Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
12655
De la 07 Ianuarie 2003
69423284

Trei directori de spitale au fost demişi

  • 5 May 2009, 23:00

Conducerile a 73 de spitale din ţară au fost „decapitate” ieri de Ministrul Sănătăţii. Printre aceste spitale ai căror manageri au primit vestea demiterii se află şi trei din judeţul Botoşani. Spitalul de Psihiatrie Botoşani, Spitalul de Pneumoftiziologie Guranda şi Unitatea de Psihiatrie din Podriga.
Directorilor Nicolae Vlad (foto), Dinu Moroşanu şi Emil Sărăţeanu le-au încetat contractele de management în urma acestei demiteri în masă în sistemul sanitar. Mai mult chiar, şi medicul Ladislau Szente, care a încetat din viaţă de mai bine de jumătate de lună, a fost inclus de cei din minister pe „lista neagră” a demiterilor, Maternitatea Botoşani, fiind în acest fel în rândul spitalelor cu directori „ai căror contracte de management s-au încheiat”. „Decizia de încetare a contractelor unora dintre managerii din spitalele publice nu este nici politică, nu aparţine nici ministrului Sănătăţii, ci comisiilor desemnate prin lege. Este o consecinţă a rezultatelor obţinute de către aceştia la evaluările făcute de comisiile locale abilitate. Ieri mi-a fost prezentat raportul final şi, în spiritul transparenţei de care am dat dovadă şi până în prezent, am decis publicarea acestuia pe site-ul instituţiei. În continuare aştept propunerile direcţiilor de Sănătate Publică locale pentru numirea unor manageri interimari.” - a declarat dr. Ion Bazac, ministrul Sănătăţii, într-un comunicat transmis ieri.
Evaluarea directorilor de spitale s-a făcut în urmă cu aproximativ o lună şi mai mulţi manageri ai unităţilor medicale din judeţul nostru au obţinut nesatisfăcător la o serie de indicatori cuprinşi în contractele de management. Demiterea de acum este pusă pe seama acelor evaluări. La nivel naţional, unul din patru directori de spitale a fost demis. Şi în ciuda afirmaţiilor reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, reprezentanţii partidelor aflate la putere au scăpat declaraţii potrivit cărora nici managerii care au ieşit bine la evaluare nu au motive să se simtă în siguranţă în funcţiile pe care le deţin. Se poate spune că valul demiterilor abia a început. Cu toate acestea, ministrul sănătăţii, Ioan Bazac, explică în felul următor de ce 73 de directori de spital au fost demişi: „nu şi-au îndeplinit indicatorii de performanţă asumaţi prin contract - indicatori economico-financiari - motiv pentru care contractele de management ale acestora încetează, în condiţiile legii". (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.
[ Comentarii (1)]

Încep emoţiile pentru candidaţii la funcţia de director de deconcentrate
Psihiatrii cred că dacă nu ai caracter, eşti bun de politician
Ţigănci prinse la furat ziua în amiaza mare….
PROGRAM TELE'M MIERCURI 6 Mai
Supraponderală dusă la spital de către pompieri
Elev bătut de un bărbat aflat în conflict cu tatăl acestuia
Persoană neidentificată găsită carbonizată într-o cabană
Zornăit de cătuşe la uşa Bisericii
Ioan Rotundu
Şase directori de şcoală, dovediţi superficiali
Profesorii şi-au luat adio de la majorările salariale
Oftalmologul Oprişanu s-a întors la „prima dragoste”
De joia viitoare, piaţa din Frumuşica va funcţiona în spatele primăriei
Socoteala lui Ivănescu din birou nu se prea potriveşte cu ce-i în tramvai
Numărul şomerilor angajaţi de primărie va fi limitat la 30
Legea unică a pensionării nu va afecta majorările stabilite pentru la toamnă
Nu va accepta funcţii de conducere şi nu va alege un preşedinte comunist
Proiect de rezoluţie care condamnă regimul comunist de la Chişinău
Horoscop
Cine-i oferă o vilă?
Bicicleta buclucaşă
Delicatesă de curcan ca pe Crişuri
Comentariul comentariilor LXX
(Ioan Rotundu)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă