Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9276
De la 07 Ianuarie 2003
110929746

Tudora: Noi dezvăluiri despre limbajul porcos al soţilor profesori Vatavu

  • 5 November 2017, 23:00

După publicarea articolelor din care rezultă cu prisosinţă modul violent fizic şi verbal în care se comportă Cornelia Vatavu – directorul Şcolii Gimnaziale „Tiberiu Crudu” Tudora dar şi soţul acesteia au apărut noi dezvăluiri.
Este cert că acest comportament violent al soţilor Vatavu a fost cultivat şi chiar încurajat de Poliţia Tudora care n-a verificat niciuna din reclamaţiile primite la adresa acestora. Mult mai vinovat este şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani care, deşi a primit teancuri de reclamaţii, n-a luat nicio măsură cu soţii Vatavu a căror comportament îl întrece şi pe cel al gardienilor din vechile puşcării comuniste care-i tratau pe puşcăriaşi ca pe animale.
Însă vina cea mai mare şi de un pericol social deosebit aparţine celor de la Protecţia Copiilor Botoşani. Nu este permis ca o asemenea instituţie să nu ia atitudine atunci când copii minori, elevi de şcoală, sunt abuzaţi fizic şi verbal de către dascăli.
Cum am mai arătat, după dezvăluirile din Jurnalul şi a reportajului televizat, la şcoala din Tudora s-a efectuat o anchetă de către inspectorul şcolar Anisie, anchetă care nu s-a finalizat cu nicio măsură împotriva celor doi profesori, acoperindu-se, din interes pur politic, şi de această dată activitatea mizerabilă şi degradantă pentru instituţia şcolii a directoarei Cornelia Vatavu şi a soţului ei care, deşi nu mai este cadru didactic, se implică în activitatea şcolii prin acte de violenţă fizică şi verbală asupra elevilor şi a părinţilor acestora.
Redau mai jos o reclamaţie depusă la Poliţia Tudora, reclamaţie care n-a fost cercetată nici până în ziua de astăzi.

Către: dl. Curcă Ioan - Şef de post al Comunei Tudora
Adresă: Str. Tiberiu Crudu, Tudora, jud. Botoşani
Data: 26.10.2016

Subsemnatul Vatamanu Bogdan, cetăţean român, născut la data de 15.04.1992, domiciliat în Com. Tudora, str. Dealul Curţii, Jud. Botoşani, identificat cu C.I. seria XT nr. 716164, eliberat de SPCLEP Botoşani, având CNP 1920415070019, formulez prezenta plângere împotriva numiţilor Vatavu Cornelia şi Vatavu Constantin, domiciliaţi în Com. Tudora, Jud. Botoşani, pentru incidentul petrecut pe terenul de sport al Şcolii Comunei Tudora.
În fapt, duminică, 23.10.2016, între orele 12:00-13:00, după terminarea repetiţiilor în cadrul Asociaţiei Cultural Sportive Stejărelul, în contextul deciziei unor colegi de-ai mei de a merge la antrenamentul de handbal, am hotărât ca în drumul meu spre casă, să asist la acel antrenament care avea loc pe terenul de sport al şcolii Comunei Tudora. Menţionez că am intrat decent, fără a deranja pe cineva sau a aduce atingere unui bun sau unei persoane, însă la vederea mea, domnul Vatavu a început să-mi vorbească răspicat, intimidant, folosind cuvinte jignitoare, cu intenţia de a mă îndepărta de pe teren.
Văzând că îi răspund pe un ton calm şi civilizat, spunându-i faptul că: „NU FAC NIMIC, DOAR MĂ UIT”, domnia sa s-a enervat mai tare şi m-a ameninţat cu faptul că va chema poliţia. Ştiind că nu fac nimic rău, nu am reacţionat în vreun fel şi l-am lăsat să acţioneze. Acesta a sunat la soţia sa, spunându-i: „Vino până la teren ca ăsta a lu’ Licuş vrea programare la dentist”.
La sosirea acesteia, manifestările intimidante şi jignitoare au continuat, deşi i-am spus că nu fac nimic şi că am venit doar să mă uit, aceasta mi-a adresat injurii, spunându-mi că sunt un nesimţit, atât mie cât şi membrilor familiei mele, mai exact, afirmând faptul că sunt beţiv precum tatăl meu şi că am trecut clasa datorită faptului că tatăl meu ar fi oferit „plocoane profesorilor, inclusiv domniei sale, căreia îi era ruşine să accepte”.
De asemenea, văzând că în cele din urmă nu pot purta o discuţie civilizată cu dumneai, atât eu cât şi alţi colegi, am decis să părăsim terenul, în timp ce doamna Vatavu Cornelia continua să ţipe şi să ne ameninţe, spunând că ieşitul dumneaei din casă costa,si costa foarte scump.
Menţionez, de asemenea, că incidentul nu este primul de acest fel, soţii Vatavu, recurgând la violenţă verbală, denigrare şi intimidare în orice împrejurare ne-am intersecta, având ca fundament motive subiective reliefate de prezenţa unor elevi la Asociaţia Cultural Sportivă Stejărelul, elevi pe care de asemenea îi ameninţă şi îi intimidează (conform unor comentarii, pe un site de socializare, unii tudoreni au prins curaj şi au spus că au multe probleme cu domniile lor, dar le este frică să vorbească datorită influenţei soţilor Vatavu (a se vedea Anexa 1).
În dovedirea plângerii înţeleg a mă folosi de următoarele mijloace de probă:
- martori: Velescu Crăciuniţa, Miron Iulian, Sabrina Poruşniuc
- imaginile surprinse de camerele de luat vederi din incinta şcolii
Anexa 1, reprezentând discuţii extrase de pe contul personal de socializare. În consecinţă, solicit tragerea la răspundere a făptuitorilor.
Vatamanu Bogdan


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Strategia norocului la costumul Evei
Horoscopul zilei de 6.11.2017
Dinamica economiei: Filatura Darabani în impas
„Luminaţia” la moroşeni
Ioan Rotundu
Doina Federovici, dacă nu minte cred că nu poate trăi!
Ioan Rotundu
Astăzi sunt mai răi ca ieri, mâine mai răi ca astăzi
Ioan Rotundu
Moscova: Peste 250 de participanti la un protest impotriva lui Vladimir Putin au fost arestati
Teatrul Bolsoi si alte cladiri publice din Moscova, evacuate in urma unor amenintari cu bomba
Protest la Paris: Oricum nu trimitem noi cat furati voi!
Carles Puigdemont s-a predat politiei belgiene
Pentagon: Singurul mod de a localiza si securiza toate siturile nucleare nord-coreene
ar fi o interventie americana terestra
Violatorul limbii române şi „spirite mediocre”
Ioan Rotundu
Să nu uităm, nimic să nu uităm din jignirile aduse nouă de ALDE-PSD!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă