Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
5016
De la 07 Ianuarie 2003
113097824

Editorial

Ministrul Bănicioiu ne ameninţă cu amenzi dure

  • Ioan Rotundu
  • 6 April 2015, 23:00

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii, trece de la o extremă la alta ca şi cum ar arunca zarurile la table, fiindu-i indiferent de ce-i va cădea deoarece este conştient că va pierde linia. La sfârşitul săptămânii trecute ministrul a anunţat că este pregătit să majoreze salariile medicilor rezidenţei la suma de 5.000 de lei lunar. N-a spus şi la cât se vor ridica salariile medicilor primari şi specialişti.
Putea ministrul să arunce în joc o sumă şi mai mare de 5.000 lei pentru că el a anunţat această majorare de salarii dar nu din banii de la bugetul ministerului Sănătăţii. Bănicioiu a afirmat că majorarea de salarii va fi suportată de către administraţia locală, din bugetul oraşului, municipiului sau consiliului judeţean, adică de către cel care patronează spitalul.
Bănicioiu le-a indicat primarilor şi de unde vor avea aceşti bani la buget. El le-a spus să renunţe a mai pune panseluţe pe străzi sau pe spaţiile publice iar banii astfel economisiţi să ajungă la medicii rezidenţi. În perioada lui Ceauşescu s-a dat un ordin ca pe spaţiile verzi să se cultive leguminoase. Aşa apăruseră pe lateralele străzilor şi prin faţa blocurilor staturi de pătrunjel, mărar, salată, roşii, artei graşi, fasole, cartofi iar prin unele locuri chiar sfeclă furajeră. Numai că Ceauşescu dăduse acest ordin pentru a-i determina pe orăşeni să-şi asigure o parte de legume pentru nevoile proprii cultivând terenurile publice.
Bănicioiu nu le-a cerut primarilor ca în locul panseluţelor să cultive ceva anume. El ştie că deja primarii PSD-ului, în oraşele păstorite de e, au renunţat la panseluţe şi au presărat terenul cu nisip iar din loc în loc au plantat nişte pietroaie albe care nu simbolizează nimic. Botoşănenii au văzut de anul trecut că nu şi-au mai putut delecta ochii cu covoare de panseluţe multicolore ci au privit nedumeriţi la peisajul lunar pe care primarul PSD Ovidiu Portariuc l-a plantat prin oraş.
După ce a rezolvat problema salariilor la medicii rezidenţi de săracii nu mai dorm noaptea pentru că nu ştiu cum vor cheltui atâta bănet, ministrul Bănicioiu şi-a adus aminte că toţi românii au dreptul ca odată la doi ani să-şi facă un control medical gratuit. Aşa că ne-a anunţat din timp că cine nu se va prezenta la medic în intervalul de doi ani va suporta o amendă dură.
În primul rând că acest control medical la medicul de familie este un drept gratuit. Vreau, mă folosesc de el, nu vreau că n-am nevoie, îmi văd de treburile mele. De ce-o fi vrând musai Bănicioiu să ne ducem la medicul de familie dacă nu simţim nevoia? Pentru că examenul medical este gratuit pentru noi dar medicul încasează bani de la ministerul Sănătăţii prin Casa de Asigurări de Sănătate.
Medicii de familie s-au plâns că noi reglementări în domeniul medicinii de familie le-a diminuat drastic veniturile, Bănicioiu, prin ameninţarea cu amenzi dure a celor care nu-şi fac controlul medical periodic, le-a arătat medicilor de familie că pot câştiga bani dacă ştiu cum să-i determine pe asiguraţi să le calce pragul cabinetului. Iar el, ministrul Bănicioiu chiar le-a întins o mână de ajutor, constrângându-i cu amenzi pe asiguraţii care nu se prezintă la control.
Se va ţIne ministrul de cuvânt cu majorările de salarii la medicii rezidenţi şi cu amendarea dură a asiguraţilor care nu se prezintă la controlul periodic? Nu se va întâmpla nici una, nici cealaltă pentru că în curând partidul său nu va mai fi la guvernare. Şi dacă tot a anunţat premierul Victor Ponta că are încasări în plus de 3,5 miliarde de lei pe trim. I, de ce nu majorează salariile la medicii rezidenţi măcar până la 2000 lei lunar, că bugetele locale sunt deja secătuite şi n-au cum acoperi majorarea anunţată de ministru chiar dacă va umple toate spaţiile verzi cu nisip şi pietre îm loc de iarbă şi panseluţe.
Când era preşedinte la OT PSD Nicolae Bănicioiu o ţinea numai în chiolhanuri de nu dovedea presa naţională să-i consemneze toate beţiile şi aventurile. În acele vremuri venea şi pe la Botoşani. Preşedintele de atunci al OT PSD Cătălin Buhăianu, când era anunţat de Bănicioiu că vine la Botoşani, îl căuta pe interlopul Răzvan Rotaru şi-i cerea să pregătească câteva tinere social-democrate care să-i ţină de urât şefului de la Bucureşti. Om priceput la aşa ceva, Rotaru după fiecare vizită a lui Bănicioiu la Botoşani primea calde felicitări. Când Buhăianu a plecat din PSD, Bănicioiu n-a avut alt şef la OT PSD Botoşani în afară de Răzvan Rotaru. I s-a împlinit voia.
Cred că şi ca ministru Bănicioiu continuă să se comporte ca preşedinte al OT PSD, neconştientizând faptul că deciziile sale pot aduce sănătatea sau moartea şi că a te juca cu vorbele, a arunca cucuri salariale şi ameninţări asiguraţilor, sunt dovezi ale unei crase iresponsabilităţi. Părerea mea!

Foto: Nicolae Bănicioiu şi Răzvan Rotaru stabilind programul serii din 12.07.2009.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Traian Basescu despre Florian Coldea, Codruta Kovesi si Livia Stanciu
Din sila nu ii sun. Ei sunt artizanii acestui mod ravasit de a face justitie
Traian Basescu, noi atacuri la procurori, acuzati iar de guantanamizare
"Ar trebui sa avem o lege a raspunderii procurorilor. Niciodata nu s-a actionat cu salbaticie, procurorii sa-si puna scalpuri la cingatoare
Traian Basescu, invitat la B1 TV: O sa ne trezim din dezbaterea sterila cu denunturile date de procurori din dosare cand vom avea tancurile rusesti la frontiera
Occidentul a ratat ocazia sa-l opreasca pe Putin
100 de fermieri din Harghita au gasit solutia
si-au facut fabrica de lapte, cu bani de la biserici, fara fonduri europene
Sibiu: Un pui de urs a fost gasit in pivnita unei case
Catalin Prisacariu anunta pe blog ca nu mai are emisiune la B1 Tv
Sorina Matei - fara emisiune
Polonia va construi sase turnuri de observatie la granita cu Rusia
Victor Ponta: Incasarile la buget in primul trimestru au fost cu 3 - 3,5 mld lei mai mari fata de nivelul programat
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Discriminare
Presedintele Klaus Iohannis se afla intr-o vacanta privata in insulele Madeira
Reţeta zilei: Tocăniţă de miel
Portariuc a făcut ceva-n primărie,
Şi acum vrea militărie!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă