Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11656
De la 07 Ianuarie 2003
122209599

Sânge contra libertate la Chişinău

  • Revoluţie la Chişinău!
  • Apel la românii din întreaga lume pentru solidaritate cu românii basarabeni!
  • 6 April 2009, 23:00

Moldova trece prin propriul decembrie '89! Si la fel ca in '89 in Romania, tinerii mor pe strazile din Chisinau pentru ca asa inteleg sa reactioneze comunistii , carora libertatea de exprimare le creeaza ca tuturor socialistilor stiintific debarcati direct din tenebrele Kremlinului, cosmaruri infinite, care se pot stinge doar innecate in sange nevinovat.
Ceea ce se intampla in aceste momente la Chisinau, reprezinta expresia triumfalista a tiranitatii si dictaturii comuniste asupra libertatii de exprimare a locuitorilor din Republica Moldova, care s-au saturat de comunism, de tiranie, de coruptie.
Modul de reactie al autoritatilor de la Chisinau, care au permis folosirea fortei si armelor impotriva tinerilor [ aceeiasi tineri care acum reprezinta unica speranta a acestei tari pentru schimbare ] , este specific dictaturilor absolutiste. Blocarea comunicatiilor prin internet si telefonia mobila, poate sa constituie perdeaua din spatele careia, comunistii doresc sa faca o baie de sange ca sa dea o lectie celor care indraznesc sa infrunte dictatura comunista. Toate drumurile de acces catre Chisinau sunt blocate de militie si de armata, pentru ca sunt alte zeci si sute de mii de moldoveni si chiar romani, care se indrepta catre Chisinau, sa lupte pentru libertate si pentru ultimele ramasite ale democratiei din Moldova. Se pune la cale un razboi al dictaturii impotriva moldovenilor, se urmareste stingerea prin sange a dorintelor de libertate.
Romania si comunitatea internationala trebuie sa intervina, iar UE nu trebuie sa tolereze un asemenea masacru si incalcarea drepturilor omului in Republica Moldova, aici in coasta UE.
Ca senator si membru al PDL, consider ca intreaga clasa politica romaneasca trebuie sa ia atitudine de urgenta, ferm si hotarat impotriva acestor atrocitati comise in Moldova. In plus PDL are responsabilitatea si datoria sa-i apere pe romanii din Moldova, ca singurul garant al acestor drepturi si libertati pe care le au. Daca alte partide din Romania, din cauza orientarii lor de stanga, evita sa se implice, eu consider ca PDL este portavocea romanilor si moldovenilor care sunt ucisi la Chisinau pentru ca indraznesc sa ceara ceea ce si noi am cerut in '89 si anume : libertate si democratie.
Urban I. Iulian
Grupul Parlamentar al PDL din Senat
Vicepresedinte al Comisiei Juridice din Senatul Romaniei

Revoluţie la Chişinău!
13.17 Represiune la Chisinau. Fortele de represiune ale comunistilor de la Chisinau au intervenit in forta impotriva manifestantilor anticomunisti. Mai multi tineri au fost raniti si tarati de fortele de represiune catre dubele politiei. Usa de la Presedentia lui Voronin a fost distrusa. Masina de pompieri trage cu tunuri de apa in manifestanti.

12,40: Protestatarii anticomunisti continua sa inainteze inspre cladirea Presedintiei, in timp ce cordoanele de scutieri ale politiei se retrag. Ferestrele presedintiei au fost distruse pana la etajul trei al cladirii.

Masina de pompieri, care a fost adusa in fata Presedintiei de catre politie pentru a dispersa protestatarii cu tunuri de apa, a fost distrusa de catre multimea infuriata.

Ministerul de Interne a dat ordin sa fie utilizate gaze lacrimogene impotriva tinerilor anticomunisti.

Altercatii dure intre protestatari si fortele de ordine in fata Presedintiei. Atat tineri cat si politisti au fost raniti, deocamdata nici o ambulanta nu a fost chemata la fata locului.

Tinerii continua sa arunce cu oua si cu sticle goale. Multimea nu cedeaza si continua sa scandeze si sa fluiere. Politistii bine echipati cu scuturi si bastoane au primit ordine sa aplice in continuare forta.

Operatorul „Orange" a deconectat reteaua. Participantii la manifestatiile de protest nu au posibilitatea sa telefoneze.

Conform surselor Romanian Global News de la Chisinau, trupele de interventie ale regimului comunist de la Chisinau au munitie de razboi si se pregatesc sa intervina in forta impotriva manifestantilor anticomunisti. Pe de alta parte mai multi comandanti ai trupelor din cadrul Ministerului de Interne si ministerului Apararii de la Chisinau au refuzat ordinul de a-si deplasa trupele catre Chisinau.

Guvernul de la Bucuresti nu are nici o reactie la faptul ca eventuali cetateni romani ar putea fi viitoarele victime ale trupelor de represiune comunista ?

(UPDATE: 11:46) Câteva autobuze cu studenţi basarabeni din Iaşi se pornesc spre Chişinău. Aceştia planifică ca să ajungă la Chişinău după orele mesei.

(UPDATE: 11:40) Tinerii aruncă cu tot ce au în direcţia Preşedinţiei - flori, sticle din plastic, hârtii etc.

UPDATE: 11:35) Mulţimea a forţat scutul poliţiştilor şi este acum lângă uşile Parlamentului şi ale Preşedinţiei. O gălăgie infernală.

(UPDATE: 11:31) Gheorghe Papuc, ministrul afacerilor interne, a intrat acum în sediul Preşedinţiei.

(UPDATE: 11:23) Manifestanţii se mişcă din zona Preşedinţiei către Parlament. Între timp, pe str. Şciusev au trecut 4 autobuze pline cu soldaţi, care se îndreaptă spre protestatari.

(UPDATE: 11:08) Protestatarii au urcat pe scările Preşedinţiei şi au ajuns până la uşa de la intrare. Poliţia aproape că nu este prezentă la acţiunea de protest.

(UPDATE: 10:55) Protestatarii scandează "Jos comuniştii" în faţa Parlamentului şi "Jos Voronin" în faţa Preşedinţiei.

(UPDATE: 10:50) Cele circa 8000 de protestatari se îndreaptă spre Preşedinţia Republicii Moldova.

(UPDATE: 10:42) În ju de 1000 de tineri vin pe bld. Ştefan cel Mare şi Sfânt direct în Piaţa Marii Adunări Naţonale. După primele calcule, protestul de azi ar putea se depăşească ca intensitate acţiunea de protest de ieri.

(UPDATE: 10:37) Grupuri compacte de tineri vin din toate părţile în PMAN. În acest moment, s-au adunat în jur de 7000 de persoane. Unul dintre protestatari a arborat drapelul Republicii Moldova în faţa Guvernului.

(UPDATE: 10:30) La acţiunea de protest s-au alăturat şi mai mulţi oameni politici, printre care au fost observaţi Chiril Lucinschi şi Oazu Nantoi de la Partidul Democrat din Moldova (PDM), Mihai Godea, Călin Vieru şi Iurie Leancă de la Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

(UPDATE: 10:28) Mulţimea a blocat circulaţia transportului pe bld. Ştefan cel Mare şi Sfânt şi scandează "Vrem alegeri repetate!" şi "Jos comuniştii!"

(UPDATE: 10:21) În acest moment, peste 5000 de persoane s-au adunat în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi cer organizarea repetată a alegerilor parlamentare acuzând guvernarea comunistă de fraudarea votului din 5 aprilie.

Apel la românii din întreaga lume pentru solidaritate cu românii basarabeni!
Fundatia Nationala pentru Romanii de Pretutindeni si Consiliul Mondial Roman, impreuna cu partenerii lor, fac apel la toate organizatiile romanesti din intreaga lume pentru a informa in scris ministerele de externe ale tarilor in care au rezidenta, despre fraudarea alegerilor de catre regimul comunist de la Chisinau, cerand ca guvernele respective sa condamne ceea ce se intampla la Chisinau si implicit sa nu recunoasca rezultatele alegerilor din 5 aprilie, transmite Romanian Global News.
„Faceti deasemenea apel la guvernul roman de a nu recunoaste rezultatele alegerilor! Solidaritatea romaneasca globala se poate manifesta astfel! Fiti alaturi de basarabeni impotriva dictaturii comuniste!” se mai arata in comunicatul de presa primit la redactie.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Cine a confiscat unitatea liberală?
Ioan Rotundu
Guvernul României acceptă fără rezerve condiţiile dure impuse de FMI!
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI MARTI – 7 aprilie
Comentariul comentariilor LV
(Ioan Rotundu)
Fraudă electorală masivă a comuniştilor de la Chişinău
De ce îi urâm pe românii din România?
Sechestru pe patrimoniul de la Cotroceni
Tache, prima comedie de-a-ndoaselea
Comunicat de presă învăţământ
Flotări în… pat
Horoscop
Vă oferă un Paşti fericit!
Taxa de solidaritate
În PSD se cotonogesc unii pe alţii, mai ceva ca pe timpul PCR
luptă nebună, nebună pentru locul de vicepreşedinte al lui Conţac
Camere de luat vederi în cele mai nesigure zone din oraş
Vicele Ghiorghiţă a pus gând rău câinilor maidanezi
CJAS Botoşani şi Colegiul Medicilor au salvat onoarea lui Ţâbuleac
Interzis la peşte!
Poliţiştii comunitari continuă apropierea de elevii din şcoli
Vitezomanii taxaţi de poliţişti!
Evenimente cu foc!
Liber pentru cadrele medicale!
Huţuleac este din nou fericită!
Sindicatele din învăţământ dau semne de nervozitate
Diagnostic între viroză şi meningită virală
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog