Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Sănătate
Social
Horoscop
Ultima oră
Umor
Gastronomie
Decese
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9914
De la 07 Ianuarie 2003
108426762

Judeţul lui Fraud㠖 Vodă

  • disperare la cote maxime
  • 6 December 2009, 23:00

La Botoşani, disperarea a fost la cote maxime în ambele tabere politice. Mita electorală, suspiciunile de fraudă şi dosare penale pe bandă rulantă au fost principalele ingrediente ale zilei de vot. Conducerea Organizaţiei Judeţene a PSD a bombardat cu comunicate. Printre altele, formaţiunea politică PSD Botoşani a anunţat că a înaintat o sesizare Inspectoratului de Poliţie Judeţean prin care reclamă anumite încălcări legislative din partea formaţiunii PD-L.
„Alianţa Politică PSD+PC, Organizaţia Judeţeană Botoşani, vă solicită, în numele candidatului său pentru funcţia de Preşedinte al României, domnul Mircea Geoană, referinţe privind următoarele cazuri de încălcări ale Legii 370/2004 pe raza judeţului Botoşani”…se arată în adresa menţionată.
De asemenea, Organizaţia PSD-PC a sesizat organele de poliţie care au dispus începerea urmăririi penale a unei preşedinte de secţie de votare care ar fi încercat să fraudeze procesul electoral. Mitel Rodica, în calitate de preşedinte al secţiei de votare nr. 365 din localitate Mitoc, judeţul Botoşani, a formulat şi depus o cerere de solicitare a urnei speciale în numele unei persoane care nu a solicitat acest lucru.
Alt comunicat emis de PSD îl suspecta pe secretarul general al PD-L, Nelu Diaconu, de implicare în dare de mită electorală. Sâmbătă, organizaţia judeţeană a PSD a emis un comunicat în care se arăta că Ion Diaconu, împreună cu viceprimarul PD-L Florin Ghiorghiţă (foto), ar fi fost văzuţi la supermarketul Plus din municipiu în timp ce încărcau într-o dubiţă cantităţi mari de alimente.
„Ulei, suc, orez – coincidenţă, aceeaşi compoziţie a pachetelor cu mita PD-L prezentate presei în urmă cu o zi de PSD Botoşani”, spuneau reprezentanţii PSD. Nelu Diaconu a negat orice implicare.

Pungile cu carne şi orez
Două dintre infracţiunile de oferire sau dare de bunuri în scopul determinării alegătorului să voteze un anumit candidat au fost sesizate în cursul zilei de 04.12.2009, iar în urma cercetărilor efectuate, faţă de suspecţi au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 26 ind.4, alin.1 din Legea nr. 370/2004, modificată şi completată de O.U.G. nr. 95/2009.
O altă infracţiune de oferire sau dare de bunuri în scopul determinării alegătorului să voteze un anumit candidat a fost sesizată în cursul zilei de ieri şi de asemenea în urma cercetărilor efectuate faţă de suspecţi au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 26 ind.4, alin.1 din Legea nr. 370/2004, modificată şi completată de O.U.G. nr. 95/2009.
Astfel, în urma cercetărilor efectuate cu privire la cele două sesizări din data de 04.12.2009, faţă de 4 persoane cu vârsta cuprinsă între 31 şi 55 ani şi respectiv alte 3 persoane având vârsta cuprinsă între 38 şi 48 ani, au fost întocmite dosare penale întrucât în data de 04.12.a.c., pe raza localităţilor Băluşeni şi respectiv Ghireni, comuna Coţuşca, ar fi oferit cetăţenilor cu drept de vot pungi cu produse, în scopul determinării să voteze un anumit candidat.
În urma cercetărilor efectuate cu privire la sesizarea din data de 05.12.a.c., faţă de alte 2 persoane având vârsta de 61 şi respectiv 63 ani a fost întocmit dosar penal întrucât în aceeaşi zi, pe raza localităţii Cotu Miculinţi, comuna Coţuşca, ar fi oferit pungi cu produse unor cetăţeni cu drept de vot, în scopul determinării să voteze un anumit candidat. (Lavinia Preda)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Cinci sute de persoane private de libertate au votat duminică
Dosare penale pentru mită electorală
Liberal mort la datorie
Românul şi noile curbe de sacrificiu
Badea Gheorghe şi… drujba
Mustăţi de cazac (reţetă din Ucraina)
Program TELE' M Botoşani, luni, 7 decembrie
Horoscop
Sărutul Iudei Iliescu
Mâinile aspre ale Cătălinei
Zile grele pentru bolnavii seropozitivi
Noi cazuri de gripă porcină
Probleme salariale la Centrul de Transfuzii Botoşani
Crezul lui Dănuţă
BEC - rezultate voturi centralizate la ora 11.00
Sincere condoleanţe
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă