Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Reportaje
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
37622
De la 07 Ianuarie 2003
108678602

Editorial

Mirosul sângelui i-adună în haită

  • Ioan Rotundu
  • 6 August 2012, 23:00

De câteva zile asistăm fa formarea unei noi haite politice. Încet, dar sigur, o parte dintre parlamentarii social-democraţi se mută sub umbrela generalului Gabriel Oprea, liderul independenţilor. Nu că respectivii parlamentari ar fi nemulţumiţi de alegerea lui Ponta ca preşedinte al PSD, ar fi motivul plecării lor. Şi dacă rămânea Geoană preşedinte tot ar fi plecat.
Pleacă acei parlamentari care nu se mai regăsesc în PSD din punctul de vedere al intereselor personale sau de grup. PSD-ul are şase ani de când n-a mai fost pe la guvernare, cu excepţia scurtei perioade sub Guvernul Boc. Ori acei parlamentari s-au săturat de opoziţie, unde banul public nu se mişcă şi deci nu se pot alege cu ceva. După Congresul PNL vor pleca şi din acest partid o serie de parlamentari.
Pretextele plecării vor fi că a fost sau n-a fost ales Crin Antonescu preşedinte. În realitate plecarea va fi determinată tot din dorinţa de a se apropia de putere, de intrarea la guvernare. Dacă-i analizăm pe aceşti parlamentari la modul individual, vom constata că toţi au câte ceva putred la dosarul lor de om politic. În fond, sunt nişte politicieni care şi-au construit cariera politică pe minciună şi şantaj, pe jecmănirea banului public şi pe încălcarea legii.
Oamenii aceştia nu se adună sub mâna forte a generalului Oprea din dorinţa de a nu mai suporta să ne vadă tot mai calici de la o zi la alta, tot mai năpăstuiţi şi asupriţi de preşedintele Băsescu şi Guvernul Boc. Ei se adună pentru că au simţit că sunt speranţe de a ajunge la guvernare.
Precum hienele care simt sângele proaspăt de animal răpus şi se adună în haită pentru a-l îndepărta pe atacator şi a se înfrupta ele din cadavru, tot aşa şi aceşti parlamentari lipsiţi de etică şi morală se adună în haită pentru că au simţit că-i rost de a hărtăni bugetul şi averea publice prin accederea la putere.
Preşedintele Băsescua văzut în Gabriel Oprea şeful mafioţilor din PSD. L-a studiat şi a ajuns la concluzia că de un astfel de om ar avea el nevoie ca să-şi vadă îndeplinite visele de mărire. Iar Oprea, prin aceleaşi mijloace cunoscute de şantaj şi spirit de haită adună sub umbrela sa pe toţi parlamentarii de teapa lui pentru a-i asigura preşedintelui Băsescu liniştea necesară în Parlamentul României.
Nu cred că înfiinţarea unui nou partid sub conducerea lui Oprea sau a unui alt politician din apropierea sa îi va da pe români pe spate şi în alegerile din 20122 vor vota masiv cu acest partid. Cum nu cred nici într-o coaliţie PNL – PSD – PCL pentru a se forma un Bloc al opoziţiei care să mai tempereze abuzurile preşedintelui Băsescu şi ale Guvernului Boc. Politicienii noştri sunt mult prea interesaţi de câştigul personal decât de interesul general al societăţii. Nici puterea şi nici opoziţia nu i-a unit vreodată pe politicienii români postdecembrişti tocmai datorită intereselor şi orgoliilor personale de care sunt călăuziţi.
Însă există un pericol imediat şi care ne poate costa încă vreo 20 de ani din viitorul nostru. Există şansa ca această adunătură de parlamentari independenţi să-i servească preşedintelui Băsescu ajutându-l să modifice Constituţia şi legile alegerilor locale şi parlamentare cum va dori acesta şi nu cum o cer interesele României. Acest pericol există, el creşte de la o zi la alta pe măsură ce şleahta independenţilor creşte iar noi nu putem face nimic să-l oprim, să-l stăvilim în vreun fel. Nu avem pârghiile şi mijloacele necesare pentru că n-avem o opoziţie unită, puternică şi majoritară. Părerea mea!

1.03.2010


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Curiozitatea lui Bush
Video: Biserica interzisă (partea a II)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă