Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11948
De la 07 Ianuarie 2003
120807221

Cine sunt cei care l-au înconjurat pe prefectul Sorescu?

  • 5 September 2007, 23:00

Cum era şi normal, echipa care l-a susţinut în activitate pe prefectul Cristian Roman a fost îndepărtată din funcţie, noul prefect, Gheorghe Sorescu fiind înconjurat de o echipă extrem de pitorească. Fără doar şi poate că echipa care-l susţine pe actualul prefect interimar nu este nici pe departe rodul selecţiei sale. Prefectului Sorescu i s-a impus o echipă, iar impunerea vine din partea politicului, concret, din partea conducerii PNL. Numai aşa se explică componenţa sa. Dorohoianul Alin Sorin Clim îi este consilier, dar şi şeful Cabinetului Prefectural. Pentru botoşăneni numele de Clim nu spune nimic, cum nu spune nimic şi majorităţii covârşitoare a dorohoienilor. Din redacţie, în mod aleatoriu au fost selectate din cartea de telefon numele a zece persoane din Dorohoi, care au fost contactate telefonic şi întrebate dacă numele de Alin Sorin Clim le spune ceva. Din cele zece persoane, doar Dumitru Rusu şi-a amintit că ar fi unul dintre candidaţii la Primăria Dorohoi, din primăvara anului 2004.
Într-adevăr, în 2004 Clim a fost candidatul PNL la funcţia de primar, dar n-a excelat, nefiind luat în seamă de dorohoieni. În schimb, s-a băgat pe sub pielea şefilor de la PNL Botoşani, care, nemulţumiţi de interminabilele certuri din organizaţia liberală Dorohoi, s-au folosit de Clim pentru a-i împăca pe certăreţi. Despre Clim, de profesie inginer licenţiat după 1990, se mai spune că ar avea probleme de raţionament, de logică, că percepe într-un anume fel mediul ambiental. De remarcat că, tot graţie PNL, şi în mandatul lui Roman, Clim a deţinut funcţii în Prefectura Botoşani. Numirea sa ca şi consilier personal al prefectului Sorescu mai este pusă şi pe seama faptului că cei doi sunt cumetri. Poate aşa s-ar explica că-i investit şi cu funcţia de şef Cabinet Prefectural, dar tot omul lui Câmpanu este considerat.
Un alt consilier personal al prefectului a devenit Florin Ţurcanu (foto), şeful de cabinet al deputatului Liviu Câmpanu, un nume controversat. Despre Ţurcanu noi am avertizat că va ajunge consilierul lui Sorescu, el fiind omul de bază al lui Câmpanu, urmând, probabil, să stea cu ochii pe Sorescu şi să-i raporteze lui Câmpanu orice mişcare a prefectului. Cu o imagine pregnant negativă, Ţurcanu este prost văzut şi de majoritatea liberalilor.
Cristi Ostafi, preşedintele Organizaţiei municipale PNL Botoşani, cu afaceri private pe la societatea Quatro, a fost răsplătit tot cu un post de consilier. Şi el este considerat om al lui Câmpanu, funcţia de consilier oferită fiind percepută ca un fel de recompensă pentru serviciile aduse şefului PNL.
În tot acest peisaj liberal, curioasă apare numirea în locul lui Hruşcă, consilier pe probleme de imagine, a Ralucăi Bălăşcău. Fata a lucrat la Monitorul, sectorul de publicitate. Soţul său, Sergiu Bălăşcău, lucrează la TELE’M, studioul Botoşani. Ori, postul TELE’M este controlat de către liberalii lui Stolojan, adică de PLD. Să fie Raluca pionul otrăvit al PLD băgat în casa liberală a prefectului interimar Sorescu? Mai degrabă Raluca poate fi considerată ca fiind singurul consilier pe care Sorescu a reuşit să şi-l aducă în preajmă, spre avea şi el un om de încredere.
Fiecare dintre noi considerăm că a ajunge cineva consilierul unei persoane atât de importantă precum este prefectului, acel cineva trebuie să fie o autoritate pe problematica respectivă, trebuie să se bucure de un prestigiu de adevărat specialist, să se bucure de o imagine publică pozitivă şi care atrage respect. Care dintre numele enunţate aici întruneşte aceste condiţii? Niciunul.
Însă bomba cea mare abia acum vine. Sorescu este prefect interimar, iar secretarul de stat Dobre, din MAI, prezent la instalarea în funcţie, a lăsat să se înţeleagă că interimatul poate dura şi şase luni. Este posibil ca examenul de definitivare pe funcţie a lui Sorescu nici să nu se mai organizeze vreodată. Şi ştiţi de ce? Pentru că, susţin surse din PNL; Sorescu este doar o trambulină, de care Câmpanu avea nevoie pentru a pregăti terenul pentru adevăratul prefect, care să-i fie fidel până la moarte în tot ce-i va cere să facă. Deci, cum spuneam, surse din PNL consideră că adevăratul prefect al judeţului va fi Rodica Cociorbea, juristă la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Botoşani. Ea va fi cea susţinută la examenul de definitivare pe funcţia de prefect de Botoşani. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Seriale de top la Pro Tv
Judecătorii împart pământul din buricul târgului Botoşani
Ioan Rotundu
“Ce se intampla, doctore?” şi Nestea
Comunicat de presă
Adriana Ţicău a primit răspunsul la întrebarea adresată Comisiei Europene legat de abandonul şcolar
Autorizarea sanitară a şcolilor se vede altfel decât din biroul lui Negrescu
Primarul din Băluşeni şi elicea eoliană
Conţac dă vina pe haosul din minister
Ex-ministrul Andronescu a lăsat impresii bune
Trupele de cântăreţi vor tot mai mulţi bani
Sorescu speră să treacă de la interimat la definitivat
Dezbatere pe seama votului uninominal
Codaşi la nunţi şi botezuri
Ţărăniştii pregătesc recensământul membrilor de partid
Sunt hotărâţi să treacă peste piedicile lui Micuţaru
În locul autorizaţiei de mediu, constructorii preferă amenda
ÎŞJ va dialoga cu liderii de sindicat, pe Internet
Intraţi în şomaj sănătoşi tun, brusc, şomerii se îmbolnăvesc de tuberculoză
Slugărnicie sau respect faţă de funcţie?
generalul Negrescu a început pregătirea şcolilor pentru vizita prefectului
Botoşănean prins cu Carte verde falsă
Copil de doi ani găsit în pădure
Atenţie la ciupercile de pe piaţă
Comunicat de presă - vizită de lucru a prefectului în judeţ
Comunicat de presă
Centru pentru persoanele dependente de droguri la Ungureni
Program TELE'M Botoşani, joi, 6 septembrie
Nevasta cu ghinion
Horoscop
Se caută colaboratori într-o afacere rentabilă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă