Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
6717
De la 07 Ianuarie 2003
112796943

Editorial

Copârşeu pentru lupta împotriva corupţiei

  • Ioan Rotundu
  • 5 September 2017, 23:00

Copârşeu este numele dat de ardeleni sicriului. Am decis să folosesc denumirea de copârşeu în loc de sicriu pentru că instalarea la putere a PSD-ului în urma alegerilor parlamentare din toamna anului 2016 s-a făcut şi cu votul masiv al ardelenilor, în ciuda faptului că Ardealul este considerat spaţiul românesc cu cel mai avansat grad de civilizaţie şi educaţie, spaţiul geografic unde democraţia funcţionează la nivel european.
Numai că prin votul dat candidaţilor PSD, de această dată ardelenii au deschis cutia Pandorei din care forţele malefice ale ideologiei socialiste s-au răspândit repede în întreaga Românie, corupţia, impostura, minciuna, ipocrizia fiind doar câteva dintre principiile călăuzitoare a puterii de tip socialist, bine cultivate şi valorificate de către liderii PSD, Liviu Dragnea fiind un as în acest domeniu.
Ultimele evenimente consumate în plan naţional şi cu o repeziciune ce poate crea suspiciunea că există un plan pentru aşa ceva, indică faptul că PSD-ul, prin oamenii săi din Parlament şi Guvern, a pregătit terenul pentru a bloca lupta justiţiei împotriva corupţiei, principiu de guvernare atât de drag social-democraţilor.
În susţinerea afirmaţiei mele consider să mă folosesc de cele mai recente fapte ale liderilor PSD consumate în lupta pentru subordonarea justiţiei politicului. Despre modificările aduse legilor justiţiei prin care preşedintele ţării este eliminat din procedurile de numire a procurorului general şi a celor şefi de la DNA şi DIICOT se ştie deja.
Mai puţini sunt cei care cunosc că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut Inspecţiei Judiciare să facă un control Procuratura Generală a României, respectiv ministerul Public, dându-i de înţeles procurorului general Augustin Lazăr că ar face bine să stea în banca sa şi să nu mai opună piedici în împlinirea dorinţelor legislative promovate de liderii PSD.
Tot Inspecţia Judiciară a efectuat, la cererea aceluiaşi ministru Tudorel Toader, un control la DNA. Inspectorii judiciari i-a audiat doar pe procurorii daţi afară de Koveşi, nu şi pe cei din conducerea instituţiei. Au plecat cu actul de control fără a o informa pe Koveşi ce au constatat şi fără ca aceasta să-şi poată exprima un punct de vedere. În schimb a fost ţinut la curent ministrul Toader. De ce acest comportament al celor din Inspecţia Judiciară?
Când ministrul Justiţiei a propus trecerea Inspecţiei de la CSM în subordinea sa, cei din conducerea Inspecţiei au aplaudat propunerea, semn că exista o înţelegere prealabilă. A fost semnalul că această Inspecţie este deja controlată de liderii PSD iar lupta împotriva corupţiei este pe punctul de a primi o puternică lovitură. Scandalul izbucnit în interiorul CSM legat de poziţia celor de la Inspecţie de a se subordona politic ministrului Justiţiei n-a avut o finalitate favorabilă luptei împotriva corupţiei şi veţi vedea de ce.
Ieri, adică marţi, a venit şi lovitura de graţie dată CSM-ului, organism extrem de incomod pentru corupţii de top ai României în frunte cu Liviu Dragnea. Senatul a aprobat ca din partea societăţii civile să facă parte din CSM doi reprezentanţi, iar aceştia sunt Victor Alistar, propus de Transparency International Romania si Romeu Chelariu, propus de Fundaţia “Camera de Arbitraj şi Mediere” Iaşi.
Victor Alistar a fost subiectul unor scandaluri publice. În mandatul primarului Viorel Lis, Alistar a fost şeful protocolului. În această calitate şi-a atribuito locuinţă din fondul locativ, falsificând declaraţii şi documente. Alistar a recunoscut ca a fost cercetat penal pentru fals in declaraţii si ca a avut o serie de procese pentru a-şi păstra imobilul primit de la primarul Lis. A pierdut procesul si a renunţat la apartament.
În 2009, în urma deţinerii unei funcţii publice, ANI a constatat că se afla de fapt în stare de incompatibilitate. Alistar a contestat decizia Ani dar a pierdut procesul. În anul 2014 s-a dovedit că teza sa de doctorat era de fapt un amestec de contribuţie proprie şi plagiat.
