepeţi la bucătărie, Anglia vă aşteaptă!
De 1 mai eşti pe Internet cu primarul tău
Fostul judeţ Botoşani în 1941, din punct de vedere administrativ
Festivalul Naţional de Umor „Păstorel Teodoreanu” revine
O basarabeancă a luat trofeul festivalului „Primăvara Dorohoiană”
Sorescu bate oraşul cu pasul!
Primul ministru vine la Botoşani
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă