Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23937
De la 07 Ianuarie 2003
113179626

Şeful Camerei Agricole

Botoşani: Ionel Oniciuc pune „biciul” pe angajaţii chiulangii

  • 6 December 2011, 23:00

Noul director al Camerei Agricole Botoşani, Ionel Oniciuc, este hotărât să coboare milităria din pod cu angajaţii in subordine. De altfel, specialişti foarte buni, oamenii au uitat ce înseamnă să munceşti cu adevărat pe vremea fostului şef Gheorghe Dănilă.
În săptămâna care a trecut de la investire, noul director a analizat modul de comportament al angajaţilor şi a rămas stupefiat. Fumează ca turcii, se plimbă pe culoare sau bârfesc noutăţile mondene. De asemenea, au continuat o meteahnă veche-veche şi anume îşi iau tălpăşiţa înainte de ora 16.00 când se sfârşeşte programul.
Pentru că avea toate şansele să fie luat de fraier, noul director, Ionel Oniciuc, a făcut regulament de ordine interioară. Mai întâi nu mai fumează nimeni în birouri, ci într-un loc special amenajat, pe holul dinspre bucătărie.
Apoi, fiecare dintre angajaţi trebuie să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu sub stricta sa supraveghere ca să stârpească chiulul. Nimeni nu mai pleacă nejustificat până la ora 16.00, iar noaptea trebuie să viseze fermieri şi programe europene. Altfel, angajaţii se vor alege cu sancţiuni usturătoare.
„Angajaţii se vor adapta cu greu. Şi cu fumatul le-am atras atenţia. Chiar azi le-am atras atenţia că nu vreau să mai fumeze în birou. Le voi face o cutie într-un loc special amenajat. Nici să fumeze cinci ţigări la 10 minute că asta înseamnă să se plimbe toată ziua.
Plus că nu sunt obişnuiţi să-i prindă ora 16.00 la muncă. Dacă nu se conformează vor primi sancţiuni până se vor linişti. Avem treabă aici, trebuie să sprijinim fermierii, indiferent de culoare politică. Nici măcar antet nu aveau. Acum lucrăm la un antet şi la un pliant care s promoveze măsura 112”
a spus Ionel Oniciuc.
O problemă mare o are însă cu fostul director, Gheorghe Dănilă, actualmente în concediu. Acesta refuză să colaboreze cu noul director. Înainte de a preda inventarul către Ionel Oniciuc a şters toate fişierele din calculator, din laptop, iar dacă vrea noul şef vreo informaţie trebuie să vină cu plocoane.
„Chiar că mi-a lăsat unitatea fată mare aşa cum a zis pentru că în calculator nu era nimic, tot a şters. Şi un laptop gol-goluţ. Şi eu am lucrat la ADS şi când am plecat mi-am luat doar lucrurile personale. Mi-a zis că dacă am nevoie de o informaţie să vin să-l rog. Ceea ce nu se va întâmpla că s-ar putea să fie nişte informaţii greşite” a mai adăugat Ionel Oniciuc.
Până una-alta noul şef trebuie să se descurce cu ce are. Şi nu prea are. Nici benzină pentru parcul de maşini nu i-a mai lăsat fostul director pentru luna decembrie. Cât despre fostul director Dănilă poate să arunce informaţiile la coşul de gunoi. Se aşteaptă să-l atragă în capcană. Concluzia a desprins-o noul director din discuţiile cu angajaţii de la Casa Agronomului. Acum Dănilă este în concediu şi când va reveni va ocupa funcţia de consilier.
(Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Caricatura zilei
Reţeta zilei: Babe fără lapte
Bancul zilei: Despărţire de soacră
Odiseea omenirii V
Focuri scăpate de sub control
Ceartă cu scântei la Adăşeni
Forţele speciale ale Ministerului de Interne au fost scoase pe străzile Moscovei
pentru "asigurarea securităţii" cetăţenilor
USL va încerca să strângă 5,2 milioane de semnături pentru suspendarea preşedintelui Băsescu
O serie de politicieni germani denunţă un complot american împotriva Zonei Euro
Preşedintele Chinei, Hu Jintao, cere Marinei să fie gata de luptă
De ce PCRM va participa la alegerea preşedintelui
Şarlatani profesionişti
"Ddin suflet pentru suflet"
Senatorii îi salvează de la necaz pe „haretieni”
Botoşani: Numărul redus al elevilor reduce numărul profesorilor
IŞJ: Elevi de gimnaziu cercetaţi pentru profanare de morminte
Botoşani: Licean salvat de medici din coma alcoolică
Lansare de carte Cristian Bâdiliţă
A umplut ghetuţele unor copii din Ungureni
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă