Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Sport
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10029
De la 07 Ianuarie 2003
108426877

Botoşani: Primarul Portariuc trăieşte în afara realităţilor urbei

  • 5 March 2014, 23:00

Poate de când se află în divorţ de soţie, poate de pe băncile şcolii, cert este că primarul de Botoşani, social-democratul Ovidiu Portariuc trăieşte într-o altă lume decât cea a realităţilor botoşănene.
Promisiunile sale electorale legate de revigorarea comercială Centrului istoric al Botoşanilor de mult timp nu mai sunt luate în seamă de proprietarii de spaţii comerciale din această zonă a oraşului. Dacă în vara anului 2012, când Portariuc i-a prostit pe botoşăneni şi l-au votat primar luând drept viitoare realităţi promisiunile sale electorale, în momentul de faţă nimeni nu-i mai acordă credit afirmaţiilor pe care le face.
De aproape doi ani de când este primar, Centrul istoric al Botoşanilor nu numai că n-a fost revigorat comercial dar mulţi alţi proprietari de spaţii le-au închis pentru că nu au clienţi. Mai mult, încercările unor proprietari de spaţii de a le vinde au eşuat pentru că nimeni nu vrea să cumpere în această zonă. Probleme mari au şi băncile comerciale care au scos la vânzare spaţiile cu care patronii au garantat credite bancare. La licitaţiile organizate nu s-a prezentat nici un cumpărător.
În momentul de faţă, în zonă mai sunt deschise doar câteva magazine şi ceva secţii de prestări servicii. Cei rămaşi încă pe baricade ar pleca dar fiind proprietari pe spaţii se tem că acestea vor fi distruse de ţiganii care controlează zona.
În toată această tristă atmosferă, primarul Portariuc iese periodic la rampa declaraţiilor publice şi anunţă că închiriază spaţiile libere ale Primăriei Botoşani gestionate prin societatea Locativa. Mai bine de un an de zile i-a minţit pe botoşăneni că are solicitări de închiriere a acestor spaţii din partea unor investitori serioşi. Ulterior s-a dovedit că totul era doar în imaginaţia sa, în realitate toţi cei interesaţi de acele spaţii, după ce au luat contact cu zona, au dat bir cu fugiţii.
Acum primarul a anunţat că închiriază spaţiile doar acelor agenţi economici care vor investi în modernizarea lor cel puţin 10 mii de euro. Omul este scrintit rău de tot! Ce investitor şi-ar irosi banii în a investi într-o zonă fără afluenţă de consumatori şi fără vreo perspectivă de îmbunătăţire a situaţiei? Niciunul!
Patronul Hotelului Rareş, economistul Gheorghe Câmpanu, directorul Editurii Agata, economistul Ioan Istrati şi agenţii economici din zonă au avut mai multe întâlniri cu primarul Portariuc. Nimic din ce a promis, Portariuc n-a făcut. N-a mişcat nici un deget dincolo de declaraţii sforăitoare.
După ce s-a convins că nu are mijloace de revigorare comercială a Centrului istoric, a pasat problema viceprimarului Cosmin Andrei, altă belea pe capul botoşănenilor. Nici acesta n-a fost în stare de vreo brânză, aşa că l-a convins pe şeful său să paseze întreaga răspundere asupra societăţii Locativa, respectiv a fostului primar Cătălin Flutur.
Fuga de răspundere, laşitatea, sunt manifestări obişnuite la social-democraţi, Suntem convinşi că va trece şi acest an fără ca în această zonă a oraşului să se schimbe cu ceva situaţia. Da, se va schimba, dar în mai rău. Iar dacă primarul Portariuc nu crede, să se consulte cu preotul Teodor Candrea de la biserica Uspenia care este proprietarul celei mai spaţioase clădiri, fosta „Bucuria copiilor” (foto). Părintele
vrea să vândă clădirea dar nimeni nu vrea s-o cumpere. Poate i-o cumpără Primăria?!
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Topul judeţelor cu cele mai mari note la simulare
Înalta Curte a respins contestaţia PSD-PC privind respingerea înregistrării USD
Traian Băsescu: Am aprobat memorandumul pentru semnarea scrisorii cu FMI
Victor Ponta: Noul Guvern, in baza art. 114 din Constituţie, va adopta un program politic care să actualizeze programul de guvernare
Exporturile şi agricultura, principalele motoare ale creşterii economice de anul trecut
Radu Mazăre: După validarea Guvernului, acţiuni ale Portului Constanţa vor trece foarte rapid la primărie
Dumitru Dragomir: Firma care a câştigat drepturile TV pentru Liga 1 este din Malta
GSP: În spatele firmei din Malta este Paszkany
Alune americane
NASA: Cooperarea spaţială între SUA şi Rusia este neschimbată, în ciuda situaţiei cu Ucraina
Nu ne-am mai confruntat cu o situaţie ca acum privind noul Guvern, este o problemă delicată
O navă militară americană a primit acceptul să treacă prin strâmtoarea Bosfor spre Marea Neagră
Traian Băsescu, la investirea noului guvern: Salut revenirea UDMR la guvernare
şampanie nu am, premierul mi-a dat un buget mic
Horoscopul zilei
Bancul zilei: În zorii zilei
Reţeta zilei: Aivar sârbo-croat
O stranie formă de respect practicată de guvernul Ponta
O fi chiar pe uşa din dos făcută cetăţean de onoare?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă