Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
5300
De la 07 Ianuarie 2003
93460271

Niculiţă ne face cunoştinţă cu gaşca lui Oprişanu

  • 6 December 2007, 23:00

Aseară, la redacţia noastră am primit vizita inspectorului sanitar din cadrul Inspecţiei Sanitare de Stat Botoşani Vasile Niculiţă, care este şi liderul sindicatului „Solidaritatea”. Niculiţă s-a arătat extrem de revoltat de afirmaţia deputatului liberal Liviu Câmpanu că la ISS ar exista o mafie care, prin numirea în fruntea instituţiei a medicului Mihai Alexandru, şi-ar vedea puse în pericol privilegiile.
Dimpotrivă, Niculiţă susţine că mafia o formează gaşca lui Gabriel Oprişanu, medicul recent numit în funcţia de director al Autorităţii Sănătate Publică. Iar din această gaşcă fac parte medicii Mihai Alexandru şi Mihaela Felicia Beleca. Deviza lor, insuflată de către Oprişanu este „să radem tot în judeţul Botoşani”.
Tot gaşca lui Oprişanu a fost cea care a silit-o pe Mihaela Pujină să demisioneze din funcţia de şef serviciu la Inspecţia Sanitară de Stat Botoşani, pentru a avea câmp liber de acţiune. Interesant mai este şi faptul că medicul Mihai Alexandru o face pe-a inspectorului şef, dar el n-are o astfel de calitate. Funcţia sa este cea de director executiv adjunct medical al ASP, funcţie în care a fost numit de aproximativ o lună. E drept că i s-a solicitat numirea în funcţia de inspector şef judeţean, dar ministerul Sănătăţii i-a răspuns negativ de două ori.
Aşadar, deşi n-are calitate de inspector, medicul Alexandru execută prin judeţ controale după controale, stabileşte măsuri sancţionatorii şi chiar dispune închiderea temporară a unor unităţi. În opinia lui Vasile Niculiţă, toate actele întocmite şi semnate de către Alexandru sunt lovite de nulitate, el neavând calitatea oficială şi nu este legitimat de către ministerul Sănătăţii să execute astfel de activităţi de control.
Aşa stând lucrurile, Niculiţă şi alţi 17 inspectori ai ISS au redactat un memoriu pe care l-au trimis Preşedinţiei României, Comisiei de abuzuri din Camera Deputaţilor şi ministrului Sănătăţii Publice. Memoriu este amplu şi plin de exemple concrete privind ilegalităţile comise de către gaşca lui Oprişanu.
Alexandru este acuzat de abuzuri în serviciu contra intereselor persoanelor, de exercitarea unei profesii pentru care nu este împuternici, încălcând astfel prevederile Regulamentului de organizare şi funcţionare a ASP-urilor. Alexandru şi cu Belica duc în eroare conducerile unităţilor controlate ilegal, la unele dintre acestea provocând abuziv consecinţe juridice.
Prin implicarea directorului executiv adj. al ASP Mihai Alexandru în activitatea Inspecţiei Sanitare de Stat, inspectorii nu mai pot respecta principiul imparţialităţii şi al aplicării unitare a legilor sanitare, ei fiind determinaţi să execute controale dirijate de interese obscure şi să dispună măsuri sancţionatorii abuzive. Alexandru lucrează mână în mână cu medicul Mihaela Beleca, care are calitatea de inspector pentru unităţile sanitare, dar execută controale la unităţile alimentare, fără a avea acest drept.
„În unele cazuri nici nu ne-am dat jos din maşina de serviciu şi directorul executiv dicta deja cuantumul amenzii ce trebuia aplicat, fără a fi intrat în unitatea ce urma a fi controlată, pentru că aşa ordonase directorul executiv al ASP, dr. Gabriel Oprişanu” – susţine inspectorul Vasilică Niculiţă.
Alexandru dispune efectuarea de controale fără ca inspectorii să cunoască unităţile care vor fi controlate. Pur şi simplu urcă inspectorii în maşină, după care opreşte unde crede el de cuviinţă că trebuie făcut un control.
Mai există în practica lui Alexandru stilul de a efectua controale fără a consemna constatările într-un act de control scris. Aşa s-a întâmplat la societatea PITA sau Dicom SRL Suliţa „şi aceasta deoarece dirijarea noastră era făcută telefonic, prin directorul executiv adjunct, de către o altă persoană ce comunica telefonic locurile unde trebuiau făcute controalele” ne-a declarat Niculiţă. (Ioan Rotundu – va urma)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Inspectorii OJPC au fost agresaţi de un patron violent
Târgurile şi oboarele luate la verificat înainte de sărbători
ASP a încheiat contractul pentru tomograf
Inspectorii sanitari au pierdut răbojul comercianţilor rurali
Aproape 50 de persoane prinse muncind la negru
Elevă bătăuşă
Considerată singura formaţie de dans modern din mediul rural
Aseară, sub foc de artificii, primarul Flutur a tăiat panglica patinoarului
Menţiune pentru sincretismul mijloacelor artistice
Prefectul dă veşti bune în privinţa reabilitării infrastructurii şcolare
13 comune au primit fonduri pentru reabilitare de poduri şi podeţe
Botoşanii au primit bani pentru proiectarea parcului de agrement Cornişa
Ţărăniştii botoşăneni vor să schimbe strategia
Direcţia de Cultură vrea să sensibilizeze tinerii în cunoaşterea şi păstrarea valorilor
Vicepreşedintele Lozneanu vine cu o iniţiativă de voluntariat
Cadouri pentru copiii internaţi la Spitalul de Psihiatrie
Sacrificiile doamnei
Horoscop
Program TELE'M, vineri, 7 decembrie
Se caută un cămătar
Comentariul comentariilor (V)
(Ioan Rotundu)
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă