Municipalitatea a demarat în forţă tăierea plopilor din Botoşani, care a fost considerat de Agenţia pentru Protecţia Mediului un pericol pentru cetăţeni. În toamna anului trecut s-a decis tăierea a 123 de plopi. Pentru că vremea nu a permis, în 2006 firma specializată a tăiat doar 40-50. Printr-un nou contract s-a licitat tăierea a 65 de plopi pe Bulevardul „Mihai Eminescu”.
„Cei de la mediu au verificat toţi copacii şi au descoperit aproape 100 de copaci care riscă să se prăbuşească. Au fost copaci foarte mari, care erau însă goi în interior”, a declarat viceprimarul Florin Ghiorghiţă. Acesta susţine că firma care a câştigat licitaţia în acest an, respectiv Marisa Jardin a muncit şi trei zile la un copac, parte din aceştia prezentând un grad avansat de risc. Faptul că municipalitatea a trecut serios la treabă nu poate mulţumi pe toată lumea. Ţărănistul Gheorghe Cristescu din municipiu este revoltat pentru că firma ce se ocupă de tăierea copacilor a retezat o „mândreţe” de stejar din imediata

apropiere a Colegiului „A.T. Laurian”.
„A fost măcelărit un stejar de pe Bulevard, care datează de peste 400 de ani şi care ar fi trăit încă două sute de ani, dacă ar fi fost amenajat. Acest stejar nu prezenta nici o creangă uscată, nici o urmă de putrezire. Avem cinci exemplare în Botoşani şi cel mai frumos a fost măcelărit fără milă” , a precizat Gheorghe Cristescu. Referitor la acest aspect, viceprimarul municipiului Botoşani, Florin Ghiorghiţă a asigurat că toţi copacii au fost tăiaţi în urma indicaţiilor primite de la Agenţia de Protecţie a Mediului.
„Inclusiv cel de la Laurian, care era cel mai mare şi considerat pericol public. Mai avem destui mastodonţi de tăiat, unul la Jandarmerie, doi la Poliţia Rutieră, doi la Laurian”, a declarat viceprimarul Ghiorghiţă. Acesta susţine că are teancuri de cereri şi de la Asociaţiile de Locatari prin care se solicită tăierea unor copaci care periclitează siguranţa publică. Urmează a fi tăiaţi toţi plopii de pe aliniamentele stradale. (Bianca ALBU)