Romeu Chelaru a fost în anul 2009 şeful de cabinet al prefectului de Iaşi. În această calitate a emis în condiţii ilegale mai multe legitimaţii bulibaşilor din judeţ pe care le-au folosit în scop personal. Acuzat public, Chelaru a recunoscut că a completat acele legitimaţii dar că n-a fost nimic ilegal. Cert este că Romeu Chelaru a fost studentul actualului ministru al Justiţiei Tudorel Toader.
Ce avem acum la CSM? Când s-a pus problema schimbării actualei conduceri a Inspecţiei Judiciare, din cei 17 membri ai CSM, 9 (6 procurori şi 3 judecători) sunt în favoarea schimbării, opt împotrivă. Prin intrarea în CSM a lui Alistar şi Chelariu, raportul de forţe se schimbă în favoarea actualei puteri, politice, proporţia fiind de 9 la 10. Lovitura ce o va primi CSM în lupta împotriva corupţiei fa fi mortală.
Ieri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-au judecat dosarele în care Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu sunt inculpaţi. În ambele dosare judecata se va lua de la zero pe motiv că un judecător din completul de judecată s-a pensionat iar o decizie CEDO cere ca întreg procesul să fie judecat de acelaşi complet.
Se ştia de pensionarea acestei judecătoare, se ştie de decizia CEDO şi totuşi cineva din ÎCCJ a dorit să se ajungă la această situaţie, după ce s-au dat termene de judecată unul după altul.
Dragnea şi Tăriceanu au astfel un răgaz suficient să legifereze modificările la legile justiţiei şi să scape de răspunderea penală. Începând de ieri, şi ÎCCJ trebuie scoasă din lupta împotriva corupţiei.
Pe repede înainte, Senatul a modificat Legea referendumului prin a-l scoate pe preşedintele României din cărţi, adică de a putea avea vreun cuvânt de spus faţă de organizarea unui referendum. Izolat, preşedintele va privi cu mâinile sub braţ cum PSD-ul organizează şi desfăşoară referendumuri după cum le va fi placul şi nevoile de partid.
Colac peste pupăză, ieri Călin Popescu Tăriceanu a otrăvit spaţiul public cu teza că investiţiile româneşti au ajuns pe mâna firmelor străine din ordinul ambasadorului SUA şi a celor din UE, firmele româneşti fiind izolate.
Minciună sfruntată, dar care prinde perfect la susţinătorii PSD-ului. În primele şase luni din acest an, Guvernul a scos la licitaţie publică lucrări în valoare de 1,8 miliarde euro. Numai 10 firme străine au primit contracte în valoare de 65 milioane euro, restul fiind contracte cu miile de firme româneşti, inclusiv cu firma lui Dragnea, Tel Drum Teleorman care a încheiat contracte în valoare de 6 milioane euro. Otrăvind populaţia cu informaţii false, Tăriceanu îşi asigură simpatii pentru ce va urma: atacul final asupra independenţei justiţiei.
Mita electorală atât de aplaudată de votanţii PSD a înrobit ţara corupţilor care se fălesc că au ajuns la putere pe cale democratică şi guvernează ţara în mod legitim. Da, fură ţara în mod legitim pentru că românii cinstiţi şi muncitori n-au mers la vot să-şi apere libertăţile şi să apere ţara de aceste canalii ticăloase., Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Bănuială neconfirmată
Horoscopul zilei de 6.09.2017
Liviu Dragnea: Voi merge la referendumul pentru familia traditionala si voi vota
Lia Olguta Vasilescu, dupa plafonarea indemnizatiei de crestere a copilului:
Puteam sa nu o mai dam deloc
USR: PSD continua planul de izolare a presedintelui Iohannis.
Seful statului a fost exclus din procedura de declansare a referendumului pentru revizuirea Constitutiei
Laura Codruta Kovesi a sesizat CSM
ca nu si-a putut prezenta punctul de vedere in timpul controlului Inspectiei Judiciare (surse)
Ambasadorul SUA a discutat doua ore cu ministrul Justitiei
Hans Klemm: A fost o discutie fructuoasa si completa
Tudose: Am chemat FMI la discutii ca sa nu mai greseasca prognozele privind Romania,
sunt ditamai organismul si lumea se uita. Nu a fost vorba deloc despre bani luati de la FMI
Trăim bucuria perfidă a minciunii
Ioan Rotundu
Tribunalul Botoșani, pe locul 2 în lupta cu fenomenul contrabandei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă