Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25497
De la 07 Ianuarie 2003
110945967

Conţac numără zilele cât protopopul Leonte va mai sta în funcţie

  • 6 April 2008, 23:00

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Constantin Conţac este nemulţumit de modul de lucru al părintelui protopop Lucian Leonte şi are în vedere să schimbe situaţia. Una din nemulţumiri este şi acea extindere din faţa Bisericii Sf. Ilie unde a fost realizat un magazin de icoane. „Când s-a creionat arhitectura străzii Griviţa s-a luat de la toţi câte o bucăţică. Ce dacă dădea şi Biserica 2 metri de teren? Eu o să cer să îl schimbe pe protopop din funcţie, o să mă lupt şi cu dânsul”, a precizat Constantin Conţac.

Acuzat că lucrează cu dublu chitanţier
O altă bilă neagră este Casa Sofian, şeful CJ Botoşani apreciind că o parte din vină o are şi instituţia ce-o conduce, fiindcă a dat spre folosinţă imobilul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. „Şi ai noştri sunt de vină că au dat-o şi uite acuma cum arată. Noi pierdem şi distrugem tot. Eu am vrut să mut Biblioteca Judeţeană acolo. În locul Bibliotecii am vrut să mut Muzeul şi, fiindcă clădirea unde este Muzeul e clădirea Prefecturii de la 1908, să treacă Prefectura în clădirea ei. Fiecare instituţie să fie aşa cum era”, a menţionat Constantin Conţac.
Acesta asigură că dacă va mai fi reales ca preşedinte al CJ, va încerca să ia înapoi Casa Sofian în administrarea CJ Botoşani. „O să mă lupt cu dânşii, că nu se mai poate. Îmi pare rău, că eu i-am ajutat mult. Dar cu privire la protopopul Leonte, toţi popii vin şi-mi spun că lucrează la chitanţe dublu, la fel de fel de şmecherii şi are şi tupeul să îmi spună că eu nu încap de dânsul. Dar lui nu-i ajunge cât are?”, a punctat Conţac.

Îl roagă să se abţină
De cealaltă parte, părintele protopop Lucian Leonte este intrigat că şeful CJ Botoşani se ia iar de viaţa lui, apreciind că trebuie să aibă o discuţie directă cu el. „I-am prezentat cum stau lucrurile şi l-am rugat şi prin intermediari să se abţină de la afirmaţii nejustificate la adresa mea. Se merge prea departe cu calomniile astea. Pot face o acţiune în Justiţie pe chestia asta. Dar întâi vreau să văd despre ce e vorba”, a declarat protopopul Lucian Leonte, care pare să nu aibă încredere în justiţia divină, de vreme ce nutreşte gânduri de judecată la instanţele pământene.
Referitor la Casa Sofian, acesta informează că reabilitarea clădirii este acum în atribuţia Ministerului Culturii. „Noi am făcut toată documentaţia, am trimis inclusiv proiectul la Bucureşti, iar ei sunt în situaţia în care trebuie să deschidă finanţarea pentru a se începe lucrările. Nu depinde de noi. Cred că treburile stagnează din cauza banilor. Am înţeles că va costa vreo 40 miliarde lei şi probabil nu sunt încă fondurile necesare”, a mai adăugat părintele protopop Lucian Leonte. (Eliza Sofian)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Un document asupra căruia vi se cere să vă pronunţaţi
Comentariul comentariilor (XCII)
(Ioan Rotundu)
Acum, indianul o dezmembrează bucată cu bucată
Ţiganii vor bani, dar pe seama proiectelor întocmite de alţii
Ne-am făcut-o cu mânuţa noastră!
Ioan Rotundu
Locuinţele sociale de la Indagro vor fi gata până de Paşte
Prefectul este pe cale de a rezolva o problemă extrem de spinoasă
Primăria Botoşani plusează bani pentru ONG-uri
Barieră birocratică şi în calea monumentelor de for public
Ucrainenii îndeamnă autorităţile botoşănene să stea cu ochii pe Prut
Ghinionul i-a jucat festa
Proteste copilăreşti anti NATO şi la Botoşani
Suspiciunea de botulism a căzut
s-a revenit la cea de toxiinfecţie alimentară obişnuită
Noul director al DADR lasă agricultura în seama lui Dumnezeu
A XII- a ediţie „Light & Sound”
Blondele Delia Matache şi Cristina Rus au dansat împreună
Garda de Mediu a făcut bilanţul amenzilor
Când românii vor fi fericiţi
Horoscop
Program TELE’M Botoşani, luni, 7 aprilie
Cazul cetăţeanului român Crulic Claudiu Daniel decedat în Polonia
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă