Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Caricaturi
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
1954
De la 07 Ianuarie 2003
108538595

Cu complicitatea jandarmilor,

Bodyguarzii de la Dragon Star bătuţi măr în asaltul Comalimentului

  • 6 August 2009, 23:00

Ieri dimineaţă, în jurul orei 6, la societatea Comaliment a izbucnit un nou scandal. De această dată, ceea ce s-a întâmplat în realitate diferă cu mult de varianta oficială a autorităţilor. Societatea Comaliment este de ceva timp în centrul atenţiei opiniei publice. În urmă cu aproximativ o săptămână executorul judecătoresc Dinu Secrieru a început procedura de executare silită constând în evacuarea conducerii actuale şi repunerea în drepturi a unei conduceri validată de lege. Actuala conducere a Comaliment, ce are în frunte pe directorul Gheorghe Mocanu, la rândul său susţinut de liderul de sindicat Dumitru Leonte, a fost radiată de la registrul comerţului Botoşani printr-o menţiune. Prin aceiaşi menţiune s-a validat un alt Consiliu de Administraţie (CA), condus de Laura Manuela Mihai (foto 1). Pe data de 14 aprilie, judecătorul delegat a emis o încheiere de şedinţă prin care a instituit noul Consiliu de Administraţie.
Firma Comaliment era păzită cu agenţii de la FGM, însă noul CA a reziliat contractul cu această firmă şi a angajat o alta, respectiv Dragon Star. Autorităţile au fost anunţate că de pe data de 14 mai noua firmă va prelua paza la Comaliment. Ieri dimineaţă, agenţii de pază de la Dragon Star, însoţiţi de preşedintele CA, Laura Mihai şi unul dintre membrii CA, Niculae Leontieş, au ajuns la sediul Comaliment, unde trebuiau să preia paza. Ajunşi la sediu, cei doi reprezentanţi ai CA şi-au justificat prezenţa prin documente, iar directorul Gheorghe Mocanu a contestat calitatea acestora, susţinând că aceste documente sunt atacate la Curtea de Apel Suceava. Din acest moment, variantele părţilor implicate sunt total diferite.
Varianta autorităţilor
Varianta poliţiei este că vineri, la ora 6.45, a fost sesizată de directorul Comaliment, Gheorghe Mocanu, despre faptul că în sediul unităţii au pătruns fără drept două persoane însoţite de 20 de agenţi de la Dragon Star Suceava. O echipă operativă a poliţiei, condusă de comisarul şef Costică Manta, adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean, care s-a deplasat la faţa locului, a constatat că lacătul era spart iar în incinta unităţii se aflau Laura Mihai şi Nicolae Leontieş. Precizăm că interpelat despre eveniment, ca persoană care a fost la faţa locului, comisarul Manta a solicitat un răgaz pentru a contura faptele, după care a transmis un comunicat prin intermediul purtătorului de cuvânt, subcomisarul Cristian Vieru. Acesta a relatat că intrarea în Comaliment era barată de un grup de 20 de agenţi ai firmei de pază şi protecţie Dragon Star, care stăteau cu spatele la intrarea în unitate, în faţa lor aflându-se zece agenţi ai FGM, o altă firmă de pază şi protecţie, din partea Comaliment. Poliţia a discutat cu Laura Mihai şi cu Leontieş, care au prezentat o încheiere de şedinţă emisă în data de 14 aprilie 2004 de Oficiul Registrul Comerţului, prin care era numit noul Consiliu de Administraţie al Comaliment, Mihai fiind preşedinte iar Leontieş membru. Mocanu a motivat că documentul respectiv este atacat la Curtea de Apel Suceava, litigiul fiind în curs de judecată.
Precizăm că, potrivit legislaţiei în vigoare, contestaţia nu suspendă din funcţie conducerea înscrisă la Registrul Comercial. Poliţiştii spun că la un moment dat, angajaţii Comaliment au forţat dispozitivul de pază al celor de la Dragon Star intrând în sediu, timp în care s-a intervenit cu efective de jandarmi şi poliţişti, aplanându-se situaţia. Comisarul şef Costică Manta, adjunctul şefului IPJ, a spus că aplanarea conflictului s-a realizat în doar două minute. Subcomisarul Cristian Vieru, purtătorul de cuvânt al IPJ, a spus că persoanelor care au reclamat că au fost lovite li s-a recomandat examinarea medico-legală. "Agenţii respectivi nu au reclamat nici un fel de agresiune între ei, care să ne oblige pe noi la efectuarea unei cercetări pentru a stabili participaţiunea fiecăruia în parte", a declarat Vieru. În urma celor constatate acolo, poliţia efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, în ceea ce priveşte legalitatea pătrunderii în sediu urmând să se pronunţe instanţa. Ciudat este şi faptul că Manta, comisarul şef prezent la eveniment, nu a putut explica, sau poate nu a voit, prezenţa salariaţilor Comaliment la sediul societăţii la acea oră matinală. Din punct de vedere al jandarmilor, colonelul Costică Chiţac a precizat că la sesizarea patrulei din zona pieţei, jandarmii au intervenit şi au despărţit agenţii celor două firme de pază care se băteau pe trotuar, pe domeniul public. “Nu am ridicat pe nimeni, nu am lovit pe nimeni. Pur şi simplu i-am fugărit de acolo. Dacă se vor bate în altă parte în oraş, este problema lor”, a declarat Chiţac.
Ce spun victimele
Varianta reprezentanţilor noului Consiliu de Administraţie este cu totul diferită. Cei doi, loviţi şi aflaţi în stare de şoc, au declarat că se vor prezenta la cabinetul de medicină-legală, de unde intenţionează să obţină un certificat pentru a putea reclama agresiunea. Cele două victime, administratorul Laura Mihai şi membrul CA, Neculai Leontieş, susţin că atât Gheorghe Mocanu cât şi Dumitru Leonte au instigat salariaţii adunaţi la solicitarea lor şi au agresat atât agenţii Dragon Star cât şi pe ei. În momentul în care Mocanu şi Leonte au chemat poliţia şi jandarmeria, cordonul celor 20 de agenţi Dragon Star a fost rupt, iar salariaţii au încercat să pătrundă înăuntrul societăţii. În ambuscadă, fiecare a împărţit pumni şi picioare agenţilor de pază şi celor doi reprezentanţi CA. Din declaraţiile martorilor reiese faptul că unele salariate ale Comaliment loveau intens cu umbrelele şi cu alte obiecte din dotare.
Deşi agenţii Dragon Star sunt persoane care au experienţă, unii dintre ei fiind bodyguarzii lui Leonard Doroftei, celebrul boxer, sau ai Alexandrei Mutu, fosta soţie a fotbalistului, prezenţa forţelor de ordine i-a împiedicat să se apere de furia salariaţilor instigaţi de conducere. “Suntem oameni cu experienţă, noi am fi în stare să facem faţă şi la peste 100 de oameni. Gândiţi-vă că l-am protejat pe Doroftei la Sala Polivalentă şi acolo erau peste 12.000 de oameni. Însă noi lucrăm legal, iar faptul că au intervenit jandarmii care ne-au îndepărtat, ne-a împiedicat să ne mai apărăm sau să ne realizăm paza obiectivului”, a declarat unul dintre agenţi. Chiar unul dintre jandarmi a recunoscut că au fost plasaţi în obiectiv de la ora 5.55 dimineaţa, fapt ce confirmă că implicarea jandarmilor în conflict s-a făcut în mod organizat şi la comanda cuiva. Cu hainele rupte, loviţi, cei de la Dragon Star au părăsit obiectivul fiind chemaţi la audieri de către poliţişti.
Cine are dreptate
Pentru a lămuri cine avea dreptul de a pătrunde în sediu şi cine nu, am solicitat opinia executorului judecătoresc Dinu Secrieru. Acesta deţine toate actele legate de Comaliment, fiind, aşa cum am precizat, cel care se ocupă de executarea silită. Contactat telefonic, Dinu Secrieru ne-a declarat “Din actele pe care le deţin, Consiliul de Administraţie valabil este ultimul înregistrat la Registrul Comerţului, respectiv Consiliul care are ca preşedinte pe Laura Mihai. Din punctul meu de vedere cred că aveau tot dreptul să intre în societate, din moment ce judecătorul le-a recunoscut calitatea de preşedinte şi membru al CA. Despre scandal nu ştiu însă nimic, decât ceea ce am auzit prin piaţă sau pe stradă”. La ora când s-a scris acest material, administratorul legal al Comalimentului, Laura Mihai şi membrul în CA, Neculai Leontieş încă se aflau în cercetări la poliţie.

N.R. – Articolul a fost publicat în săptămânalul Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi din 15 mai 2004. Ulterior Cuciureanu a reuşit să preia conducerea Comaliment, numai că aceasta se afla deja în stare de faliment.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Ţâbuleac şi valul mării
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă